Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. július

Címoldal
Jövőkép, amely megvalósítható
Ada ünnepelt
Ada község napja - Ünnepi ülés
Ada napi kísérőrendezvények
Aratóünnepség
Rövid áttekintés az Első Helyi Közösség tevékenységéről az elmúlt két hónapban
Olimpia előtti főpróba
A 9. munkásolimpia bemutatója
Lesznek-e elbocsátások az adai Egészségházban?
A régmúlt büszkesége
Elismerés az adai Vöröskeresztnek
Égbe szálló füstjelek
Festői aratóverseny Adán
Hagyaték a jövőnek
Csigabiga gyere ki!
A gyógykutunk vize iható
Gazdag gyógynövény-szüret
„Köszönöm”
Nyelvi figyelő
Hírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Sport
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    A rendőrség nyilvántarrtása szerint júniusban rendkívül nagyszámú törvénytelenség történt a község területén. Mindez arra enged következtetni, hogy a polgárok – főleg a visszaeső bűnözők – eszközt és módot nem válogatva, nagyszámú szabálytalanságot követtek el. Ki kell emelni azonban, hogy az elkövetett törvénytelenségek és szabálysértések nem tartoznak a súlyos tettek köze, tehát nem történt gyilkosság, súlyos testi sértés, betöréses lopás és a biztonság elleni más súlyos vétség, emberéletet követelő forgalmi baleset. Az apróbb bűntényekből és a forgalmi balesetekből eredő teljes kár nagysága így is félmillió dináron felül van (507.500 dinár).
    Bűntények.
    Több mint tíz különféle bűncselekményt regisztrált a rendőrség a múlt hónapban. Legtöbb lopást jelentettek be a polgárok, mint pl.: a Páros csillag kocsmából ismeretlen tettes ellopott néhány ezer dinárt:, továbbá, P.J. moholi lakos házából némi készpénzt és ékszereket vitt el a betörő,: három kerékpár eltűnéséről érkezett bejelentés – kettőt a piac elől loptak el, egyet pedig az adai Egészségház elől, a Halász József mezőgazdasági birtokon két lopás is történt: először két aggregát tűnt el az Új barázda birtok öntözőterületéről, majd 300 méter távvezeték,- két hamisítást is felderített a rendőrség: az egyik esetben hamis adatok álltak abban a kérvényben amivel az elkövető egyszeri pénzbeli segélyt próbált kérni a Szociális központtól, a másik esetben pedig hamis adatokat tartalmazó dokumentumot próbált az elkövető hitelesíttetni hivatalos személlyel. Történt még egy verekedés is, amikor egyik delikvens sörösüveggel fejbe vágta a másikat, és ez a kapott sérülés miatt kórházba került. A hónap elején a közvéleményt izgató falfirka jelent meg Moholon a JNH utca 7-es sz. ház falán valamint a közeli forgalmi táblán. Fekete spray-jel Nagy Hungária volt kiírva más magyar szimbólummal együtt. Az elvégzett helyszínelés után az elkövetők gyorsan kézre kerültek, és megfelelő intézkedést foganatosítottal ellenük. A különböző bűntények következtében keletkezett kár 205.000 dinárt tesz ki.
    Közlekedésbiztonság.
    
Június hónapban több mint tíz forgalmi baleset történt – szerencsére nem volt közöttük súlyos kimenetelű, de az anyagi kár közel 300.000 dinárt tesz ki.
    - A legnagyobb anyagi kárral (90.000 dinár) járó baleset június 25-én történt Adán a Lenin utca 74-es sz. ház előtt, amikor egy személygépkocsi ütközött egy traktorral. Sérülés ez esetben nem történt.
    - A mási jelentős anyagi kárral járó baleset (70.000 din.) 13-án történt a Május l. birtok közelében, amikor a rendőrség helyszínre igyekvő gépkocsiját egy Mercedes típusú személygépkocsi oldalról oly mértékben megnyomta, hogy az előbb leírt kárt állapították meg rajta. A Mercedes vezetője elhajtott a helyszínről, de másnapra már felfedték kiléttét, azonosították a gépkocsit és megfelelő intézkedést foganatosítottak a vezető ellen.
    - Június 12-én Törökfaluban összeütközött két személygépkocsi, mindkettő helybeli. Sérülés nem történt, az anyagi kár viszont 50.000 dinár.
    - Június 27-én SU rendszámú gépkocsi G.K. vezetővel, ismeretlen okból lesodródott a nyílt útról, és ennek következtében 20.000 dináros anyagi kár keletkezett a gépkocsin. Sérülés nem történt.
    Közrend és közbiztonság.
    
A múlt hónapban, ugyanúgy, mint az előzőkben is, főleg a verekedések jellemzőek a közrend elleni vétségekre. Ökölcsata történt három érettségi mulatságot ülő fiatal között a Lagúna étterem előtt, - a Lipa pékség előtt ketten verekedtek össze,- majd a moholi Kvatros vendéglőben szintén ketten próbáltak tettlegesen igaságot szerezni maguknak. Ezmellet egy szabálysértési feljelentés készült a Páros csillag pincére ellen, aki erősen ittas személyt szolgált ki alkoholos itallal. Törökfaluban egy be nem jelentett légpuskát kobozott el a rendőrség szabálysértési feljelentés kíséretében a tulajdonos ellen.

jul 2005.

Naslovna strana
Proslavljen Dan Ade
Dan opštine Ada - Svečana sednica
Prateće manifestacije povodom Dana opštine
Reforma penzijskog i invalidskog osuguranja
Priznanje najboljima
Promocija 9. Radničke olimpijade
Obaveštenje o vodi termalnog bunara
Koncert duhovne muzike
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA