Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. július

Címoldal
Jövőkép, amely megvalósítható
Ada ünnepelt
Ada község napja - Ünnepi ülés
Ada napi kísérőrendezvények
Aratóünnepség
Rövid áttekintés az Első Helyi Közösség tevékenységéről az elmúlt két hónapban
Olimpia előtti főpróba
A 9. munkásolimpia bemutatója
Lesznek-e elbocsátások az adai Egészségházban?
A régmúlt büszkesége
Elismerés az adai Vöröskeresztnek
Égbe szálló füstjelek
Festői aratóverseny Adán
Hagyaték a jövőnek
Csigabiga gyere ki!
A gyógykutunk vize iható
Gazdag gyógynövény-szüret
„Köszönöm”
Nyelvi figyelő
Hírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Sport
Tarka oldal
Impresszum

JÖVŐKÉP, AMELY MEGVALÓSÍTHATÓ

    Sokszor halljuk egymástól mostanában, hogy elfásultunk, közömbösek lettünk. A reménytelen jövőkép és a pesszimizmus uralkodott el rajtunk. Sajnos mindezek mellett jelen van közösségünkben az úgynevezett „adai mentalitás” is: ha csinálsz valamit, az is baj, ha nem csinálsz, az is. Nos ezeken az állapotokon kellene felülkerekedni, mindezeken túllépni. Az ilyen állapotok nem vezetnek sehova, csak még jobban lehúznak bennünket. Egy közösség célok nélkül olyan, mint a hajó kormány nélkül – hallottuk polgármesterünktől, amikor a minap ismertette Ada község fejlesztési stratégiáját a 2005-2008-2012-es időszakra. Továbbá elmondta, hogy a legnagyobb akadálya Ada község fejlődésének az objektív tényezőkön kívül a fejlesztési stratégia hiánya. A mostani problémák megoldására és hogy magalapozzuk gyermekeink jövőjét, ki kell alakítani egy modern és hatásos jövőképet közösségünk számára.
    A munkatervezet, melyet egy szakemberekből álló csoport készített, közvitára kerül. A cél, hogy minél többen megismerjék, véleményt mondjanak róla, mert a megvalósítása csak EGYÜTTESEN sikerülhet. Más alternatíva nincs.
    Ahhoz hogy ez a mindent felölelő fejlesztési stratégia, terv elkészülhessen, meg kellett állapítani, HOL VAGYUNK? Milyenek a mai állapotok községünkben, MIK AZ ELŐNYEINK, ESÉLYEINK, rámutatva az erősségeinkre, gyengeségeinkre, továbbá milyen veszélyek és negatív trendek lassítják a tervek megvalósítását. MIT VÁRUNK A JÖVŐTŐL, ÉS HOGY MEGYÜNK A MEGVALÓSÍTÁSOK FELÉ? A fejlesztési tervek meghatározásában a legfőbb kérdés az volt, hogyan használjuk ki lehetőségeinket, hogyan küszöböljük ki hiányosságainkat, és hogyan kerüljük el a veszélyeket.
    Ami talán előnyt jelent, hogy ma már csak a konkrét eredmények számítanak. Az illúziók szertefoszlottak, és egyre kevésbé fontos, ki melyik pártnak a tagja.
    A siker érdekében nagyon fontos lenne községünkben a tájékoztatás magasabb szintre emelése. A mi 1100 példányszámban megjelenő újságunk, a Kábet TV és az adai rádió mai kihasználtsága nem nyújt megfelelő és kielégítő tájékoztatást. Marad az utcai és piaci „hírbeszerzés”, a mellébeszélések, a találgatások, amelyek károsak, és nem az előbbre lépést szolgálják. Polgáraink az új községi vezetéstől látványos előrelépést várnak. Az eddig megtett lépések, a községünkben érkezett eszközök, azt vetítik előre, hogy az eredmények nem maradnak el.

Gecse István

jul 2005.

Naslovna strana
Proslavljen Dan Ade
Dan opštine Ada - Svečana sednica
Prateće manifestacije povodom Dana opštine
Reforma penzijskog i invalidskog osuguranja
Priznanje najboljima
Promocija 9. Radničke olimpijade
Obaveštenje o vodi termalnog bunara
Koncert duhovne muzike
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA