Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. augusztus

Címoldal
Nyárutó
Szent István-napi koszorúzás és szentmise Moholon
A hazáról és államról
Magyarok, ébredjetek!
Illetéktelenül meghozott helyi adók
Az idén is rekordszámú vendég a Green Future Festivalon!
A bevándorlás mint fegyver Európa ellen
Augusztus…
Kipipálva
Sass kőfaragó
Koszovói emlékek
Nagyboldogasszony napi Aranykapu-vásár
A II. Etno-találkozó
Egy közösség kertjéből
Kiérdemelt elismerés
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Rendőrségi hírek
Sakk
Sport
Tarka oldal
Impresszum

SPORT

Pobednici 11. molskog maratona

    Drugo po veličini i značaju takmičenje u daljinskom maraton-skom plivanju u našoj zemlji, okupilo je i ove godine više od 100 takmičara iz zemlje i inostranstva. Molski maraton na Tisi nalazi se u evropskom i svetskom kalendaru plivanja na otvorenim vodama. Takmičenje je po jedanaesti put u subotu, 25. jula organizovao Plivački klub “Delfin” iz Ade uz podršku Lokalne samouprave opštine Ada i Mesne zajednice Mol. Maraton je pomno pratio Mihajlo Kojić, predsednik saveza za daljinsko-maratonsko i masters plivanje Srbije.
    Nikola Ratkov (PK "Spartak" Subotica) pobednik je trke čiji je start bio na ađanskoj, a cilj na molskoj plaži. On je ovu deonicu preplivao u vremenu 50:52 i pripao mu je pehar za apsolutnog pobednika Molskog maratona u muškoj konkurenciji.
    Istu nagradu u ženskoj konkurenciji osvojila je Jelena Ječanski (PK "Vojvodina" Novi Sad) koja je sa vremenom 53:44 zauzela prvo mesto.
    Takođe, nagrađeni su i najstariji i najmlađi učesnici maratonske trke koja je i ove godine privukla veliki broj znatiželjnika na plaži u Molu.
    Najmlađi učesnici su Andraš Rafai (2006) iz Budimpešte i Nataša Kekić (2005) iz Bečeja. Najstariji učesnici bili su Deže Melkun (1938) iz Senteša i Etelka Mesaroš (1957) iz Kanjiže.

    Pored glavne maratonske trke, najmlađi plivači plivali su mali maraton, trku “Tiski cvet”. Deonicu dugu 200 metara najbrže su preplivali Kornel Ferenc iz Bečeja i Ivana Gospić iz Bečeja (2005. godište i mlađi), odnosno Jovan Jović iz Sremske Mitrovice i Jovana Ječanski iz Bečeja (2003, 2004. godište).

Dragan Milutinović


"Igraj za Miloša"

    U nedelju 9. avgusta na košarkaškom terenu u rekreacinom centru u Molu, završen je humanitarni turnir u street fudbalu “Igraj za Miloša”. Sav prihod od kotizacije ali i prodaje pića za vreme odigravanja utakmica i posle finalne večeri u iznosu od 76.000 dinara, namenjen je za nastavak lečenja Miloša Radulaškog iz Mola, koji je polovinom 2013. godine teško povređen u saobraćajnoj nesreći. Na turniru je učestvovalo ukupno 14 ekipa, a među njima i ekipa omiljena kod publike “Prvi put pipam loptu nogom” koju su činile devojke.
    U finalnoj utakmici ekipa “Škola fudbala Goran Strajnić Straja” zabeležila je ubedljivu pobedu nad ekipom “Mala Venecija” rezultatom 9:0.
    Glavni pokrovitelj turnira bio je Centar za sport i fizičku kulturu opštine Ada, koji je obezbedio lopte, pehare i medalje.
    Rezultati polufinala:
    Škola fudbala “Goran Strajnić Straja” – Biba   6:2
    Kafe “Mala Venecija” – Volaris bilans uspeha 2015   1:0
    Utakmica za 3.mesto:
    Biba – Volaris bilans uspeha 2015  3:4
    Finale:
    Škola fudbala “Goran Strajnić Straja” – Kafe “Mala Venecija”   9:2


Pobednička ekipa


Tri najbolje ekipe sa Milošem

Dragan Milutinović

avgust 2015.

Naslovna strana
Polaganje venaca imisa na dan Svetog Stevana u Molu
Susreti genaracija
Mladi pišu
Aktivnosti sindikata
Vesti iz policije
Šah
Sport
Šarena strana
Impresum


Design by VA