Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. február

Címoldal
Egységben az erő
VI. Esküvői kiállítás
Aki ma is itthon van igazán otthon
Újabb százharmincnégy kérelmező
Két bálból több mint egy millió dinár
Esküvői iránytű
Megjavították a megcsúszott támfalat
Újabb nyelvi tücsök és bogár
Motivációs foglalkozás a Termometalban
Nyári tábor négyszáz gyereknek
Šević Iván az öt legjobb vajdasági diák között
Szégyenlős hóvirág
Itt a farsang!
Utolsó percek
Látlak
A királynők gyümölcse
Sokféle elvárásnak kell megfelelnünk
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Mezőgazdasági rovat
Tiszta vizet a pohárba!
Hírek, események
Sakk
Sport
III. Téli kupa
Impresszum

Két bálból több mint egy millió dinár
Jól sikerült az iskolai jótékonysági bál Törökfaluban és Adán

    Kiváló hangulatban telt el és nagyon eredményes volt mindkét jótékonysági bál, amelyet február elején tartottak Törökfaluban és Adán a Cseh Károly Általános Iskola törökfalui, illetve adai iskolarészlegének javára. A szervezők ugyan mások voltak az egyik és a másik településen, de a cél mindkét helyen ugyanaz volt: a jótékonysági bál adományaiból fejleszteni az iskolát, és növelni az oktatás színvonalát. Ehhez Törökfaluban 120 000 dinárt sikerült összegyűjteni, Adán megközelítően 1 millió dinárt.

    Törökfaluban tizennyolcadik alkalommal tartották a falu nyolcosztályos általános iskolája javára a Suli-buli bált, az idén Balog Andrea és Körtvélyesi Bűn Enikő szervezte meg a diákok szüleinek és a tanárkollégáknak a közreműködésével.
    – A bál alkalmából ellátogattak hozzánk Magyarországról a testvértelepülésünk, Sármellék képviselői, ők 60 000 forint pénzadományt hoztak. Százhúsz személy vett részt a bálon, és igen jó hangulatban telt el. A felajánlásokból és a tombolából összesen 120 000 dinár gyűlt össze az iskola javára. A szülőktől és a magáncégektől is nagyon sok értékes tombola-felajánlás érkezett. Az idei évben a tombola fődíja egy hűtőszekrény, illetve egy csíksomlyói utazás volt. Az adományokból hordozható személyi számítógépeket (laptopokat), interaktív és fehértáblát szeretnénk vásárolni, ezeknek a beszerzése már folyamatban van – magyarázta Balog Andrea osztálytanító, aki szerint a jótékonysági bálok a kezdetektől az iskola javát szolgálták.


A szervezők büszkék arra, hogy az adai bálon csaknem egymillió dinár gyűlt össze az iskola javára

    – Az első báloknak főként az volt a céljuk, hogy az iskola külalakján változtassunk. A későbbiekben már az oktatás minőségének a javítása lett a cél. Az idei évben is erre fordítjuk az adományokat, annak érdekében, hogy pedagógusként gördülékenyebben és hatékonyabban dolgozhassunk, és többféle lehetőséggel élhessünk az oktatásban, köztük az interaktív tábla nyújtotta lehetőségekkel is. Évekkel ezelőtt a bál tette lehetővé, hogy a környéken elsőként léptünk be az interaktív oktatás világába. Most főként az oktatás minőségén kívánunk javítani, hogy a gyerekek szeressenek ide járni, a kollégák szeressenek itt dolgozni, és meglegyenek azok a lehetőségek, amelyek a nagyvárosokban is megtalálhatók. Erre máshogyan nem tudunk anyagi hátteret biztosítani, csak ezen keresztül a bálon keresztül – közölte Balog Andrea.


Basity Anasztázia, a törökfalui részleg koordinátora Sármellék polgármesterével

    Adán szintén az általános iskola felszereltségének javítását és a tanulók oktatásának fejlesztését szolgálja az a jótékonysági iskolabál, amelyet az idén második alkalommal szerveztek meg az iskola szülői közösségének kezdeményezésére a Prometheus civil szervezet pártfogásával. A szervezőbizottságot ez alkalommal is Fehér Noémi, Apró Tímár, Kozma Zsuzsa és Nataša Karanjac alkotta.
    – A bál az idén is jól sikerült, többen vettek rajta részt, mint tavaly, majd háromszáz vendégünk volt. A befolyt összeg is megközelíti a tavalyit, több mint 900 ezer dinárt gyűlt össze. Ezen felül ismét kaptunk 50 asztali számítógépet az Optiwella Kft.-től, amelynek Bakos Tamás és Szirbik Albert a tulajdonosa – közölte Fehér Noémi.
    – A bállal elégedettek vagyunk, természetesen mindig szeretnénk jobbat és többet. Büszkék vagyunk a támogatóinkra és a bálozóinkra, akik eljöttek, és mindenféle módon támogatták ezt a kezdeményezést. Ezt a munkát folytatjuk, ahogyan eddig is, ezzel a tempóval, felfelé ívelünk, és haladunk előre – nyilatkozta a szervezőbizottság tagja.
    A Cseh Károly-iskola igazgatója, Maksó Éva megjegyezte, hogy az adai jótékonysági bál hiánypótló és közösségformáló rendezvény, ezúttal is magas színvonalú volt a lebonyolítása, akárcsak az első ilyen típusú rendezvényé.
    – A bálon összegyűlt összeget a tanfelszerelés bővítésére fogja fordítani az iskola. Az előző évben megkezdett tanfelszerelés-megújítást fogjuk folytatni. Ez a számítógépes felszereltség egyes részeit fogja érinteni, valamint a tornaterem részére a sportszerek beszerzését, ezenkívül a szaktantermek tanfelszereltségén is szeretnénk javítani. Ez a legjelentősebb bevétel az év folyamán, ennek hatása a mindennapi munkában is meglátszik. Amióta van bálunk, illetve támogatásért pályázunk, azóta szerintem az oktatás színvonala is sokat javult – közölte az iskolaigazgató, és hozzátette, az iskola továbbra is számít az adományokra, a jótékonykodók ezeket az iskola folyószámlájára is befizethetik.

Csincsik Zsolt

februar 2017.

Naslovna strana
VI. Sajam venčanja
Beseda o postu
Pesme
Vesti iz lokalne samouprave
Podrška građana za ukidanje kaznenih poena
Za razmišljanje
Šah
III. Zimski kup
Impresum


Design by VA