Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. június

Címoldal
Nyári szünet
Ballagás az adai Műszaki Iskolában
Belőtték magukat a világ élvonalába
A jövő energiái
Sikeres lakossági fórum, vagy…?
A közösség szolgálatában
A véradók ünnepe
Élj igazán!
Nyugdíjas sporttalálkozó Adán
Vannak már szárnyaitok, hát repüljetek!
Munkabörze a Műszaki Iskolában
A külhoniak között az első
Ballag már a vén diák
Hobbiból gyűjteni, a gyűjteményből tanulni
Újabb adai táncos sikerek
Néma tavasz – a világ nélkülünk
A fehér fagyöngy (Viscum album)
Ásó, kapa, gereblye minden apuka kezébe!
Környezetvédelem játékosan
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Önkormányzati hírek
Tudta-e?
Ballagóink
Sakk
Országos bajnok az adai utánpótláscsapat
Kézilabdaünnep az adai sportcsarnokban
Impresszum

Vannak már szárnyaitok, hát repüljetek!

    „Menjetek hát, repüljetek, keressétek, kutassátok helyeteket a világban! Tűzzetek ki magasabbnál magasabb célokat, és soha ne feledjétek, a határ maga a csillagos ég! – ezekkel a szavakkal bocsátotta útjára az adai Műszaki Iskola 83 friss diplomás fiatalját Gilice Hilda, az intézmény igazgatója a június 9-én, az iskola sportcsarnokában tartott ballagási ünnepségen.

    Három szakterület hat osztályának végzőseit, gépésztechnikus-számítógépes szerkesztőket, számítógépes vezérlés technikusait, CNC-marósokat, autószerelőket, számítógépek elektrotechnikusait, rendszergazdákat és építésztechnikus-magasépítészeket tarisznyáztak fel és búcsúztattak el zenés, táncos alkalmi műsorral az iskola diákjai és tanárai. A Műszaki Iskola Diákparlamentje nevében Fleisz Zsolt és Matija Maluckov köszönt el a ballagóktól, a végzősök pedig Šević Ivan és Denis Vamoš szavaival búcsúztak.

    A 83 ballagó tanuló közül ötvennyolcan a négyéves, huszonöten pedig a hároméves képzésen vettek részt, huszonnégyen kitűnő tanulmányi eredménnyel zárták az iskolaévet, hárman pedig, Tóth István (IV-1), Orovec Péter (IV-3) és Šević Ivan színkitűnő tanulmányi eredményükért és példás magaviseletükért Vuk-diplomát és könyvjutalmat vehettek át Gilice Hilda igazgatótól és Búcsú Attilától, a községi képviselő-testület elnökétől.
    A 2016/2017-es tanévben a generáció tanulója címet Šević Ivan kapta meg, az adai Műszaki Iskola példás magaviseletű és kimagasló tanulmányi és versenyeredményeket felmutatót diákja, akinek széleskörű érdeklődése mind a szaktantárgyakra, mind az általános tantárgyakra kiterjed. Iván aktív szereplője volt az iskolai rendezvényeknek, és számos versenyen vett részt, ezekkel nemcsak a Műszaki Iskola, hanem az egész község hírnevét is öregbítette. A három év alatt, amíg a Műszaki Iskola diákparlamentjét vezette, felvirágoztatta az iskolai életet, sportrendezvényeket, jótékonysági bált szervezett, és nemcsak az osztályközösség, hanem az egész intézmény érdekeit képviselte. A generáció tanulója egyaránt átvehette a Műszaki Iskolának és Ada község Önkormányzatának értékes ajándékát.
    A Műszaki Iskola testvériskolái hagyományosan a szakmájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók közül is megjutalmaznak valakit a ballagás alkalmából, ez az idén sem volt másként: a hódmezővásárhelyi Kalmár Zsigmond Szakközépiskola elismerését az idén Kapornai József autószerelő kapta.

J. M.

jun 2017.

Naslovna strana
Oproštaj maturanata Tehničke Škole
O molitvi
Vesti iz lokalne samouprave
Maturanti
Šah
Praznik rukometa u sportskoj hali u Adi
Impresum


Design by VA