Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. július

Címoldal
Jövőkép, amely megvalósítható
Ada ünnepelt
Ada község napja - Ünnepi ülés
Ada napi kísérőrendezvények
Aratóünnepség
Rövid áttekintés az Első Helyi Közösség tevékenységéről az elmúlt két hónapban
Olimpia előtti főpróba
A 9. munkásolimpia bemutatója
Lesznek-e elbocsátások az adai Egészségházban?
A régmúlt büszkesége
Elismerés az adai Vöröskeresztnek
Égbe szálló füstjelek
Festői aratóverseny Adán
Hagyaték a jövőnek
Csigabiga gyere ki!
A gyógykutunk vize iható
Gazdag gyógynövény-szüret
„Köszönöm”
Nyelvi figyelő
Hírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Sport
Tarka oldal
Impresszum

Sport

SPORTHORGÁSZ HIREK

    Az adai Tisza Sporthorgász Egyesület berkeiben igen mozgalmas volt a június. Tagjai több versenyen is részt vettek, a halőr-szolgálat is tette dolgát, az egyesület szervei pedig megtartották szokásos üléseiket. A versenybizottság június 8-án az igazgatóbizottság pedig 21-én.
    Az egyesület vezetősége karöltve az edzőkkel, mindet megtesz annak érdekében, hogy versenyzői minél jobb eredményeket érjenek el a különféle versenyeken. A Tisza-menti ligában az ifjúsági csapat a harmadik helyet szerezte meg, a palicsi Merlin kupán ötödikek lettek, azzal, hogy Spasić Damir második helyet szerzett. Részt vettek még a topolyai, a horgosi, a csókai versenyen, ahonnan közepes eredményekkel tértek haza.
    Az igazgatóbizottság ülésén főleg a pénzügyekről tárgyaltak, hangsúlyozva, hogy nagyok a kiadások, viszont a befolyó pénzeszközök nem a tervezett ütemben valósulnak meg.
    Meg kell még említeni, hogy a Tisza SHE versenyzői egy csapattal részt vettek a július 10.-én Moholon megtartott IV. NEMZETKÖZI KUPA versenyen, ahol a 10. helyen végeztek, azzal, hogy a második szakaszon Bugarski Vladimir ezüstérmet szerzett.

B.G.

NEMZETKÖZI SPORTHORGÁSZ-VERSENY MOHOLON

    A moholi MOL Sporthorgász Egyesület július 10-én szervezte meg a IV. NEMZETKÖZI KUPA elnevezésű horgászversenyt a strand, illetve a köves szakaszon. A versenyen 17 csapat vett részt, éspedig: Szlovákiából a Želiezovec, Magyarországról a váci Stonfó, majd Takovo - Gornji Milanovac, Štuka - Donji Milanovac, továbbá Vajdaságból a hadujárási, a gložani, bezdáni, temerini, kikindai, törökbecsei, becsei, péterrévei, csókai, novi slankameni, horgosi, az adai és a vendéglátó moholi csapat. A versenypálya három szakaszra volt felosztva, a verseny időtartama pedig 10 órától, l2,30 percig tartott. Az eredményhirdetésre már a Csobolyó székházában került sor, ahova a versenyzők ebédelni mentek. Első helyet a váci Stonfó szerezte meg, második a szlovákiai Železiovec, harmadik a becsei Šaran, mindannyian serleget kaptak. Egyéniben pályaszakaszok szerint a legjobbaknak arany, ezüst és bronzérem járt, amit Patyi Lajos, a Moholi Helyi Közösség elnöke adott át a győzteseknek.
    A horgászversenyen megjelent Dušan Telečki, a KKT elnöke, valamint Micsíz József községi, illetve tartományi képviselő. Összesítettben a bezdáni Dragan Nikolić lett az első, második a váci Jackó Lajos, harmadik, pedig a szlovákiai Danielova Klara.

B.G.

LÓVERSENY ADÁN

     Július 3-án tartották meg Adán az idei első ügetőversenyeket
    Nem sokat tévedünk, ha azt mondjuk, hogy július első hétvégén, szombaton és vasárnap, az adaiakat a városban vagy a környéki településeken szervezett népünnepélyen lehetett megtalálni.
    Községünk kicsinye és nagyja élvezhette a programok sokaságát az Ada napi rendezvények alkalmából. Az ünnepségsorozat egyik színhelye az adai lóversenypálya volt, ahol az adai Halász József Lovasklub és a Mezőgazdasági Birtok szervezésében az idén vasárnap, július 2-án került megrendezésre az első ügetőverseny.
    Az idelátogatók ezúttal nyolc futamot kísérhettek figyelemmel. A lovassport kedvelőinek nagy örömére a Vajdasági Ügető Bajnokság igazán ismert lovakat csalogatott pályára, mint például, TAJNA KEY, MIR, HILLARY stb. A címet azonban a legügyesebb, DAMA CROWN kapta meg és ez tulajdonosának 20.000 dinár pénzbeli és egyéb alkalmi jutalmat jelentett. Szép eredmények születtek a legerősebbnek titulált futamban is, ahol többnyire behozatali ügetők léptek pályára, mint pl. ERNŐKE, PEACE FORCE PRO, stb. Ebben a futamban a niši Tasić istálló tulajdonában lévő APRIKOT aratta le a babérokat, 1.21,4-es idővel, és12.500, dinárral, csillogó serleggel és Ada község külön ajándékával távozhatott. Kicsit kevesebb díjjal, de nem kevesebb sikerrel és a közönség fergeteges szurkolásával zárultak a többi futamok is az idei első versenynapon. A szervezők ezt csak bemelegítőnek szánták az augusztusi nemzetközi rendezvényre, amikor ugyanis sokkal több és sokkal ismertebb hazai és külföldi paripa küzd meg egymással.
    Ezúttal is szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt augusztus 28-án az adai lóversenypályára, ahol egész napos ünnepséget, versenyt, szórakozást, evést és ivást kínálunk az idelátogatóknak.

Sáfrány Ágnes

jul 2005.

Naslovna strana
Proslavljen Dan Ade
Dan opštine Ada - Svečana sednica
Prateće manifestacije povodom Dana opštine
Reforma penzijskog i invalidskog osuguranja
Priznanje najboljima
Promocija 9. Radničke olimpijade
Obaveštenje o vodi termalnog bunara
Koncert duhovne muzike
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA