Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. május

Címoldal
Kihalt emberi értékek
Gazdag szórakoztató program a Munkásolimpia idején
Községi hírek
Képek az adai Első Helyi Közösség életéből
Több ezer szál virág a központban
Önkormányzati eseménynapló
Lépésről lépésre az önálló vállalkozásig
Hogy az utókor is láthassa
Ez történt Törökfaluban és tájékán
Az alma nem esik messze a fájától, vagy…?!
Jani bácsi fealadta a leckét!
Közünk a zsidókhoz-II
Beszélgetés az adai Árgyélus együttes tagjaival
Ösztöndíjak a jó tanulóknak!
Tanulóink írják
Hittanosok tollából
40 éve írta a Jó Pajtás
Rendőrségi hírek
Kishírek
Nyelvi figyelő
Zöld levél
A konyhakerti növények eredete
Tömeges részvétel a futóversenyen
Felhívás a kamerások és fényképészek számára!
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 VESTI IZ POLICIJE 92

    Mesec april je bio veoma intenzivan po radu policije. Saznali smo da tokom meseca prijavljeno 7 raznih krađa, 6 puta je intervenisala po javnom redu i miru, registrovano je 5 saobraćajnih nezgoda, zatim četiri puta su izašli kod požara, a u oblasti privrednog kriminaliteta podneta je dve krivične prijave zbog osnovane sumnje da je izvršena više krivičnih dela. Ukupna materijalna šteta ceni se na 4.127.000 dinara, od čega 3.760.000 dinara se odnosi na štetu u privredi.
    Krivična dela. Obijanje putnička kola i kradja uglavnom radio kazetofona, i dalje je prisutno. Prošlog meseca javljeno je tri kradje radioaparata i jednom mobilni telesonm. Pored toga predmet kradje predstavljao bicikl sa motorom APN 4, gvozdene kapije, i bicikla. U oblasti privrednog kriminaliteta protiv dvoje osumnjičenih podneta je dve kriv. prijave zbog osnovane sumnje da su izvršili kriv.dela zloupotreba ovlašćenja u privredi, zloupotreba službenog položaja, pronevere, nesavesno poslovanje u privredi i falsifikovanje službene isprave.
    Javni red i mir. Policija je 6 puta intervenisala zbog tuče na javnom mestu (ugostiteljski objekti, ulica) i podnela je prekršajne prijave protiv 12 lica. Pored toga registrovano je dva slučaja oštećenja tuđe stvari (razbijanje prozora na hotelu i lomljenje klupe u Molu u parku Tisin cvet).
    Bezbednost saobraćaja. U prošlom mesecu desilo se pet ozbiljnijih saobraćajnih nezgoda. U dva slučaja su se sudarila putnička vozila i biciklisti, bilo je sletanje sa puta, kao i sudar dva putnička vozila. Ovi su uglavnom prošli sa malim štetama, i bez ozbiljnijih povreda. Desila se jedna teška nesereća kod Barapart škole, kada je vozač pod uticajem alkohola i bez vozačke dozvole na trotoaru udario devojčicu koja je zadobila teške povrede: slomila se oba dve noge.
    Požari. U Adi i u Molu izgorelo je po jedne kuće, zatim javljeno je da je zapaljen komarnik na prozoru, kao i da je izgoreo objekat na Budžaku što je bio podignut za izletnike.


Gornja slika prikazuje 4029 boksova raznih cigareta u ukupnoj vrednosti od 2.840.000 dinara, što je policija pronašla u Banatskom Arandjelovcu, u kombiju Laslo B. iz Šupljaka, koji je  pokušao da prošvercuje u Mađarsku radi preprodaje.

    Policija u svom saopštenju što je izdala 23. aprila, skrene pažnju na činjenicu da po izvršenoj analizi došlo se do zaključka da veliki broj saobraćajnih nezgoda prouzrokuju motociklisti koji ujedno postanu i žrtve nezgode. Na putevima Srbije u 2006 godini motociklisti su učestvovali u 2847 saobraćajnih nezgoda od čega polovinu oni sami prouzrokovali. Rezultat je 99 poginulih i 1371 telesna povreda.
    Da bi smanjili broj saobraćajnih nezgoda i posledice tih nezgode, policija je izmedju 23 i 29 aprila sprovela propagandnu-preventivnu akciju pod nazivom " Kaciga glavu čuva". Ovoga puta samo su ukazivali motoristima na pravilnu vožnju u druge obaveze kao učesnike u saobraćaju i delili su prigodne letke. Posle 29. aprila policija vrši pojačanu kontrolu ove kategorije učesnika u saobraćaju sve do kraja sezone, kada će primenjivati i kaznene mere.
    1 Maja policija ponovo izdaje saopštenje koje se takođe odnosi na motocikliste. Apeluje na to da ova kategorija, koju predstavlja mladja generacija, treba da posvećuje veću pažnju prilikom vožnje, treba da pridrži saobraćajnih propisa, da redovno koristi kacige i da bude mnogo pažljivije u vožnji.

maj 2007.

Naslovna strana
Bogat zabavni program za vreme Sportske olimpijade
Opštinske vesti
Slike iz života i rada Prve Mesne Zajednice - Ada
Posađeno je nekoliko hiljada cveća
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Korak po korak do većeg biznisa
Molski "hor bez granica"
Učenici pišu
Molski dobošar
Proglas
Vesti iz policije
Zakon o radu
Masovno učešće na prolećnom krosu
Impresum


Design by VA