Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. május

Címoldal
Kihalt emberi értékek
Gazdag szórakoztató program a Munkásolimpia idején
Községi hírek
Képek az adai Első Helyi Közösség életéből
Több ezer szál virág a központban
Önkormányzati eseménynapló
Lépésről lépésre az önálló vállalkozásig
Hogy az utókor is láthassa
Ez történt Törökfaluban és tájékán
Az alma nem esik messze a fájától, vagy…?!
Jani bácsi fealadta a leckét!
Közünk a zsidókhoz-II
Beszélgetés az adai Árgyélus együttes tagjaival
Ösztöndíjak a jó tanulóknak!
Tanulóink írják
Hittanosok tollából
40 éve írta a Jó Pajtás
Rendőrségi hírek
Kishírek
Nyelvi figyelő
Zöld levél
A konyhakerti növények eredete
Tömeges részvétel a futóversenyen
Felhívás a kamerások és fényképészek számára!
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE AZ ÖNÁLLÓ VÁLLALKOZÁSIG

    A Regionális társadalmi és gazdasági fejlesztési alap, melyet az Európai Unió finanszíroz, és az Európai Rekonstrukciós Ügynökség kivitelez, jóváhagyta a Női Vállalkozói Akadémia projektum bekapcsolódását a Nagykikindai Regionális gazdasági kamarába, azzal a céllal, hogy növelje a vállalkozó nők számát Észak Bánát és a Tisza mente területén.
    A fentiekkel összhangban a Szegénység Csökkentésével Foglalkozó Bizottság május 8-án sajtótájékoztatót tartott, amelyen megjelent a Női Vállalkozói Akadémia szervezői és felelősei Marija Srdić és Jana Radaković bővebben ismertették az ezzel kapcsolatos tudnivalókat. Elmondták, hogy a Női Vállalkozói Akadémia projektuma azzal a céllal készült, hogy a vállalkozás-fejlesztéshez megfelelő feltételeket teremtsen, és kiemelten szorgalmazza a női vállalkozásokat. A kutatások arról tanúskodnak, hogy sok nő magánvállalkozásba kezdene, ha ehhez támogatásra, segítségre lelne. A lehetőség most csak egy lépésre van, mert a Női Vállalkozói Akadémia olyan projektum, amely fejleszti, népszerűsíti és serkenti a női vállalkozói kezdeményezést konkrét esetben Nagykikinda, Törökkanizsa, Magyarkanizsa, Ada, Csóka és Zenta községben. Felkarolja azokat a nőket, akiknek potenciális lehetőségeik és ötleteik vannak önálló vállalkozáshoz, oktatja őket a tréning-központban, és több hónapon át szakmai, jogi, tanácsadási szolgáltatásokat nyújt, valamint segítséget a tervezésben, marketingben, a pénzügyekben. Az elvárások szerint  100 közvetlen felhasználó a munkaerő-piacról lesz, akiknek ötleteik és tehetségük van önálló vállalkozáshoz, és ezt meg is szándékozzák valósítani. A leendő vállalkozó nők és trénerek a Női Vállalkozói Akadémia gyakorlati tudást és jártasságot szerezhetnek üzleti foglalkozáshoz. A felkészítés során a business-terv kidolgozását, az üzlet irányítását, marketinget, könyvelést és az üzlet jogi vonatkozásait sajátíthatják el. A munkanélküli nők célcsoportjában, a válogatás során tudásfelmérést és interjút alkalmaznak, míg a szakemberek és tapasztalt vállalkozók körében interjút. Mindkét esetben a válogatást erre megfelelő tudású és képesítésű szakemberek végzik.
    A Szegénység Csökkentésével Foglalkozó Bizottság adai irodája a következő felhívást teszi közzé: a Női Vállalkozói Akadémiára pályázó nőknek a következő feltételeknek kell eleget tenni: 
    1. legalább középiskolai végzettség

    2. hogy elfogadja a Női Vállalkozói Akadémiájának alapelveit
    3. kérdőív kitöltése (a Bizottság irodájában vehető át vagy letölthető a
                                www.ewa.org.yu weboldalról)
    4. szakmai életrajz és kérvény csatolása.
    A kiképzési programot Ada község finanszírozza, melyen 25 kiválasztott pályázó vehet részt. A felhívás 2007. május 19-től június 7-ig érvényes. Bővebb felvilágosítást a Szegénység Csökkentésével Foglalkozó Bizottság  adai irodájában kaphatnak személyesen Ivana Jaksićtól, (mob. 064/37 34 966), vagy a 851-138 telefonon illetve az újvidéki Akadémián tel. O21/472-6212.

-g-s

maj 2007.

Naslovna strana
Bogat zabavni program za vreme Sportske olimpijade
Opštinske vesti
Slike iz života i rada Prve Mesne Zajednice - Ada
Posađeno je nekoliko hiljada cveća
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Korak po korak do većeg biznisa
Molski "hor bez granica"
Učenici pišu
Molski dobošar
Proglas
Vesti iz policije
Zakon o radu
Masovno učešće na prolećnom krosu
Impresum


Design by VA