Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. augusztus

Címoldal
Nyárutó
Szent István-napi koszorúzás és szentmise Moholon
A hazáról és államról
Magyarok, ébredjetek!
Illetéktelenül meghozott helyi adók
Az idén is rekordszámú vendég a Green Future Festivalon!
A bevándorlás mint fegyver Európa ellen
Augusztus…
Kipipálva
Sass kőfaragó
Koszovói emlékek
Nagyboldogasszony napi Aranykapu-vásár
A II. Etno-találkozó
Egy közösség kertjéből
Kiérdemelt elismerés
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Rendőrségi hírek
Sakk
Sport
Tarka oldal
Impresszum

SPORT

A Kanizsa Kupa nyertese a Vardar csapata

    Az idén már ötödik alkalommal tartották meg a Kanizsa Kupa elnevezésű kézilabdatornát, amely valóságos sztárparádét szokott felvonultatni, nem volt ez másként idén sem. A tornára meghívást kapott a magyarországi MOL-PICK Szeged, a szlovéniai Gorenje, a horvátországi Nexe, a szerbiai Partizan, a macedóniai Vardar, Szaúd-Arábia válogatottja, valamint a törökországi Nilüfer csapata, amely felkészülésen szerepelt a Tisza-menti városban, és amelynek eredményei nem számítottak bele a torna végeredményébe. A torna keretein belül, augusztus 13-án csütörtök este bemutató mérkőzésre került sor az adai Műszaki Iskola sportcsarnokában, ahol az adai születésű Sterbik Árpádot soraiban tudó Vardar sztárgárdája mérkőzött meg a Nilüfer csapatával. A játékosok bemutatásánál hatalmas taps és ováció fogadta Árpádot, a közönség egy transzparenst tartott a kezében, amelyen köszöntötték az újra itthon szereplő kapuslegendát. A találkozó megkezdése előtt egy arany plakettet vehetett át Tóbiás Józseftől, a férfi kézilabda klub elnökétől, valamint Körtvélyesi Tíciántól, a sportközpont igazgatójától, mely Ada község polgárainak aláírásával készült, a következő szöveggel: „Köszönjük, hogy büszkék lehetünk rád.” A mérkőzés elején jól kezdett a török gárda, azonban a nagyon tudás kifejezésre jutott, a Vardar csapata átvette a játék irányítását, nem is engedte ki a kezéből a végéig, és simán nyerte a meccset. Sterbik minden egyes védésénél, megmozdulásánál felhördült a közönség. A sportcsarnok teljesen megtelt, mindenki nagy izgalommal várta a mérkőzést, és ami még ennél is fontosabb, a fiatal játékosok élőben, testközelből találkozhattak Árpáddal, illetve a többi sztárral is, közös fotókat készíthettek, hatalmas motivációt kaptak. A többi mérkőzést már Kanizsán játszották, és a tornát végül a Vardar csapata nyerte meg, a döntőben 3 góllal felülmúlva a MOL-PICK Szeged gárdáját. A torna legjobb kapusának természetesen Sterbik Árpádot választották meg. Gratulálunk neki.


Sterbik Árpád


2015. augusztus 13-án a szkopjei Vardar csapatával hazalátogatott Adára Sterbik Árpád, a világ legjobb kézilabda kapusa (2005), akit az adai közönség és a sportszervezetek képviselői nagy-nagy szeretettel fogadtak

Gecse Attila


Sportnap Törökfalun

    Idén, augusztus 23-án jubileumi tizedik alkalommal került megszervezésre a sportnap Törökfalun. A kispályás focitornára 8 csapat nevezett a környező településekről. A támogatóknak köszönhetően a helyi fiataloknak sikerült 4 új hálót beszerezniük a kapukra. Megismétlődött a tavalyi döntő, a gunarasi Fehér Szarvas játszott egy izgalmas meccset a moholi Cvitko Trans csapatával, ahol moholi győzelem született 3-2 arányban. Harmadik helyet a topolyai SZR Stub csapata érte el. Minden jelenlevőnek ebédet biztosítottak a szervezők. Ada község önkormányzata volt a főtámogató, az adai Sportközpont a serlegek megvásárlásával járult e szép rendezvény megszervezéséhez.

K. T. (Fotók: Patócs Amanda)


Mohol-napi birkózó kupa

    Benépesült a moholi sportcsarnok július 26-án birkózó gyerekekkel, akik a Mohol-napi Kupán küzdöttek meg egymással. A rendezvényen a szervező moholi Klubon kívül zentai, felsőhegyi, magyarkanizsai, szabadkai, nagybecskereki és dunaharaszti (Magyarország) versenyzők mérték össze erejüket. A baráti mérkőzések az edzés jellegű tornán a sportolók nyári kondíciójának megtartása érdekében zajlottak a moholi Partizan Birkózó Klub egyik edzőjének, Barát Istvánnak elmondása szerint.
    „Klubunk lehetőséget biztosít arra, hogy a küzdelem iránti igényt kielégítsük a birkózás sportszellemében, igyekezve ezzel is megelőzni a kortársakkal szembeni erőszakos viselkedésű fellépést – mondta Barát. – A küzdelem nem a betörött orrot, vagy az agressziót jelenti. A küzdelem igen összetett feladat. Az ellenfeleknek folyamatosan változó helyzetben kell megfelelő döntést hozni és cselekedni. A küzdelemnek ez a nehézsége, ugyanakkor szépsége is, miközben nem tolerálja az ellenfél egészségének szándékos károsítását. A birkózás során kontrollálni kell az agressziót, szabályok között kell kiélni a küzdeni akarást, hogy személyiségük pozitív irányba fejlődjön. Az önfegyelem magabiztosabbá és határozottabbá teszi a gyerekeket, és a folyamatosan változó helyzetekben is talpraesettebbek problémamegoldó képességeinek fejlődése által. A mindennapi életükben támaszuk a sportszabályok szelleme.“
    A moholi Partizan Birkózó Klub dobogós versenyzői:
    2006-2007-es korosztály:
    32 kg Pásztor Gergő   III. hely
          Vuk Krvokapić III. hely
    35 kg Hamar Levente III. hely

    2004-2005-ös korosztály:
    26 kg Károly Olivér    I. hely
    Žarko Šević       II. hely
    31 kg Oláh Tamás      III. hely
    60 kg Barát Szandra   I. hely
    Juhász Szilárd   II. hely

    2002-2003-as korosztály:
    32 kg Luka Beljanski     II. hely
    Ilija  Zlatić           III. hely
    39 kg Stevica Kočić       II. hely
    Nikola Brekić       III. hely
    42 kg Davor Živković    II. hely
    Vladimir  Đakov  III. hely
    48 kg Branko Đakov     III. hely


A moholi Partizan Birkózó Klub érmesei és edzőik

    A szervező klub növendékei közötti mérkőzés eredménye: Barát Szandra I. Juhász Szilárd II.
    A moholi torna legfiatalabb kiemelkedő teljesítményű helyi versenyzője Oláh Tamás.
    A klub legeredményesebb versenyzője Davor Živković.
    A sportesemény szervezésében és létrejöttében a Klub vezetőségének nagy segítséget nyújtottak a Klub növendékei és szüleik, a sportág kedvelői és támogatói, mint a Moholi Helyi Közösség, az adai Sportközpont, a moholi Idősek Otthona, néhány helyi magánvállalkozó és a Novak Radonić Általános Iskola.  Médiatámogató a Voysat és a CATV.

Lajkó Szilva


Jó Pajtás liga

    Nyolc versenyző 7 érmet és 2 serleget hozott a Jó Pajtás liga 3 fordulójáról amelyet július 19-én tartottak Palicson. Lehetett volna 4 serleg is, de a lányok egyéniben versenyeztek, így a Palatinus nővérek csak ezüst- és bronzéremmel gyarapították gyűjteményüket.

Adankó Iván

avgust 2015.

Naslovna strana
Polaganje venaca imisa na dan Svetog Stevana u Molu
Susreti genaracija
Mladi pišu
Aktivnosti sindikata
Vesti iz policije
Šah
Sport
Šarena strana
Impresum


Design by VA