Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. július

Címoldal
Ünnep volt ez,közös ünnep!
Ada napjának megünneplése, 2010
Az Ada napi rendezvényekről – röviden
Tíz napon belül két KKT-ülés júniusban
Alattomos belvíz
A víz az úr
Ha kézimunka, legyen kézimunka!
A fának szelleme van
Víz-gondok Völgyparton
Iskolaigazgató választás adai módra
Van eredménye annak, amitcsinálok
Öten teljesítették a távot
Adio Telekunyhó, Teleház
Aratóünnepség Moholon
Aratóünnepség Adán
Zárókoncert a zeneiskolában
Élj egészségesen!
XII. Vadvirág tábor
Rendőrségi hírek
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Fedezzük fel újra a szódabikarbónát!
Egy kis gombaismeret
A hét szűk esztendő, avagy az időjárásról
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Az Ada napi rendezvényekről – röviden

    Ada július 2-án ünnepli a város napját, ugyanis 1836-ban ezen a napon kapott vásárvárosi rangot és címert, illetve ugyanabban az évben lett szabad kereskedelmi központ és indult meg a fejlődés útján.
    Az ünnepség sorozat július 2-án délelőtt sporttalálkozókkal, sakkversennyel, a Képviselő-testület ünnepi ülésével kezdődött. A díszülés kezdete előtt – ezúttal először – Ada község zászlajának felvonásával kezdődött a ceremónia a fúvósok kíséretével. Este 19 órakor folytatódott a műsor az adai Musica Humana kamarakórus és a moholi Sava Trlajić kórus hangversenyével a városháza dísztermében, ahol Világos Tibor községi alelnök üdvözölte a közönséget és a kórusokat. A műsor első részében a moholi kórus lépett színre, Olivera Divljak karnagy vezetésével, majd következett a Musica Humana Birkás János karnagy vezényletével. Mint mindig, most is magas fokú művészi átéléssel adták elő a repertoárjukon szereplő műveket.
    Ugyanaznap este 20,30 órától a sportcsarnokban tartotta a már hagyományos nemzetközi táncfesztivált a New Ada Dance, melyen többek között budapesti táncpárosok, az érdi táncklub tagjai, szlovákiai vendégek és természetesen a vendéglátó adai táncklub táncosai léptek fel.


Hipp-hopp táncosok a színpadon

    A tömeges és egész napos rendezvénysorozat másnap, július 3-án folytatódott. Délelőtt a rekreációs parkban, pontosabban a sportpályák mellett tartották a hagyományos gulyásfőző versenyt, melyet ezúttal az önkormányzat szervezett. Nem sokkal később a Szarvas Gábor Könyvtárban megnyílt az Adart képzőművészeti csoport közös kiállítása, majd az általános iskola tornatermében kézimunka és hobbi kiállítás. A délelőtt folyamán futballmérkőzést tartottak, volt kézilabdameccs is, tehát megvolt a kellő mozgáslehetőség is azok számára akik szeretik ezt a fajta szórakozást. Délután került sor a művelődési műsorokra. A kézilabda pálya mellett felállított színpadon először az adai dobosok (HENA) léptek színpadra, majd az Eridanus zenekar szórakoztatta a közönséget. A kellemetlen időjárás, (eső, szél) megzavarta a műsor kivitelezését, de mindezek ellenére felléptek az Aranykapu néptáncosai, a Vadvirág Hagyományápoló Kör csoportjai, a csengődi (Magyarország) és az adai asszonykórus. Meg kell említeni, hogy a szervezők meghívták Kovács Kati ismert énekesnőt is, de bizonyos okok miatt lemondta a vendégszereplését. Helyette a szabadkai Bencsik Tamarát hívták meg, hogy fel-lépésével szórakoztassa a közönséget, de végül ő sem jelent meg Adán.
    Meg kell még említeni, hogy július 2-án, egész napos ingyenes belépés volt engedélyezve a medencék területére, és elmondható, hogy tömeges volt a látogatottság, hisz az idő is kedvezett a fürdőzőknek.

Bálizs Géza

juli 2010.

Naslovna strana
Šta treba proizvoditi a da bude rentabilno?
Konjička tura Bačkom 2010
Otvoreno pismo javnosti
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA