Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. február

Címoldal
Egységben az erő
VI. Esküvői kiállítás
Aki ma is itthon van igazán otthon
Újabb százharmincnégy kérelmező
Két bálból több mint egy millió dinár
Esküvői iránytű
Megjavították a megcsúszott támfalat
Újabb nyelvi tücsök és bogár
Motivációs foglalkozás a Termometalban
Nyári tábor négyszáz gyereknek
Šević Iván az öt legjobb vajdasági diák között
Szégyenlős hóvirág
Itt a farsang!
Utolsó percek
Látlak
A királynők gyümölcse
Sokféle elvárásnak kell megfelelnünk
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Mezőgazdasági rovat
Tiszta vizet a pohárba!
Hírek, események
Sakk
Sport
III. Téli kupa
Impresszum

Itt a farsang!
Állt a bál a Vadvirág Hagyományápoló Körben

    A Farsang az évnek talán a legvidámabb időszaka. A vigadozáshoz a színes, bolondos maskarákat tánc és zene kíséri, és ilyenkor ízletes, gazdag étkek kerülnek az asztalokra, ennek persze hamvazószerdától meglesz majd a böjtje! A Vadvirág Hagyományápoló Kör hagyományos téltemető rendezvénye évről-évre feleleveníti és ismerteti, hogyan tettek a húsvéti ünnepekhez közeledve az emberek.

    A Vadvirág HK zsúfolásig megtelt székháza már elővetítette, hogy ismét tömeges lesz a maskarás rendezvény. A farsangról azt tartja a néphit, hogy vidámságával, lármás, mulatozós, jókedvre derítő természetével télűzésben a leghatásosabb. A kör farsangi mulatságának népszerűsége nem csupán a nagyszámú résztvevővel mérhető, hanem a csatlakozó farsangolók sokszínűsége is igazolja a kör közösségformáló erejének értékét.


(Foto: Vadevirág HK)

    A hamisítatlan farsangi pillanatokat a jól felkészült hangulatfelelősök – Varga Imola, Polyák Szollár Anna, Raffai Anikó és Nagypál Ildikó – tették igazán élvezetessé, majd a zene is kezdetét vette, amelyet Zombori Péter és barátai szolgáltattak. Időközben az asztalok megteltek finomabbnál finomabb süteményekkel, közülük természetesen a farsangi fánk sem maradhatott ki. Mindezt a mulatságra érkező gyerekek szülei és nagyszülei készítették és hozták magukkal a jeles napra. A több mint száz résztvevő között olyanok is bőven akadtak, akik nem tagjai a Vadvirág Hagyományápoló Körnek, de ők is önfeledten vették ki részüket a mulatságból, sőt, még a legapróbbak is bátran vettek részt a játékos programban.
    Igazán példás szervezés eredménye volt az estébe nyúló program, amelynek megvalósulásához a közösségi összefogás és segítő támogatás is nagymértékben hozzájárult.

Lajkó Szilvia

februar 2017.

Naslovna strana
VI. Sajam venčanja
Beseda o postu
Pesme
Vesti iz lokalne samouprave
Podrška građana za ukidanje kaznenih poena
Za razmišljanje
Šah
III. Zimski kup
Impresum


Design by VA