Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. július

Címoldal
Ünnep volt ez,közös ünnep!
Ada napjának megünneplése, 2010
Az Ada napi rendezvényekről – röviden
Tíz napon belül két KKT-ülés júniusban
Alattomos belvíz
A víz az úr
Ha kézimunka, legyen kézimunka!
A fának szelleme van
Víz-gondok Völgyparton
Iskolaigazgató választás adai módra
Van eredménye annak, amitcsinálok
Öten teljesítették a távot
Adio Telekunyhó, Teleház
Aratóünnepség Moholon
Aratóünnepség Adán
Zárókoncert a zeneiskolában
Élj egészségesen!
XII. Vadvirág tábor
Rendőrségi hírek
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Fedezzük fel újra a szódabikarbónát!
Egy kis gombaismeret
A hét szűk esztendő, avagy az időjárásról
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela. U junu mesecu registrovano je ukupno 31 krivično delo. Od toga 18 dela se odnosi na privredni kriminalitet, a 13 na opšti. Sa poznatim izvršiocem evidentirano je 6 dela, a sa nepoznatim 7 od toga 5 dela je rasvetljen još u toku meseca. Najveći broj krivičnih dela odnosi se na krađe, teške krađe, falsifikovanje islprave i sl. Oštečeni su uglavnom privatna lica, a materijalna šteta ceni se na 605.000 dinara.
    Evo neloliko interesantnih dela:
    – M.S i P.G obojica iz Subotice, na neki način ukrali su platnu karticu, istu su falsifikovali na neko ime iz inostranstva, i sa tim karticom u Adi u nekoliko prodavnici kupovali tehničke robe u vrednosti od oko 30.000 dinara. Protiv njih podneta je kriv.prijava, zbog osnovane sumnje da su izvršili falsifikovanje isprave i zloupotrebe sa platnom karticom.
    – Od strane S.Ž. iz Ade, izvršena je teška krađa na štetu Aranke R. iz Ade kada je izvršioc otuđio novac i zlatne predmete sve u vrednosti od oko 350.000 dinara. Isti izvršioc iz kuće Đ.K. iz Ade ukrao gotov novac u iznosu od 25.000 dinara.
    – Izvršena je teška krađa na štetu A. Đ. iz Ade, kada je izvršioc, koji je kasnije identifikovan u lice H.Ž. iz Ade, otuđio novac i razne robe u vrednosti oko 70.000 dinara.
    – Nepoznati izvršioc ili izvršioci provalili u kuću J. K. iz Ade i ukrali oko 100.000 dinara. Takođe provaljivanjem u kuću K.F, izvršilac je odneo razne robe (herbicide i sl.) iz kuće..
    – Podneta je jedna kriv.prijava zbog nasilje u porodici iz razloga što je otac sa hemikalijem polivao ćerku u lice.
    Javni red i mir. U toku juna podneta je 3 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog tuče na javnom mestu. Prekršaji su izvršeni na ulici i u ugostiteljskom objektu.
    Bezbednost saobraćaja. U prošlom mesecu evidentirana je 10 saobraćajnih nezgoda u kojima telesna povreda nije bila, sve nezgode su završile sa materijalnom štetom. Uzroci su uglavnom vožnja pod uticajem alkohola, kada je vozač naleteo na parkirano vozilo, zatim, usled nepažnje vozač udari u drugo vozilo i sleti se sa puta. Takođe nepažnjom vozač noću naleti na zaustavljeno službeno vozilo policije, koji je bio osvetljen i uključen rotirajuće svetlo, kada su policajci vršili uviđaj kod jedne saobraćajne nezgode.

    U junu mesecu zadržano je 12 sati 4 vozača zbog velike doze alkohola u krvi (2,47 promila, 2,15   2,42   1,37, a u maju je jedan vozač sa 3,67 promila alkohola u krvi.) Od početka godine do kraja juna zadržano je ukupno 15 vozača zbog alkoholisanosti.

APEL I NEKOLIKO INFORMACIJA

    – U proteklom periodu, sa dolaskom lepog vremena, prijavljen je veći broj krađa bicikla, mobilnih telefona, torbi, novčanika i dr. Zato apelujemo na građane koji više vremena provoditi na otvorenom prostoru i posećivati bazene, kupališta, letnje bašte, masovne manifestacije, da lične stvari ne ostavljaju u vozilu neobezbeđene, jer na taj način predstavljaju lak plen za lopove.
    – Na osnovu izveštaja o radu policije Severobanatskog okruga, po rasvetljavanju krivičnih dela, Ada je na drugom mestu iza Sente.
    – Više od jedne trećina stanovnika opštine Ada izvadilo nov biometrički pasoš, a više od polovine dobilo novu ličnu kartu.
    – Za vreme praznika Ade, nijedna prijava nije podneta koja se odnosi na narušavanje javnog reda i mira.

juli 2010.

Naslovna strana
Šta treba proizvoditi a da bude rentabilno?
Konjička tura Bačkom 2010
Otvoreno pismo javnosti
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA