Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. május

Címoldal
Kihalt emberi értékek
Gazdag szórakoztató program a Munkásolimpia idején
Községi hírek
Képek az adai Első Helyi Közösség életéből
Több ezer szál virág a központban
Önkormányzati eseménynapló
Lépésről lépésre az önálló vállalkozásig
Hogy az utókor is láthassa
Ez történt Törökfaluban és tájékán
Az alma nem esik messze a fájától, vagy…?!
Jani bácsi fealadta a leckét!
Közünk a zsidókhoz-II
Beszélgetés az adai Árgyélus együttes tagjaival
Ösztöndíjak a jó tanulóknak!
Tanulóink írják
Hittanosok tollából
40 éve írta a Jó Pajtás
Rendőrségi hírek
Kishírek
Nyelvi figyelő
Zöld levél
A konyhakerti növények eredete
Tömeges részvétel a futóversenyen
Felhívás a kamerások és fényképészek számára!
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 RENDŐRSÉGI HÍREK 92

    Mozgalmas hónapot zárt a rendőrség áprilisban. Megtudtuk, hogy a múlt hónapban hét különféle lopás bűntettét jelentették be a polgárok, hat alkalommal lépett közbe a rendőrség szabálysértés vétsége miatt, négy forgalmi balesetet regisztrált, ugyancsak négy tűzesethez szállt ki, míg a gazdasági bűnözés terén két bűnvádi feljelentést tett összesen hat bűntény elkövetésének alapos gyanúja miatt. A teljes anyagi kár (direkt és indirekt) 4.127.000 – ebből 3.760.000 dinár a gazdasági bűntényből ered.
    Bűntények. Továbbra is divatban van a személygépkocsik feltörése, ahonnan rádió-kazettofonokat, mobiltelefont stb. lopnak ki. A múlt hónapban négy ilyen esetről érkezett bejelentés, de lopás tárgya volt egy APN-4-es motor, 2 db. vaskapu (!), kerékpár.
    A gazdasági bűnözés terén két bűnvádi feljelentést tett a rendőrség, két személy ellen, összesen hat bűntény elkövetésének alapos gyanúja miatt, mint: a gazdasági felhatalmazással való visszaélés, hivatali helyzettel való visszaélés, sikkasztás, hanyag ügykezelés és okirat hamisítás miatt.
    Közrend és közbiztonság. A rendőrség hat esetben lépett közbe verekedés miatt, amiben összesen 12 személy vett részt. Az elkövetés színhelye szórakozóhelyek, utcák Adán és Moholon. Az elkövetők általában ittas állapotban voltak. Ezenkívül még két esetben tett szabálysértési feljelentést a közvagyon rongálása miatt. 
    Közlekedésbiztonság. A múlt hónapban 5 esetben helyszínelt a rendőrség forgalmi balesetben. Két esetben személygépkocsi és kerékpár ütközött, egyszer két személygépkocsi, majd lerepülés az útról. Ezek kisebb-nagyobb kárral végződtek, egy eseten kívül, amikor a Bara parti iskolánál a járdán ütött el egy ittas vezető egy kislányt, aki súlyos testi sérülést szenvedett, mindkét lába több helyen is eltört, a jobb lábán nyílt töréssel.
    Tűzesetek. Adán és Moholon egy-egy ház leégett, általában az elektromos vezetékben történt rövidzárlat miatt. Úgyszintén jelentettek egy szúnyogháló tüzet is, de valaki felgyújtotta a Budzsák partján lévő nádfedelű kirándulóhelyet.

A képen látható cigaretta mennyisége 4029 boksz, melynek értéke 2.840.000 dinár. Mindezt egy kombiban találta meg a rendőrség Banantsko Aranđelovón, amit B. László suplyáki lakos Magyarországra szánt csempészni eladás céljából.

    A rendőrség április 23.-án kiadott közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy az elvégzett elemzések alapján, megállapították, hogy a forgalmi balesetek előidézői és szenvedő alanyai legtöbb esetben a motorkerékpárosok minden kategóriája. Szerbia útjain 2006-ban a motorkerékpárosok 2847 forgalmi balesetben vettek részt, melyből felét ők maguk idézték elő. Az eredmény: 99 haláleset, és 1371 testi sérülés.
    Annak érdekében, hogy csökkentsék a balesetek számát és következményeit, április 23. és 29. között megelőző-propaganda akciót tartottak az egész ország területén „A bukósisak megvédi a fejet” elnevezéssel, amikor csak figyelmeztették a motorosokat a forgalomban való részvétel szabályosságára és szórólapokat osztottak nekik. Április 29-e után a forgalmi rendőrség hatékonyabb ellenőrzést foganatosít minden motoros ellen egészen az idény végéig, amikor már az előírt büntetési rendszabályozást is alkalmazni fogják.
    Május 1-én a rendőrség újra közleményt ad ki, ami ugyancsak a motorkerékpárosokra vonatkozik. Arra apellál, hogy ez a kategória, amely főleg fiatalokból áll, jobban figyeljen oda a közlekedési szabályokra és a kötelezettségekre is, figyelmesebben vezessen, használja a bukósisakot, amire ismételten felhívja a figyelmet.

maj 2007.

Naslovna strana
Bogat zabavni program za vreme Sportske olimpijade
Opštinske vesti
Slike iz života i rada Prve Mesne Zajednice - Ada
Posađeno je nekoliko hiljada cveća
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Korak po korak do većeg biznisa
Molski "hor bez granica"
Učenici pišu
Molski dobošar
Proglas
Vesti iz policije
Zakon o radu
Masovno učešće na prolećnom krosu
Impresum


Design by VA