Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. szeptember

Címoldal
Tanévkezdés
A községi képviselő-testület díszülése
Aratóünnepség, főzőverseny és községi kitüntetések
Száz-egynéhány elsős diák Adán és Moholon
Falunapot ünnepeltek Moholon
Az államalapító szent királyt ünnepelték
Népzenei és vásári forgatag a sétányon
Zarándoklat Moholról Doroszlóra
Hogy mi van a Majomplacc alatt?!
Bevált az olvasás népszerűsítése
Boldogságkönyv és Üvegtigris
Vajdasági gyermekek Zánkán
Százhuszonnyolc elsőst köszöntöttek
Nagy élmény volt...
Hosszú forró nyár
A Tarcal-helységig lovagoltak
Megszentelték az új kenyeret
Szoros és izgalmas ügetőfutamok
Ismét Farkas Tamás nyert
Focival a nemzeti összefogásért
Imádom a munkámat!
Szeretem a méhészkedést
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Részlet Jézusnak, Sirák fiának könyvéből
Egy másik élő dinótanú
Madárbarát park Moholon
A szőlő vízigénye
Sakk
Vizsgabál
Impresszum

Vajdasági gyermekek Zánkán
Augusztus 20. és 25. között a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége (VANCSESZ) jóvoltából harminc gyermek nyaralhatott a zánkai Erzsébet táborban

A Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, amely minőségi, élmény alapú, közösségek számára elérhető táborokat kínál, az Erzsébet program keretében Erzsébet-tábor pályázatot hirdetett. erre a VANCSESZ is pályázott, és az elnyert támogatást az alapítvány üdülési szolgáltatás formájában biztosította a szövetségnek.

    A zánkai táborba a 9 és 13 év közötti csoportot két segítő kísérővel Velez Teodóra vezette, ő a következőképpen mesélt a programról:
    – Az Erzsébet-táborok célja, hogy a résztvevő gyermekek élményekkel és örök emlékekkel térjenek haza, ugyanis a több mint 100 hektáros komplexum saját balatoni partszakasszal, hatalmas zöldterülettel, sportpályákkal és számos ingyenesen igénybe vehető szolgáltatással várja a táborozó gyerekeket. A szófogadó és aktív csoportnak minden tagja igyekezett kihasználni a tábor kínálta lehetőségeket, és részt is vett bennük. A program a gyerekek szórakoztatását helyezte előtérbe, miközben a sport, az egészség és a műveltség terén ishasznos dolgokra is tanította őket , különféle vetélkedők keretében. A bátorságpróba, a táborolimpia, az Erzsébet-vetélkedő, a Ki mit tud? és az egyéb megmérettetések újabb ismeretekkel gazdagították a gyerekeket. Emellett a vízi és szárazföldi lehetőségeket is élvezhették , mint például a sárkányhajózást, a sétahajózást, a kézműves foglalkozásokat, az ügyességi játékokat, de mindemellett az esti programok is igen emlékezetesek voltak – magyarázta Velez Teodóra, hozzátéve, a csoport adai tagjai sok mindenben kiemelkedően teljesítettek.


Fotó: Velez Teodóra

    – Nagy Evelin fekvőtámasz- és plankbajnok lett, Török Szabolcs fekvőtámaszban az első, távolugrásban pedig a harmadik helyen végzett, Uller Botond helyből való távolugrásban első lett, Bognár Bálint a fekvőtámasz második helyezettjeként végzett, Aleksza Krisztián pedig dekázásban és súlylökésben is bronzérmet szerzett. A Ki mit Tud? megmérettetésen a moholi Pajor Tímea az első helyen végzett, az adai Volford Éva pedig a versmondók között ezüstérmes lett – mesélte Velez Teodóra, és elmondta, minden csoport mellé ki volt nevezve egy-egy helyi segítő, és nagyon készségesek voltak velük, majd hozzátette, a tábor egyik különlegessége az volt, hogy az augusztus 20-i ünnep apropóján kenyérszentelőt is tartottak.
    – Az önállósodást is segíti ez a nyári tábor, hiszen azok a gyerekek, aki szívesen mennek táborokba, általában könnyebben teremtenek kapcsolatot, nyitottabbak az új élményekre, és az önállósodás során felmerülő kihívásokkal is könnyebben megbirkóznak. A jó tábor tanulás és szórakozás is egyben, ahogyan ez a mostani is az volt, hiszen a gyerekek számára igen izgalmas élményt jelentett az új játékok megismerése, és az is, hogy ez alatt az idő alatt egymásról is új dolgot megtudhattak. A mi csapatunkat adai, moholi, óbecsei, tornyosi, magyarkanizsai gyerekek alkották, és kivétel nélkül felejthetetlen élményekkel tértek haza – tette hozzá Velez Teodóra.

Lajkó Szilvia

septembar 2017.

Naslovna strana
Svečana sednica skupštine opštine
Odlomak iz knjige Isusa, sina Sirahova
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Završni bal
Impresum


Design by VA