Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. április

Címoldal
A húsvét és a locsolkodás
Itt a tojás, piros tojás!
„A népzene iránt mély elköteleződést érzek”
Lelki és földi „útjelzők”
Jövőre elkészülhet a wellnessközpont
Nincs orvoshiány
Megújulnak a strandok és a játszóterek
Útjavítás és padfelújítás Adán
Nemes célok
Hagyományápolás az idősek otthonában
Húsvéti kiállítás a nyugdíjasoknál
Tombola a népviseletért
Sikerek népzenei berkekben
Sulifeszt-elődöntő Adán
Ötvenöt éves a Műszaki Iskola
Aranyszájú Szent János: Húsvéti beszéd
Korszerű szaktudást adni
A közlési szándék a legfontosabb
Bloggerek határon innen és túl
Adáról Regensburgba
Újabb sikeres szereplés
Élhetőbb falut akarnak
Kétfelől sütő nap
Védik a törpedenevéreket
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Önkormányzati hírek
A katicabogár
Tudta-e?
Fitnesszel az egészségért
A moholi birkózók sikere
Sakk
Játszóterek felújítása
Impresszum

Önkormányzati hírek

Járda kialakítása Törökfalun

    Törökfalun a Nagyúti tanyavilágból csak egy regionális út vezet a faluba. A tanyákról iskolába járó gyerekek így nap mint nap a mezőgazdasági gépek és autók által veszélyeztetve, az úttesten tudtak csak eljutni Törökfaluba. Ezen probléma megoldására született meg a döntés, hogy Ada község önkormányzata egy gyalogjárdát építtet ki a Kevi és Törökfalu között haladó út mentén a Nagyúttól a faluig. A munkálatok befejeztével március 20-án átadták a mintegy 1440 méter hosszú járdaszakaszt. A beruházás célja az volt, hogy a nagyúti tanyákról iskolába járó gyerekek biztonságosan eljuthassanak Törökfaluba.


Folytatódott a csatornahálózat építése

    Március 23-án folytatódtak a másodlagos csatornahálózat építésének munkálatai Adán, a Lenin utca páros oldalán. A munkálatok során a fent említett útszakasz forgalom előli időszakos lezárására lehetett számítani.


Szerződés a szociális szolgáltatásokról

    A szociális védelem területre vonatkozó rendeltetésszerű eszközökről szóló kormányrendelettel összhangban, amely megállapítja a rendeltetésszerű eszközök mértékét a szociális védelmi szolgáltatások pénzelésére, március 24-én szerződés aláírására került sor a Munkaügyi, Foglalkoztatási, Veterán- és Szociálisügyi Minisztérium és Ada község között. A szerződésbe foglalt hárommillió dináros összeg hozzájárul az intézményen kívüli védelem fejlesztéséhez, ez a községünk területén közösségben nyújtott napi szolgáltatások minden formáját magában foglalja.


Községi támogatás az újszülötteknek

    Március 21-én Dragin Zoran polgármester-helyettes és Búcsú Attila, a községi képviselő-testület elnöke a községháza dísztermében fogadták községünk legfiatalabb lakosait és szüleiket az újszülött gyermekek után járó községi támogatás kiosztása alkalmából. Az egyszeri pénzsegélyre jogosító utalványokat ez alkalommal 47 család vehette át. Ada község önkormányzata támogatja a gyermekvállalást, és ezzel a támogatással szeretne a szülők segítségére lenni. Az idei évi költségvetésből erre a célra négymillió dinárt különítettek el. Az első gyermek után járó összeg 30.000,00 dinárt, a második gyermek után 40.000,00 dinárt és a harmadik, negyedik gyermek után 50.000,00 dinárt tesz ki. A jelenlévők köszöntése után következett az utalványok kiosztása, amely egyúttal a támogatás átutalását is jelentette.

 

Értesítés a polgárok számára

    2017.04.13. – Értesítjük községünk azon magyar állampolgárságú polgárait, akiknek nincs magyarországi lakcímük, hogy a jövőben az önkormányzat ügyfélfogadó irodájában átadhatják a választói névjegyzékbe való felvételi kérelmüket. Emellett kérelmezhetik a névjegyzékbe vett adatok módosítását, a névjegyzékbevétel meghosszabbítását, valamint a törlését is. A kérelmeket munkanapokon 8 és 13 óra között tölthetik ki és adhatják át Ada község önkormányzatának ügyfélfogadó irodájában, Adán, a Felszabadulás tér 1-es szám alatt, Berta Katalin ügyintézőnél.

april 2017.

Naslovna strana
Sajam usluga socijalne zaštite
Sveti Jovan Zlatousti: Beseda na Vaskrs
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Renoviranje igrališta
Impresum


Design by VA