Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. július

Címoldal
Barátokkal ünnepeltünk
Községi hírek
Átadták a községi kitüntetéseket
Hírek
Vajdasági vágta – Zobnatica
Szentiváni tűzugrálás
Ada-napi rendezvények
Pörköltfőző verseny
Bővíti határait a MIRK
Kezed
70 éves a Vöröskereszt adai szervezete
Tánc a tűz körül
Régi időket idézve arattak a moholi nyugdíjasok
Moholi lovagot avattak az adai fesztiválon
Ami késik az nem múlik!
Nem tudtam meglenni a vas nélkül
Szíjgyártókra emlékezünk
Azok a régi szép idők
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Ada-moholi gólyaszaporulat, 2014
Zöld levél
Sakkrovat
Sport
Tarka-barka
Tarka oldal
Impresszum

SPORT

Pintér Norbert visszatért


Pintér Norber

    Az adai származású Pintér Norbert a magyar másodosztályban szereplő Balmazújváros labdarúgója. A fiatal irányító a téli felkészülési mérkőzéseken nagyszerű formában futballozott, ontotta a gólokat, de a szezon kezdetén egy szerencsétlen mozdulat következményeként a bal térdében elszakadt az oldalszalagja, ami után operáció és hosszú kihagyás következett. A rehabilitációt korábbi klubjánál, Pakson végezte el, különböző lézer-, és egyéb kezeléseken, valamint gyógytornán esett át, ami után előbb kerékpározhatott, utána futhatott. Július folyamán csatlakozhatott a Balmazújváros csapatához, és megkezdhette az edzéseket.


A moholi focista lányok újabb sikere

    Július utolsó hétvégéjén Mórahalmon immár 14. alkalommal rendezték meg a Mórahalom-kupa elnevezésű női focitornát, ahol a felnőttek vetélkedését a moholi Rubin csapata nyerte meg. Csernyák Anitáék hat magyarországi csapat ellen léptek pályára, és veretlenül, négy győzelemmel és két döntetlennel zárták a mórahalmi versenyt. A XIV. Mórahalom-kupa legjobb kapusának Jelić Tijanát, a Rubin hálóőrét választották meg, aki remek védéseivel nagymértékben hozzájárult csapata sikeréhez. A Rubin csapatának gratulálunk ehhez a sikerhez, amivel nagyban hozzájárulnak a női foci népszerűsítéséhez, és egy újabb dicsőséget szereztek Moholnak, és ezáltal Ada községnek is.


Oláh újra Szegeden


Oláh Lóránt

    Oláh Lóránt karrierjét az adai AFK csapatánál kezdte, majd megfordult a Vojvodina csapatánál is. Magyarországra 1999-ben igazolt, a Szeged LC csapatához, ahol hét meccset játszott az akkor fél évig NB I-es csapatban. Ezután szerepelt többek között a Debrecenben, amellyel kétszeres bajnok, a Fradiban, Kaposvárott, most pedig a Szeged 2011-Grosics Akadémiába igazolt, mintegy keretbe foglalva pályafutását.


Sikeres kézilabdás lányok

    Eredményes 2013/2014-es versenyidényt zárt az adai női kézilabdaklub három utánpótláscsapata, amelyek több hazai és nemzetközi tornán diadalmaskodtak, vagy előkelő helyen végeztek, illetve kettő közülük, a pionírok és a kadétok a tartományi bajnoki címet is kiérdemelték. Az adai kadétcsapat Öreg Ildikó edző vezetésével végzett az első helyen és szerezte meg a tartományi bajnoki címet a nyolc csapatot felvonultató ligában.


A sikeres adai kézilabdás lányok

    Az adai pionírcsapat Rákos Zsuzsa edző vezetésével lett tartományi bajnok, miután a kilenc csapatot felölelő vajdasági pionírliga élén végzett. A legkisebbek szintén jól szerepeltek és sikeresek voltak az elmúlt idényben. Elsők lettek a zombori minikézilabda-tornán és az újvidéki Rastimo tornán, valamint Nagybecskereken részt vettek a női kézilabda-világbajnokság promócióján, ahol megnyerték az összes meccsüket.


Kuttyogató verseny

    Június 29-én Adán szervezték meg a kuttyogató versenyt. Itt a következő eredmény született: I. Hely Kószó Imre – Csernyák Zoltán (Szeged) 10,14 kg (2 darab), II. hely Gúti Attila – Mészáros Sándor  (Ada) 8,02 kg   (4 darab), III. hely Rakić Dušan – Pósa Róbert Magyarkanizsa 6,84 kg   (2 darab)
    A legnagyobb halat a versenyen Kószó Imre és Csernyák Zoltán fogták, mégpedig 6.50 kg-osat. A verseny után a versenyzők a halakat természetesen visszaen-gedték a Tiszába!


Az adai kuttyogató verseny győztesei. Bal szélen az adai versenyzők.

Minden hétvégén versenyeztek horgászaink

    Június 7-én a péterrévei KECSEGE Horgászegyesület serlegéért folyt a verseny. Június 8-án községi liga második fordulója Svetićevón. Június 15-én második forduló az Észak-bácskai ligában Topolyán, Pálfi Zsolt első, Pap Tibor második és Nagyhevesi Balázs második, összesen 5 negatív ponttal átvették a vezetést.
    Június 28-án Ada napjának tiszteletére a Jópajtás liga második fordulóját tartottuk a padéi Aranka folyón 28 versenyző részvételével, két korosztályban. Az első csoport 10 éves korig, vagyis az általános iskola 5 osztálya, ahol 13 csapat versenyzett. A második csoport 14 éves korig pedig 10 csapat részvételével küzdött a serlegért. Összesen 68 versenyző vett részt a 11 egyesületből (Temerin, Bácsföldvár, Becse, Péteréve, Ada, Csantavér, Szaján, Szabadka, Szanád, Törökbecse és Elemér).


Kis horgászaink

    A fiatalabb korosztályban Aleksza Krisztián, Csonka Bence és Pálfi Péter, csapatban a második helyen, nagycsoportban Agócs Bence, Aleksza Tamás és Babity Milos elsők lettek
    Június 29-én Velebiten a.III. fordulót  is megnyerték  horgászaink, és biztosan állnak a tíz csapatot számláló Észak-bácskai  liga élén. Csapatunk tagjai: Aleksza Tamás, Pálfi Zsolt és Pap Tibor.

Adankó Iván


Az adai sakkversenyről

    Az Adai Napok keretein belül az idén is megrendezésre került a sakkverseny. A verseny helyszíne a klub termei voltak Ada központjában. Összesen 42 versenyző indult az immáron 13. alkalommal megrendezett versenyen. A község településein kívül versenyzők érkeztek még Magyarkanizsáról, Törökkanizsáról, Zentáról, Óbecséről, Törökbecséről és Szenttamásról. A mezőny nagyon erős volt. Négy nemzetkőzi címviselő és egy tucat mesterjelölt is indult a versenyen. A verseny egyéni lebonyolításban zajlott, kilenc fordulóból állt, és mindenkinek 15 perc gondolkodási idő állt a rendelkezésére egy mérkőzésre. Az öt órás roppant érdekes fordulatokkal teli és kimerítő küzdelem után kialakult a végeredmény. Hármas holtversenyben, 7-7 ponttal az élen az idei győztes a magyarkanizsai Farkas Tibor nemzetkőzi mester lett. A dobogó második és harmadik helyén pedig Srđanov Stevan és Sirotanović Obrad végeztek.


Stevan Srđanov (II.)     Farkas Tibor (I.)     és Obrad Sirotanović


Részlet a versenyről

Šakić Lóránd

juli 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Besplatna škola plivanja za 120 dece
"Bačka" proslavila 100. rođendan
Snimanje bez zaustavljanja i van naselja
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA