Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. október

Címoldal
Véleményt mondhatunk
Községi képes krónika
Gyertyát gyújtunk, emlékezünk
Határozatképtelenség miatt megszakadt az ülés
Önkormányzati eseménynaptár
A helyi járulék befektetési programja az adai II. Helyi Közösségben
Új helyi járulék Moholon
Visszatekintés az elmúlt évekre
Jelentős beruházások a helyi járulékból 1997-től 2006-ig
Gyermeknyaraló lesz az ORTC helyén
Szavaink és neveink eredete
Harmadik országból
Színházakról álmodunk
Négyen az újvidéki döntőben!
Egy találkozás története
Mindenkinek  orvost kell választania
Egy régi álom megvalósulása Valkai soron és Törökfalun
Újjáépítik a völgyparti szélmalmot
Új pap Törökfalun és Völgyparton
Vágyódás
Fiatalok írják
Adán, a legszorgalmasabb kistudósítók körében
Kishírek
Rendőrségi hírek
Végigússza a Tiszát - a Tiszáért!
Zöld levél
Szokások, hit, jóslás vagy babona...
In memoriam
Az eltűnt idő nyomában
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

Kerékpártolvajok Adán

    Az előző hónapban szokatlanul megnőtt az ellopott kerékpárokról szóló bejelentések száma, - mintegy 10 esetet jelentettek a polgárok. A kerékpárok eltűnésének színhelye a város legszűkebb központja, ott is a Vuk Karadžić utcai lakótömb, az áruház, a katolikus porta, de loptak biciklit udvarból és a könyvtár bejárati folyosójáról is. Alapos a gyanú, hogy szervezett bűnbanda garázdálkodik a városban, ezúttal a kerékpárokra vetették ki hálójukat. A tulajdonosoknak ezért érdemes jobban odafigyelni és biztonságosan, bezárva hagyni még rövid időre is a kerékpárokat.
    A kerékpárlopáson kívül más bűntények is történtek. Moholon pl. áramot loptak, ismeretlen tettesek ellopták a moholi sporthorgász egyesületnek a Budzsák tavon álló csónakját, továbbá két ismeretlen tettes a rablás bűntényét is elkövette. A sértettet saját lakásán megtámadták, agyba-főbe verték, elvettek tőle 900 eurót és egy mobiltelefont. A rendőrség erélyes nyomozása során az elkövetőket sikerült elfogni (mindketten csantavéri illetőségűek), és bűnvádi feljelentés kíséretében átadni a vizsgálóbírónak. A bíró 30 napos előzetes letartóztatást rendelt el ellenük.
    A gazdaság területén is sikerült egy komoly bűntényt felderíteni. A moholi Molada földműves szövetkezet igazgatója (a becsei illetőségű V.R.) többrendbeli bűntényt követett el – csalást, okirat-hamisítást – ennek következtében törvénytelen módon jelentős anyagi haszonra tett szert mintegy 1.6000.000 dinár értékben. Az igazgatót a fent említett bűntények elkövetésének alapos gyanújával letartóztatta rendőrség és bűnvádi feljelentés kíséretében átadta a községi bíróság vizsgálóbírójának, és ő azonnal 30 napig terjedő előzetes letartóztatásba helyezte.
    A közrend és közbiztonság ellen vétkezők is ugyancsak „aktívak” voltak. Több mint 10 szabálysértési feljelentés készült 15 duhajkodó, magáról megfeledkezett személy ellen. Öten verekedésben vettek részt, hárman illetlenül viselkedtek, egy személy azon bőszült fel, hogy nem engedték be a kocsmába, mert szemmel láthatóan erősen ittas állapotban érkezett oda, másik kettő pedig záróra után akart bejutni ugyancsak részegen. Persze mindkét esetben szóváltásra és tettlegességre került sor. Olyan eset is történt, hogy az egyik iskola udvarában az elégedetlen szülő rátámadt és tettleg is bántalmazott egy tanárt.
    Közlekedésbiztonsági szempontból nyugodtabb volt az elmúlt hónap. Mindössze 5 forgalmi baleset történt, amikor a rendőrség helyszínelést végzett. Ezúttal három kerékpártos is részese volt a balesetnek, csupán egy könnyebb sérülés volt. A balesetekben főleg személygépkocsik, teherautó, motorkerékpár vett részt.
    Egy véletlen haláleset is történt Moholon. A háziasszony tévénézés közben elaludt, a TV készülék később kigyulladt, és az így keletkezett füstben az asszony megfulladt.

oktobar 2006.

Naslovna strana
Kalendar aktivnosti lokalne samouprave
Program mesnog samodoprinosa za period 2007-2012. na teritoriji II. Mesne zajednice
Novi mesni samodoprinos u Molu
Osvrt na protekle godine
Poštovani građani Mola!
Utisci u Adi
Molski dobošar
Mladi pišu
Vesti
Vesti iz policije
Vreme i način sadnje ruža
Tragom izgubljenog vremena
Impresum


Design by VA