Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. szeptember

Címoldal
Tanévkezdés
A községi képviselő-testület díszülése
Aratóünnepség, főzőverseny és községi kitüntetések
Száz-egynéhány elsős diák Adán és Moholon
Falunapot ünnepeltek Moholon
Az államalapító szent királyt ünnepelték
Népzenei és vásári forgatag a sétányon
Zarándoklat Moholról Doroszlóra
Hogy mi van a Majomplacc alatt?!
Bevált az olvasás népszerűsítése
Boldogságkönyv és Üvegtigris
Vajdasági gyermekek Zánkán
Százhuszonnyolc elsőst köszöntöttek
Nagy élmény volt...
Hosszú forró nyár
A Tarcal-helységig lovagoltak
Megszentelték az új kenyeret
Szoros és izgalmas ügetőfutamok
Ismét Farkas Tamás nyert
Focival a nemzeti összefogásért
Imádom a munkámat!
Szeretem a méhészkedést
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Részlet Jézusnak, Sirák fiának könyvéből
Egy másik élő dinótanú
Madárbarát park Moholon
A szőlő vízigénye
Sakk
Vizsgabál
Impresszum

Bevált az olvasás népszerűsítése
Adán főként a fiatalok körében aratott nagy sikert a könyvtár által indított program

Az adai Szarvas Gábor Könyvtár a tavasszal olvasás-népszerűsítő programot indított fiatalok és felnőttek számára A hónap olvasója címmel, ez nagyon jól sikerült. A kezdeményezés főként kis- és középiskolás diákok körében népszerű, hiszen közülük váltották ki legtöbben a gyűjtőkártyát, illetve közülük kerültek ki a hónap olvasói – tudtuk meg Morvai Nagybali Tamara könyvtárostól.

    – A hónap olvasója programot az idén márciusban indítottuk el. A márciusi hónap olvasója volt az első, akit megjutalmaztunk. Az olvasás népszerűsítése volt a kitűzött cél, illetve az, hogy népszerűsítsük a kevésbé népszerű, de értékes irodalmat – magyarázta Morvai Nagybali Tamara. – Minden hónapban vannak kiemelt könyveink, amelyek két pontot érnek, ezek a zsiráfos jelzésű könyvek. Minden hónapban egy-egy témakör köré csoportosul ez a kiválasztott irodalom. Volt olyan hónap, amikor a női írók és szerzők köré csoportosult, más alkalommal a vajdasági szerzők értek több pontot. Különböző dolgokat találunk ki, hogy megkedveltessük a kevéssé népszerű, ám értékes irodalmat. A gyerekek is arra törekszenek, hogy igényesebben válasszanak, és a zsiráfos könyvek közül megtalálják azokat, amelyek a kedvükre valók. Az augusztusi hónap olvasója volt a hatodik személy, akit megjutalmaztunk. Úgy tűnik, hogy ez a vállalkozásunk jól sikerült. A gyerekek még mindig lelkesek, bár nem nagy a jutalom, amit kapnak, de a címmel járó dicsőség még mindig vonzza őket. A jutalom egy apró ajándékcsomag. Minden alkalommal a hónap olvasója felirattal ellátott bögrét, táskát és kulcstartót kapja a cím kiérdemlője. A program hatására az olvasók és a kölcsönzések száma is megszaporodott. Továbbá szélesebb körűvé vált a kölcsönzés, mert a gyerekek nemcsak az új könyveket kölcsönzik ki, hanem tényleg azon könyvek iránt is érdeklődnek, amelyekre ráirányítjuk a figyelmüket – közölte az adai könyvtáros, és hozzátette, hogy a könyvtárban az ősz folyamán a felnőttek számára is tervezik az olvasás-népszerűsítő program elindítását.
    A Szarvas Gábor Könyvtár az intézmény közösségi oldalán minden hónapban bemutatja a hónap olvasója cím aktuális nyertesét, megosztanak róla egy rövid életrajzot, és a fotóját is kifüggesztik.

Csincsik Zsolt

septembar 2017.

Naslovna strana
Svečana sednica skupštine opštine
Odlomak iz knjige Isusa, sina Sirahova
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Završni bal
Impresum


Design by VA