Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. július

Címoldal
Jövőkép, amely megvalósítható
Ada ünnepelt
Ada község napja - Ünnepi ülés
Ada napi kísérőrendezvények
Aratóünnepség
Rövid áttekintés az Első Helyi Közösség tevékenységéről az elmúlt két hónapban
Olimpia előtti főpróba
A 9. munkásolimpia bemutatója
Lesznek-e elbocsátások az adai Egészségházban?
A régmúlt büszkesége
Elismerés az adai Vöröskeresztnek
Égbe szálló füstjelek
Festői aratóverseny Adán
Hagyaték a jövőnek
Csigabiga gyere ki!
A gyógykutunk vize iható
Gazdag gyógynövény-szüret
„Köszönöm”
Nyelvi figyelő
Hírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Sport
Tarka oldal
Impresszum

IX. munkásolimpia, Ada 2007
Olimpia előtti főpróba
Szeptembertől decemberig Vajdasági bajnokság Adán

    Július 1-jén, a község-napi rendezvények keretében került sor a IX. munkásolimpia ünnepélyes adai bemutatójára, melyen Modesta Dulić tartományi titkáron kívül a munkássport-mozgalom legjelentősebb személyiségei vettek részt. A Park hotelban megtartott pénteki bemutatón Ürményi Ferenc adai polgármester köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: nagy megtiszteltetés és egyben hatalmas kötelezettség is, hogy Ada bekerült a vajdasági olimpiai városok családjába:
    – A IX. munkásolimpia előkészítésére és megszervezésére megalakítottuk az Ada 2007 Vajdasági Munkásolimpia Egyesületet, amelynek székhelye Adán található. Az egyesületben Ada község legelhivatottabb szakemberei tevékenykednek az olimpia megszervezésén. Hisszük, hogy ily módon fogjuk legkönnyebben, leggyorsabban és legeredményesebben megvalósítani a kitűzött célokat.
    Az olimpiai fő védnökségét a vajdasági kormány vállalta magára, ami az adai polgármester szerint fontos gesztus a munkássport és az olimpia szempontjából. Reményei szerint a vajdasági kormány szerepvállalását más intézmények és cégek is követni fogják az országban, mivel Ada csak külső segítséggel képes 2007 július 4-e és 8-a között megrendezni a munkásolimpiát.
    Dr. Milorad Mijatović tartományi szakszervezeti elnök és a IX. munkásolimpia olimpiai bizottságának elnöke beszédében a lelkes adai szervezők munkáját és bátorságát emelte ki, akik ebben a nehéz gazdasági helyzetben is vállalták az olimpia megszervezését. Bejelentette, hogy Ada készen áll az olimpia megszervezésére, majd a csomagolás megkezdésére biztatta a sportolókat.
    A munkásolimpia népszerűsítői között ismert sportolók is vannak. Az egyik a volt válogatott újvidéki röplabdázó, Žarko Petrović, Adát pedig a helység kézilabda-történetének két jeles egyénisége, Galic Zita és Sterbik Árpád képviseli. Közülük az adai bemutatón a sokszoros válogatott, Galic Zita volt jelen, aki közölte, mindent megtesznek, hogy Ada 2007-ben sikeresen megszervezze a munkásjátékokat. Galic Zita jelenleg Franciaországban él, ahol sportmenedzserként dolgozik, de gyakran hazajár. A megjelentek nemcsak élőszóban és reklámnyomtatványok révén értesültek az egyes részletekről, hanem film is készült az olimpiák történetéről és az adai szervezőkről.
    A bemutató keretében az olimpiai bizottság megejtette a Vajdasági bajnokság sorsolását, melyet szeptember 23-a és december 18-a között bonyolítanak le Adán. A vajdasági bajnokság az olimpia főpróbájának is tekinthető, melyen több mint 2000 sportoló vesz részt.

Csincsik Zsolt

jul 2005.

Naslovna strana
Proslavljen Dan Ade
Dan opštine Ada - Svečana sednica
Prateće manifestacije povodom Dana opštine
Reforma penzijskog i invalidskog osuguranja
Priznanje najboljima
Promocija 9. Radničke olimpijade
Obaveštenje o vodi termalnog bunara
Koncert duhovne muzike
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA