Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. október

Címoldal
Véleményt mondhatunk
Községi képes krónika
Gyertyát gyújtunk, emlékezünk
Határozatképtelenség miatt megszakadt az ülés
Önkormányzati eseménynaptár
A helyi járulék befektetési programja az adai II. Helyi Közösségben
Új helyi járulék Moholon
Visszatekintés az elmúlt évekre
Jelentős beruházások a helyi járulékból 1997-től 2006-ig
Gyermeknyaraló lesz az ORTC helyén
Szavaink és neveink eredete
Harmadik országból
Színházakról álmodunk
Négyen az újvidéki döntőben!
Egy találkozás története
Mindenkinek  orvost kell választania
Egy régi álom megvalósulása Valkai soron és Törökfalun
Újjáépítik a völgyparti szélmalmot
Új pap Törökfalun és Völgyparton
Vágyódás
Fiatalok írják
Adán, a legszorgalmasabb kistudósítók körében
Kishírek
Rendőrségi hírek
Végigússza a Tiszát - a Tiszáért!
Zöld levél
Szokások, hit, jóslás vagy babona...
In memoriam
Az eltűnt idő nyomában
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Tarka oldal
Impresszum

92 Vest iz policije 92

Ponovo je u modi krađa bicikla

    U prošlom mesecu prijavljeno je blizu 10 slučaja krađa bicikla, koliko do sada još nikad nije bilo. Biciklovi su nestali uglavnom u užem centru grada, najviše  (5) iz stambene zgrade i iz okoline u ul. Vuka Karadžića, zatim ispred robne kuće, sa katoličke porte, a krali su iz dvorišta i sa hodnika biblioteke. Pretpostavlja se da sve to radi organizovana grupa, najverovatnije sa strane. Zbog toga, vlasnici bicikala treba da obrate veću pažnju, treba ih osigurati, odnosno zaključati i tako ostaviti.
    Krivična dela. Pored krađa bicikla, dešavale su se i druga kriv.dela. Krali su struju u Molu, zatim nepoznati učinioci ukrali čamac sportskih ribolovaca iz Mola što je bio privezan u Budžaku, dvojica napadača su izvršila razbojništvo u Adi, kada su istukli žrtvu i oduzeli od njega 900 evra i mobilni telefon. Pilicija u kratkom vremenu je uspela pronaći izvršioce (oba su iz Čantavira) i uz krivičnu prijavu privela istražnom sudiji, koji je odredio pritvor u trajanju od 30 dana.
    U oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno je više krivičnih dela sa velikom materijalnom štetom. Naime, direktor ZZ «Molada» iz Mola, R.V. iz Bečeja, u svojstvu odgovornog lica na prevaran način sačinio više ugovora sa pravnim licima na osnovu kojih je uzimao robu koju je kasnije prodavao za gotov novac. Nastao promet robe i novac nije evidentirao u knjigovodstvenu dokumentaciju, te je tako sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.600.000 dinara.
    Zbog postojanja osnovane sumnje da je imenovani izvršio više krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminaliteta, isti je uz krivičnu prijavu priveden istražnom sudiji u Adi, koji mu je odredio pritvor u trajanju od 30 dana.
    Zbog narušavanja javnog reda i mira podneto je 10 prekršajnih prijava protiv 15 učinioca. Od toga pet lica su učestvovala u tuči na javnom mestu, protiv trojice je podneta prijava zbog nedoličnog ponašanja, a protiv trojici zbog napada na konobare zato što ih nije pustio u kafanu kada su bili i teško pijanom stanju, odnosnno posle zatvaranja lokala. U dvorištu jedne škole jedan roditelj je fizički napao nastavnika, naravno i protiv njega je podneta prekršajna prijava.
    Što se tiče bezbednosti saobraćaja, u prošlom mesecu desilo se svega 5 udesa gde je intervenisala policija. U tim nezgodama učestvovali su biciklisti (3), putnička i teretna vozila. Desila se jedna laka povreda, dok je materijalna šteta znatna.
    U prošlom mesecu u Molu se dogodila jedna zadesna smrt. Naime, domaćica je zaspala prilikom gledanja televizora koji se kasnije zapalio i žena se ugušila u dimu.

oktobar 2006.

Naslovna strana
Kalendar aktivnosti lokalne samouprave
Program mesnog samodoprinosa za period 2007-2012. na teritoriji II. Mesne zajednice
Novi mesni samodoprinos u Molu
Osvrt na protekle godine
Poštovani građani Mola!
Utisci u Adi
Molski dobošar
Mladi pišu
Vesti
Vesti iz policije
Vreme i način sadnje ruža
Tragom izgubljenog vremena
Impresum


Design by VA