Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. július

Címoldal
Barátokkal ünnepeltünk
Községi hírek
Átadták a községi kitüntetéseket
Hírek
Vajdasági vágta – Zobnatica
Szentiváni tűzugrálás
Ada-napi rendezvények
Pörköltfőző verseny
Bővíti határait a MIRK
Kezed
70 éves a Vöröskereszt adai szervezete
Tánc a tűz körül
Régi időket idézve arattak a moholi nyugdíjasok
Moholi lovagot avattak az adai fesztiválon
Ami késik az nem múlik!
Nem tudtam meglenni a vas nélkül
Szíjgyártókra emlékezünk
Azok a régi szép idők
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Ada-moholi gólyaszaporulat, 2014
Zöld levél
Sakkrovat
Sport
Tarka-barka
Tarka oldal
Impresszum

Régi időket idézve arattak a moholi nyugdíjasok

    Zeneszóval és zsíros kenyérrel várták vendégeiket a moholi nyugdíjas-egyesület tagjai a július 6-i vasárnapon, a kora reggeli órákban. Az aratóünnepségre érkezők az Idősek napközije épületében találkoztak, és onnan lovaskocsival vitték ki őket a verseny helyszínére helyi fogatosok. A lovas barátok: Lakatos István, Faragó Zoltán, Gruja Ćorić, Živko Maletaški, Tubicsák Zoltán, Bukta Ferenc, Miša Jocić és Stevan Morović kocsisora ünnepélyessé tette ezt a kivonulást. A moholi Almádi család ajánlotta fel búzaültetvényének egy részét a rendezvényre. A házigazda családot Almádi Attila képviselte a helyszínen.


Zsótér Mihály kivette részét a kaszálásból is

    A csapatok közötti parcellasorsolás után, a reggelihez való terítéssel kezdődött meg a verseny, ezt azonnal pontozta a Mucsi Tibor, Budai Ferenc és Rózsa Sándor összetételű zsűri.  A moholi nyugdíjas-egyesület által szervezett aratóünnepségén a helyi két csapaton kívül Ada, Felsőhegy és Szenttamás is képviseltette magát egy-egy aratócsapattal. Az eseményt mintegy 150 érdeklődő követte végig. A zsűri minden csapatot egységes oklevéllel ajándékozott meg.
    A nyugdíjasok az idén is igazán kitettek magukért. A közösségi kapcsolatápolás mellett természetesen a hagyományok ápolása is fontos szempont, ha rendezvényről van szó, erre ez alkalommal is nagy hangsúlyt fektettek. A rendezvény támogatásában az önkormányzat, a Moholi Helyi Közösség és a DDOR adai kirendeltsége jelentős részt vállalt, de maguk a nyugdíjasok is önzetlenül nyúltak a zsebükbe az aratóünnepség megvalósulásáért – tudtuk meg Nagy Józseftől, az Idősek napközijének vezetőjétől.
    - Van igény erre a rendezvényre – mondta Zsótér Mihály, a nyugdíjas egyesület elnöke – és mindig igazi élmény felidézni a régi idők nyugalmát, a határban végzett gépezetmentes munka szépségét, ami közös erővel, összefogással teljes. Mi szeretjük ezt.
    A moholi nyugdíjasok ez alkalommal is hozták formájukat: jókedvűek voltak, kifogástalan vendéglátók, ötletes hangulatfokozó programokkal, az aratás régi hagyományos módjának minden rafináltsága ilyenkor újraéled bennük. 
    Aratás után az ünnepség a nyugdíjas egyesület székházában folytatódott ebéddel és zenés délutánnal.

Lajkó Szilvia

juli 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Besplatna škola plivanja za 120 dece
"Bačka" proslavila 100. rođendan
Snimanje bez zaustavljanja i van naselja
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA