Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. június

Címoldal
A várakozás időszaka
Községi hírek
Megalakult az új tanács
ISO 9001
Ballagás a zenedében
A forgalomnak megfelelő főút
Megfőzték a világ legnagyobb pásztorgulyását
Perpatvar ötszáz dinár miatt
A tiszta Tiszáért
17. CAC kutyakiállítás Moholon
A türelem rózsát terem!
Eperkék Kőketánca
Óvónők találkozója
Szeretni a tanulókat!
Sok kéz, hamar kész
A környék legjobb nyelvtanosa
Az iskola a legfontosabb!
Fiatalok írják
Rendőrségi hírek
Hírek
Sporthírek
Teológiai gondolatok
Nyelvi figyelő
Hová lett a kamillás?
Zöld levél
Címeres nemeslevelek - II.
Ötven év előtti szenzáció
Az eltűnt idő nyomában
Gasztro-napok 2008, Ada
Árnyas oldal
Ballagás 2008
Tarka oldal
Impresszum

Megalakult az új tanács
A folyamatosság továbbra is biztosítva van

    Mint ahogy már a múlt számunkban is beszámoltunk, az Első Helyi Közösségben május 11-én a többi választással egyidejűleg új tanácsot választottak. A május végén tartott alakuló ülésen az előző ülés záró határozatainak elfogadása után Búcsú Árpád, az I. H. K. választási bizottságának elnöke részletesen beszámolt a választási eredményekről. Kiemelte, hogy semmilyen hiányosság, rendellenesség nem volt tapasztalható a választások ideje alatt. A szavazatszedő bizottságok lelkiismeretesen végezték munkájukat. A továbbiakban sok sikert és eredményes munkát kívánt az újonnan megválasztott tanácstagoknak. A következő napirendi pont már a tanács elnökének és helyettesének a megválasztásáról szólt. Egyhangúlag választották újra Vastag Jánost elnöknek és Sáfrány Ágnest elnökhelyettesnek, akik az elmúlt négy évben is ezeket a tisztségeket töltötték be. Vastag János röviden beszámolt az elmúlt négy év munkájáról, és reményét fejezte ki, hogy az előttük álló időszakban is eredményes munkát végez majd az újonnan megalakult tanács. Napirenden szerepelt az Adica Üdültetési Közvállalat tavalyi munkájáról szóló jelentés és az idei tervek. Több kérdés és javaslat is elhangzott, többek között, hogy újra szereljék fel a tiszai strandon évekkel ezelőtt felállított öltözőt, amely mára eltűnt. Úgyszintén a padokat és a szemetes kannákat is újítsák fel, egyszóval a strandot olyan állapotba kell hozni, hogy az odalátogató vendégek jól érezzék magukat. Mivel a közvállalat jelentésében nem szerepel az olimpiai medence melletti lelátónak a szanálása, amely komoly problémát jelenthet, a tanács kéri, hogy ez a kérdés napirenden szerepeljen. Felvetődött az is, hogy mi lesz a medencék sorsa egy esetleges privatizáció nyomán.


A Helyi Közösség kisebb  útjavításokat is végeztet


Folyamatban van az árkok tisztítása

    A vállalat igazgató bizottságába is új tagokat delegáltak, mégpedig Vastag Róbert és Berec Csaba személyében. Napirenden szerepelt a Körkép helyi újság tavalyi pénzügyi jelentése és az idei pénzügyi terv is. Ezeket a tanács egyhangúlag elfogadta, azzal a kikötéssel, hogy az új önkormányzati vezetéstől kérni kell, hogy legalább nyolcvanezer dinárral járuljon hozzá a kiadás költségeinek fedezéséhez, mivel közös érdek, hogy a már kilenc éve rendszeresen megjelenő és egyre közkedveltebb helyi lap kiadása a továbbiakban sem ütközzön akadályokba.
    Az ülés végén Gecse István, az Első Helyi Közösség titkára beszámolt a jelenlegi és a tervezett beruházásokról, majd pedig néhány egyesületnek és szervezetnek anyagi támogatást hagyott jóvá a tanács.

Gecse István

jun 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Molski dobošar
Vesti iz policije
Sport
Oproštaj osmaka
Impresum


Design by VA