Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. július

Címoldal
Ünnep volt ez,közös ünnep!
Ada napjának megünneplése, 2010
Az Ada napi rendezvényekről – röviden
Tíz napon belül két KKT-ülés júniusban
Alattomos belvíz
A víz az úr
Ha kézimunka, legyen kézimunka!
A fának szelleme van
Víz-gondok Völgyparton
Iskolaigazgató választás adai módra
Van eredménye annak, amitcsinálok
Öten teljesítették a távot
Adio Telekunyhó, Teleház
Aratóünnepség Moholon
Aratóünnepség Adán
Zárókoncert a zeneiskolában
Élj egészségesen!
XII. Vadvirág tábor
Rendőrségi hírek
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Fedezzük fel újra a szódabikarbónát!
Egy kis gombaismeret
A hét szűk esztendő, avagy az időjárásról
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

SPORT

Huszonöt éves a sporthorgásztanfolyam

    1986 tavaszán Gyetvai Péter tanár úr azzal a javaslattal állt az újonnan megválasztott vezetőség elé, hogy szívesen vállalná tagságunk megfiatalítását és tömegesítését azzal, hogy horgásztanfolyamot szervez az adai iskolában. Én voltam az Egyesület akkori elnöke, javaslatomra a vezetőség egyhangúlag elfogadta az ötletet. Nemsokára Gyetvai Péter és Marjanov Đorđe vezetésével meg is indult az oktatás több mint 100 tanuló számára. A gyakorlati vizsgán, amit zuhogó esőben az adai strandon tartottunk, 96 versenyző vett részt, Ez volt eddig a legtömegesebb verseny.

    Az elmúlt 25 évben több mint 1000 hallgatója volt tanfolyamunknak. Az első év sikerétől fellelkesedve kezdeményeztük a TISZA MENTI SPORTHORGÁSZ LIGA megalakítását. Kezdetben 6 csapat részvételével csak az elemi iskolások részére, de később már felnőtt női és férfi csapatok is csatlakoztak nemcsak a Tisza mentéről. Szabadka, Topolya, Nagykikinda, Szenttamás, sőt Nagybecskerek is volt tagja a ligának. Sajnos ma már jelentősen megcsappant a csapatok száma. Sőt több egyesületben megszűnt a munka a fiatalokkal, mert nincs, aki vállalja a gyerekek oktatását. Nálunk jelenleg három oktató végzi ezt munkát kora tavasztól a nyári szünidő végéig.
    Az elmúlt 25 év alatt oktatóink szorgos munkáját igazolva 10 tanulónk ért el kiváló eredményt, ebből 10-en jutottak el az országos válogatottig. Ezek:
Ifj. Bárány Attila, Svetlana Kajčić, Kovács Tamás, Kovács Zsuzsanna, Kenyeres Tibor, Nagy Róbert, Damir Spasić, Ülvöcki Gábor, Slobodan Velicki, Srđan Velicki.
    E kiváló eredményt a következő személyek szorgalmas munkájának köszönhetjük:
    Báló Erzsébet, Bárány Attila, Bíró Béla, Farkas Gizella, Gyetvai Péter, Karácsonyi Ferenc, Kazi János, Kőszegi József, Körösi Ferenc, Kovács Tibor.
    A munkához természetesen szükség volt anyagi támogatásra, szponzorokra. Nekik ezúton szeretnénk köszönetet mondani:
    Đorđe Marjanov, Franjo Merković, Mészáros Sándor, Nagy József, Pálfi Zsolt, Schumacher Károly, Szakács Ferenc, Stevan Velicki.
    Jelenleg 72 tagja van tanfolyamunknak, ez az általános iskolások 8%-a. Az elmúlt évhez képest jelentős javulásnak számít. Akkor 43 tanulónk volt, azaz az általános iskolások 4,5%-a
    Egyesületünknek jelenleg 100 fiatal tagja van, de ez növekedni fog, hiszen most kezdődött a nyári szünidő. Reméljük, hogy elérjük a tavalyi szintet, azaz a 150-es létszámot.
    A versenyen sajnos csak 8 csapat vett részt az említett okok miatt. A szenttamási ŠARAN csapata lett az első, és vitte el a Tóth Tamás által adományozott vándorserleget. A második helyen Péterréve végzett, az adai csapat előtt.

Adankó Iván


Hétből hét bronzérem
Az adai Aero Repülőklub modellezői kitűnően szerepeltek az országos bajnokságon

    Az egyesület modellező-szakosztálya hét, négy ifjúsági és három felnőtt versenyzővel indult az országos bajnokság döntőjében az ejtőernyős és szalagos rakéták, raketoplánok mezőnyében, ahol mindegyikük bronzérmet szerzett, egyéniben vagy csapatban. A versenyt június derekán tartották meg a Mitrovica melletti Veliki Radincii repülőtéren a Szerbiai Repülőszövetség szervezésében. Az országos megmérettetésen mintegy 50 versenyző vett részt. Az adaiak közül az ifi korosztályban ifj.Gordos Sándor a harmadik helyen végzett a raketoplánok kate-góriájában, az ejtőernyős rakéták mezőnyében pedig az adai ifi- és szeniorcsapat is bronzérmet szerzett. Az ificsapatot Horváth Tamás, valamint a Csuvik testvérek, Oszkár és Viktor alkotta. A felnőttcsapat tagja volt Stojan Mrđanov-Cole, Pap Tibor és Varga Rolf. A szakosztály tagjai áprilistól októberig szerepelnek a modellezők tartományi bajnokságában, és az ott elért eredmény alapján kvalifikálhatják magukat az országos bajnokság döntőjébe. Közülük Stojan Mrđanov-Cole, Pap Tibor már több kontinens- és világbajnokságon is szerepelt bíróként és versenyzőként. Erre ismét lehetőségük nyílik, ugyanis augusztus 21. és 28. között ren-dezik meg Ürögön (Irig) a modellezők világbajnokságát, amelyet mindketten bírókét szerepelnek az S–7 rakétamodellek kategóriájában.

Csin.

juli 2010.

Naslovna strana
Šta treba proizvoditi a da bude rentabilno?
Konjička tura Bačkom 2010
Otvoreno pismo javnosti
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA