Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. június

Címoldal
A várakozás időszaka
Községi hírek
Megalakult az új tanács
ISO 9001
Ballagás a zenedében
A forgalomnak megfelelő főút
Megfőzték a világ legnagyobb pásztorgulyását
Perpatvar ötszáz dinár miatt
A tiszta Tiszáért
17. CAC kutyakiállítás Moholon
A türelem rózsát terem!
Eperkék Kőketánca
Óvónők találkozója
Szeretni a tanulókat!
Sok kéz, hamar kész
A környék legjobb nyelvtanosa
Az iskola a legfontosabb!
Fiatalok írják
Rendőrségi hírek
Hírek
Sporthírek
Teológiai gondolatok
Nyelvi figyelő
Hová lett a kamillás?
Zöld levél
Címeres nemeslevelek - II.
Ötven év előtti szenzáció
Az eltűnt idő nyomában
Gasztro-napok 2008, Ada
Árnyas oldal
Ballagás 2008
Tarka oldal
Impresszum

ISO 9001
minőségirányítási rendszer bevezetése a Termometalban
  • A Termometal igazgató-tulajdonosa, Micsiz József ez év május 23-án bensőséges ünnepség keretében átvette az ISO 9001 termelésminőségi tanúsítványt, amit Varga Zoltán a belgrádi Tüv Reihnland Intercert tanúsító cég képviselője és szakmunkatársa adott át.

    A Termometal kft. 1986-ban alakult, mint kisipari műhely. Életciklusát folyamatos fejlődés jellemezte. Új termelési programok jelentek meg, évről évre növekedett a munkások és a szerszámgépek száma, így a vállalat életében is elérkezett az a pont, amikor már nem kisipari műhelyként, hanem fejlett vállalatként kezdett működni. Szükségessé vált a szervezeti felépítésének, struktúráinak magasabb szintre való emelése. Ezért 2006 elején a vállalat igazgatója úgy döntött, hogy megkezdi a vállalatban egy minőségirányítási rendszer kiépítését és működtetését, amely a nemzetközi szabványkövetelményeken alapul. Hogy a szabványt alkalmazni tudják, nagyobb számú szakembert képeztek ki a folyamat bevezetésére és a minőségirányítási rendszer további működtetésére. Ugyanakkor szakembereket szerződtetett a belgrádi Minőségirányítási Intézet szakembereiből, akik segítséget nyújtottak a vállalat belső folyamatainak kiépítésében, az ISO minőségirányítási rendszer dokumentációjának elkészítésében. Két tanácsadójuk, Nedeljko Živković és Ivan Janičijević rendszeresen ellátogatott a vállalatba, és témakörönként csoportokban végezték a munkát a vállalat dolgozóival.


Micsiz József beszél az ISO 9001 minőségi szabvány átvételekor

    A vállalat teljes egészében átszervezésre került. Az addig használt és alkalmazott folyamatokat rendszerbe foglalták, és megfogalmazták a rendszer folyamatainak kapcsolódási pontjait. Átalakították a szervezési struktúrát és a hierarchia felépítését, meghatározták a munkahelyeken és az azokon belüli felelősségeket, hatásköröket és kötelezettségeket. A Termometal 2007 decemberében készen állt arra, hogy a bevezetett minőségirányítási rendszert tanúsítsa. E célból felvette a kapcsolatot a belgrádi Tüv Rheinland Inercert tanúsító céggel, amely a nemzetközi tanúsító hálózat szerbiai képviselője. A tanúsító ház képviselője ing.Varga Zoltán és munkatársa átvizsgált minden dokumentációt, melyek a minőségirányítási rendszer kidolgozására és alkalmazására vonatkoztak, majd megállapították, hogy a vállalat az ISO 9001 minőségirányítási rendszer követelményeinek teljes egészében megfelelően működik, és megkaphatja a nemzetközileg elismert tanúsítványt.
    A tanúsítvány megszerzése nem volt könnyű, de megtartása is nehéz feladat lesz. A tanúsító ház évente ellenőrzést tart a kiépített rendszer betartását illetően, ezért a vállalat vezetésének folyamatosan oda kell figyelni, hogy a rendszer működése, a vállalat fejlesztése, az utasítások betartása mindig előtérben legyenek.
    A tanúsítvány átvétele alkalmával Micsiz József igazgató, megköszönve munkatársainak az eddig befektetett munkát, és a meghívottaknak a megjelenést, kiemelte, hogy a vállalatával együttműködő kollegák az elkövetkező időszakban is hasonló lépésekről gondolkodnak, mert akik pl. az autóiparnak szádékoznak dolgozni, minden beszállítói szintnek rendelkezniük kell a tanúsítvánnyal. Ez egy újabb kihívás a részükre, ahol a Termometal sokat tud segíteni saját tapasztalataival. Célunk, hogy Adának ne egy, hanem több Termometálja legyen, több száz alkalmazottal. Továbbá megköszönte a város vezetőségének a megtisztelő jelenlétet, a médiák jelenlétét, kiemelve, hogy nagyon sokszor megszólaltatták, hogy elmondhassa tapasztalatait, hogy átadhassa azokat más vállalkozóknak is.

Vastag János

jun 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Molski dobošar
Vesti iz policije
Sport
Oproštaj osmaka
Impresum


Design by VA