Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. június

Címoldal
Ketten százszoros véradók
Községi hírek
Elballagtunk...
A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének munkájáról
Nemzetközi képzés ifjúsági szakemberek részére
Beszámoló az Aranykapu Művelődési Egyesület tevékenységéről
Óriási siker a Green Future csapat új rendezvénye
Moholi ló győzött a Vajdasági Vágtán
1988
Kettős ünnep
Hangverseny és ballagás
40 éve alakult meg a Cseh Károly Munkabrigád
A csíksomlyói búcsú
Tárlat a közösségi házban
Százegy diplomás szakember
Községi támogatás az ujjszülötteknek
Nehéz a helyzet, de igyekeznek helytállni
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Fiatalok írják
Tarka-barka
Impresszum

Tárlat a közösségi házban

    „A Közösségi házban megindított tárlatsorozat egyik résztvevője lehettünk Lajkó Máriának, a Csobolyó Művelődési Egyesület tagjának köszönve, ugyanis az ő felkérésével kaptunk lehetőséget arra, hogy újra felhívjuk magunkra a figyelmet, azaz, hogy a moholi Önkéntes Tűzoltó Testület van és működik, még ha nehézségekkel küzdve is – mondta Kaszás Csaba a moholi ÖTT elnöke – néhány eszközünket hoztuk bemutatni erre a tárlatra, sőt néhány hangszert is, mivel ezt az alkalmat megragadva szeretnénk újra felébreszteni a moholi tűzoltózenekart, vagyis tagokat toborzunk.”

    Kiállításonként mutatkoznak be a falubeliek a Közösségi házban Moholon, ahol május 31-én nyílt tárlat, a tűzoltó felszereléseken kívül a gyermeknap alkalmából az idei MIRKen sikerrel szereplő moholi gyermekrajzok is helyet kaptak, valamint Vreckó Zsaklina aprósüteményeit kóstolhatták a jelenlevő érdeklődők, akik nagy számban jöttek el a megnyitóra. Pajor Tímea, Gyarmat Anasztázia és Lakatos Kitti pedig szavalattal és énekkel tették ünnepivé a vasárnap délutáni rendezvényindítót.
    „Három éve kezdtem el sütkérezni, akkor tetszettek meg az aprósütemények. Időigényes, az biztos, de általában olyanokat készítem, amelyek mellett leülhetek és ügy összeállítani, ezt nagyon szeretem. Sósszájú vagyok, de anyukám és a testvérem az édeset szeretik, így a süteménykészítéssel kezdtem kedveskedni nekik. Ma már nemcsak családnak, hanem a baráti társaságnak is én készítem az édességet”. – mesélte Vreckó Zsaklina.
    „ Az általános iskolából néhány osztállyal ellátogattak a tanítók a Közösségi Házba, ahol az önkéntes tűzoltók tagjai fogadták majd őket, hogy válaszoljanak a látogatók kérdéseire – jegyezte meg Lajkó Mária, szervező – Ki kell emelnem, hogy a kezdeményezésünk népszerűségre tett szert és egyre több falubeli jelzi szándékát, hogy bemutatkozna alkotásaival, gyűjteményeivel. Örömömre szolgál, hogy a Közösségi ház összehozza a falubelieket, és megkockáztatom, hogy újbóli ismeretségre is szert tesznek.”


Ahova érdemes betérni

    Ismételten megtelt a moholi Közösségi ház június 14- én, amikor az újabb kiállítók tárlatának megtekintése után a vendégek engedtek a hely varázsának, és beszélgetésbe elegyedve egymással. zárásig maradtak
    A lényege a Közösségi háznak – örömmel jegyezte meg Lajkó Mária szervező – az, hogy összejöjjenek a falubeliek, és egymás munkáival ismerkedve felfedezzék egymást. Jelenleg a megindított tárlatsorozattal igyekszünk felkelteni a figyelmet, de természetesen bármikor betérhet ide bárki. A cél, a közösségérték fontosságának erősítése és felvállalása.

    A tárlat kiállítója volt Farkas Mónika nemezelő, Szőke László üvegfestő, valamint Raffai Julianna, aki saját kézimunkáin kívül a családjának generációkon keresztül megőrzött használati tárgyai közül hozott el néhányat. A kiállítást Tényi Tóth Erika tanítónő népdaléneklő csoportjának dalcsokra nyitotta meg.
    A moholi Közösségi ház tárlatról-tárlatra varázsolja el az érdeklődőket, ezek száma minden alkalommal növekszik. A baráti, közvetlen beszélgetés és a vasárnap délutáni társalgás vidám hangulattal töltötte be ez alkalommal is a rendezvény helyszínét, bizonyságául annak, hogy igény van a egymás felé való közeledésre.

Lajkó Szilvia

jun 2015.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA