Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. július

Címoldal
Barátokkal ünnepeltünk
Községi hírek
Átadták a községi kitüntetéseket
Hírek
Vajdasági vágta – Zobnatica
Szentiváni tűzugrálás
Ada-napi rendezvények
Pörköltfőző verseny
Bővíti határait a MIRK
Kezed
70 éves a Vöröskereszt adai szervezete
Tánc a tűz körül
Régi időket idézve arattak a moholi nyugdíjasok
Moholi lovagot avattak az adai fesztiválon
Ami késik az nem múlik!
Nem tudtam meglenni a vas nélkül
Szíjgyártókra emlékezünk
Azok a régi szép idők
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Ada-moholi gólyaszaporulat, 2014
Zöld levél
Sakkrovat
Sport
Tarka-barka
Tarka oldal
Impresszum

"Bačka" proslavila 100. rođendan

    U subotu, 21. juna u sali Doma kulture u Molu svečano je obeležen 100. rođendan Fudbalskog kluba "Bačka" iz Mola u prisustvu sadašnjih i nekadašnjih igrača, prijatelja kluba i ljubitelja fudbala. Čestitke slavljeniku uputili i uvaženi gosti: Ratko Borovnica, predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine, Nenad Nikolić, presednik Fudbalskog saveza Subotice i Petar Bilić ispred Opštinskog fudbalskog saveza Kanjiža-Senta-Ada.


Slavljenici i gosti ispred Doma kulture u Molu

    Priča o fudbalu u Molu počinje od jednog avgustovskog dana, sada već daleke 1914.godine, kada je u Svetosavskom domu u Molu, grupa fudbalskih entuzijasta osnovala prvi molski fudbalski klub pod imenom MAK (Molski atletski klub). Tada je počela da se piše istorija "Bačke" do današnjih dana, odnosno punih 100 godina.
    Fudbalski klub u Molu u proteklih 100 godina nastupao je i takmičio se pod osam naziva: MAK, Soko, Molac, Sloga, Orlov, Omladinac, Tisa, da bi konačno 1956.godine dobio današnji naziv Bačka, koji se zadržao 58 godina. Najveći uspeh "Bačka" je postigla u sezoni 1995/1996 kao i 1996/1997.godine, kada se takmičila u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi. Nešto stariji ljubitelji fudbala u Molu sigurno još pamte i međunarodne utakmice koje su igrane na stadionu kraj Tise ili u Mađarskoj. Od revijalnih utakmica sigurno su najznačajnije protiv BSK-a, pred-ratnog prvaka Jugoslavije i Crvene Zvezde posleratnog višestrukog prva-ka Jugoslavije.
    Fudbalski klub "Bačka" je povodom jubileja uručio zahvalnice za doprinos razvoju i afirmaciji kluba igračima koji su ranije nastupali za "Bačku", nekadašnjim predsednicima i sekretarima kluba, zaslužnim institucijama odnosno njihovim predstavnicima, kao i sponzorima koji su pomagali i pomažu Bačku. Slavljeniku je ovom prilikom uručena zlatna plaketa Fudbalskog saveza Srbije, koju je predsedniku kluba Mladenu Simendiću uručio Ratko Borovnica, predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine.
    U sklopu obeležavanja 100 godina fudbala u Molu odigrana je i revijalna utakmica u kojoj su igrači prvog tima rezultatom 6:3 savladali ekipu veterana, dok su najmlađe selekcije "Bačke" ugostile "Mlade vukove" iz Kikinde i "Jedinstvo" iz Novog Miloševa.
    Povodom jubileja upućene su čestitke svim generacijama fudbalera, navijača i prijatelja kluba i iskrene želje za još svetliju i lepšu budućnost molskog fudbala.

Dragan Milutinović

juli 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Besplatna škola plivanja za 120 dece
"Bačka" proslavila 100. rođendan
Snimanje bez zaustavljanja i van naselja
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA