Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. június

Címoldal
Nyári szünet
Ballagás az adai Műszaki Iskolában
Belőtték magukat a világ élvonalába
A jövő energiái
Sikeres lakossági fórum, vagy…?
A közösség szolgálatában
A véradók ünnepe
Élj igazán!
Nyugdíjas sporttalálkozó Adán
Vannak már szárnyaitok, hát repüljetek!
Munkabörze a Műszaki Iskolában
A külhoniak között az első
Ballag már a vén diák
Hobbiból gyűjteni, a gyűjteményből tanulni
Újabb adai táncos sikerek
Néma tavasz – a világ nélkülünk
A fehér fagyöngy (Viscum album)
Ásó, kapa, gereblye minden apuka kezébe!
Környezetvédelem játékosan
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Önkormányzati hírek
Tudta-e?
Ballagóink
Sakk
Országos bajnok az adai utánpótláscsapat
Kézilabdaünnep az adai sportcsarnokban
Impresszum

A közösség szolgálatában

    A Vajdasági Magyar Szövetség megújult adai, moholi és törökfalui helyi szervezete új községi irodát nyitott Adán, a Lenin utca 17. alatt, az egykori sportközpont székhelyén. Az új pártirodát a VMSZ rangos tisztségviselőinek és a helyi tagságnak a jelenlétében szerda este avatta fel ünnepélyesen Ceglédi Rudolf, a VMSZ alelnöke és Pétervári Attila, az adai szervezet elnöke. Ezt megelőzően Pétervári Attila köszöntőjében kiemelte, hogy az iroda megnyitása igazi ünnepnap számukra.
    – Ünnep és öröm, mert ezt a 93 négyzetméternyi alapterületű irodahelyiséget mától hivatalosan is a közösség szolgálatába állítjuk. A célunk az, hogy a helyiség az egész községünk irodája legyen, de nemcsak a teret szeretnénk adni azoknak, akik a magukénak érzik a célkitűzéseinket, hanem a közösséget is, amelyben otthon érezhetik magukat, amely ösztönzi őket, és amelynek tagjait ötleteikkel, javaslataikkal, tetteikkel ők is ösztönzik. Talán mindannyian másként és másfajta intenzitással, de együttesen. Azt szeretnénk, ha szervezetünk, közösségünk élő, nyílt világ lenne, ahol szívesen látott az ötlet, a kezdeményezés és a tenni akarás. Arra törekszünk, hogy azok, akik kezdetben az iroda miatt térnek be ide, a közösség miatt maradjanak itt. Megújult szervezetként az előttünk álló legfontosabb feladat az építkezés. Olyan erős és stabil helyi szervezetek, valamint községi szervezet létrehozása, melyek közösségépítő céljainkat meg is tudják valósítani. Ennek szellemében reméljük, hogy nemcsak önökért, hanem önökkel növünk idővel nagyra – közölte Pétervári Attila.
    A VMSZ-iroda minden munkanapon, illetve minden hónap első szombatján 8 és 12 óra között fogadja az érdekelteket. Az iroda hétfőn és csütörtökön 15.30 és 19.30 között tart nyitva, kedden, szerdán és pénteken pedig 8 és 12 óra között. Az iroda telefonszáma: 024/855-099.

jun 2017.

Naslovna strana
Oproštaj maturanata Tehničke Škole
O molitvi
Vesti iz lokalne samouprave
Maturanti
Šah
Praznik rukometa u sportskoj hali u Adi
Impresum


Design by VA