Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. szeptember

Címoldal
Együtt könnyebb!
Változik a rutin az egészségügyi ellátásban
Biztató eredmények és jó vízadó rétegek
Megújult a moholi iskola épülete
Harminc számítógépet adományoztak
Ajándékok az elsősöknek
Átadták a községi elismeréseket
Nyári események a tanyavilágban
Anya vagyok!
Hétpróbás gólyaavató
Nyáridéző emlékek
Önfeledten szórakozó gyermekek
A tudomány népszerűsítéséért
Igazi élmények, igazi értékek
A táncházak muzsikusai
Nyár végi színjátszó tábort tartottak Adán
Rendhagyó képzőművészeti kiállítás
Indián nyár a kiállító teremben
Közelebb hozni a kultúrákat
Háló-találkozó volt Moholon
A kereszténység és az iszlám
Őszelő a nyugdíjasoknál
Temetői kérelem
A hibrid búza
Önkormányzati hírek
Hírek
Programajánló, felhívás
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Sakk
Újra aktív az első csapat
Impresszum

Hétpróbás gólyaavató
„Ez a MSC-feeling, Tesó!”

    Lekváros kenyér, liszt, vízzel telt lufik, ceruzák, kártyalapok és színes festékek voltak a kellékei a szeptember elején az adai Műszaki Iskolában tartott gólyaavatónak, amelyen  hat  első osztály összesen százhuszonöt tanulója vett részt, és vált ezáltal teljes jogú „mösöcös” diákká.

    Az adai Műszaki Iskolában már nagy hagyománya van a szeptember eleji gólyaavatónak, amelyet az idén is az iskola diákparlamentje szervezett meg. Ennek tagjai olyan mókás, sokszor kellemetlen szituációkat produkáló ügyességi játékokat állítottak össze, amelyeken az elsősök először kissé vonakodva, majd egyre nagyobb lelkesedéssel vettek részt.
    – A gólyaavató célja, hogy az osztályok minél hamarabb, és minél jobban összekovácsolódjanak, és hogy az idősebb társaik is kicsit jobban megismerjék az új diákokat – magyarázta Péter Krisztina magyar szakos tanár, az iskola diákparlamentjének koordinátora. – A játékok összeválogatásánál az volt a fő szempont, hogy viccesek legyenek, szükség legyen bennük csapatmunkára, de az egyéni képességeiket is meg lehessen bennük csillogtatni. Az idősebb diákok is jól szórakoztak, örömmel szervezték meg az avatót, és közben lelkesen bátorították az újoncokat. Az elsősök is jól érezték magukat, az első három helyezést elérő osztály pedig nagyon büszkén vette át a jutalmát – tette hozzá a tanárnő.


A diákok kivétel nélkül nagyon élvezték a játékokat

    – Elsősként teljesen másként éltük meg a gólyaavatót, mint most, a második osztályban. Akkor bizonytalanok voltunk, nem ismertük egymást, esetlenkedtünk, csetlettünk-botlottunk, szerencsétlenkedtünk, de akkor is jól szórakoztunk, nagyokat nevettünk. Most másodikosként, a másik oldalon állva már sokkal jobb volt nézni az elsősöket. Nagyon érdekesek voltak a játékok, szurkoltunk nekik, és szerintem mindannyian jól szórakoztunk – hangsúlyozta Miksity Viktor, a Műszaki Iskola másodikos diákja.
    A szombat délelőtti gólyavetélkedőn hét próbát kellett kiállniuk az iskola legifjabb diákjainak. Volt osztályszínezés, osztályhimnusz-írás, kártyapuszi, ceruzalógatás, lekváros lisztfújás, vizes lufi- és teniszlabda-dobálás, valamint lufidurrogtatás is. Az intézmény legügyesebb osztályának, illetve legrátermettebb gólyacsapatának az I-5 osztály (a számjegyvezérlésű gépek marósai és autószerelők osztálya) bizonyult, a második helyen az I-4 (a számítógépes hálózatok rendszergazdái), a harmadikon pedig az I-6 (építész-technikusok) végzett. A legjobbak nyereménye a dicsőségen túl egy zacskó válogatott csemege volt, na meg az, hogy most már ők is – mind a százhuszonöten – részei a „mösöcösök” táborának.

Józó Mónika

septembar 2016.

Naslovna strana
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
XII. Molski maraton na Tisi
Impresum


Design by VA