Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. június

Címoldal
A várakozás időszaka
Községi hírek
Megalakult az új tanács
ISO 9001
Ballagás a zenedében
A forgalomnak megfelelő főút
Megfőzték a világ legnagyobb pásztorgulyását
Perpatvar ötszáz dinár miatt
A tiszta Tiszáért
17. CAC kutyakiállítás Moholon
A türelem rózsát terem!
Eperkék Kőketánca
Óvónők találkozója
Szeretni a tanulókat!
Sok kéz, hamar kész
A környék legjobb nyelvtanosa
Az iskola a legfontosabb!
Fiatalok írják
Rendőrségi hírek
Hírek
Sporthírek
Teológiai gondolatok
Nyelvi figyelő
Hová lett a kamillás?
Zöld levél
Címeres nemeslevelek - II.
Ötven év előtti szenzáció
Az eltűnt idő nyomában
Gasztro-napok 2008, Ada
Árnyas oldal
Ballagás 2008
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    U prošlom mesecu registrovano je odnosno otkriveno 15 krivičnih dela, od čega 14 se odnosi na opšti, a jedno delo na privredni kriminalitet. Registrovano je 6 dela sa nepoznatim izvršiocem od čega tokom rada policija je u četiri slučaja identifikovala izvršioce.
    Od krivičnih dela najviše se odnosi na krađu i tešku krađu kada su izvršioci ukrali razne predmete iz porodičnih kuća, krali su iz raznih firmi, a krali su i vodu. Naime, do sada smno pisali o krađi struje, kada sa određenim premošćivanjem isključili su merač, i na taj način mogli bez kontrole koristiti električnu energiju. Slična je situacija i sa vodomerima, na određeni način zaobilazili su merni uređaj i tako bez merenja trošili su vodu. Podneta je jedna kriv.prijava protiv poznatog učinioca zbog sumnje da je izvršio kriv.deli posebni slučajevi falsifikovanja isprave. Isti je na priključno vozilo montirao registarsku tablicu, koja je bila povučena iz saobraćaja.
    Na polju privrednog klriminaliteta podneta je jedna prijava zbog nedozvoljene trgovine. Počinilac ovog dela nelegalno je otkupljivao sekundarnu sirovini (dvožđe i sl.) što je nakon toga prodavao.
    Bezbednost saobraćaja. U prošlom mesecu dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, znatno više nego u ranijim mesecima. U tri slučaja došlo je do teških telesnih povreda, toliki je broj i sa lakim povredama, a ukupna materijalna šteta ceni se na oko 52.000 dinara. Istaknuto je da nekoliko nezgoda se desilo na neobičan način, kada nije bilo sudara ili kontkat učesnika sa dugom vozilo. Na pr. vozač bicikla prilikom pokazivanja rukom namneru skretanja, pao sa bicikla i povredio glavu. U drugom slučaju vozač bicikla sa pomoćnim motorom prilikom prelaska preko ležećeg policajca izgubio ravnotežu, pao je sa motora i zadobio teže povrede. U trećem slučaju biciklista nije poštovao pravo prvenstva prolaza, sudario je sa putničkom vozilom, kada je slomio nogu.
    Javni red i mir. U prošlom mesecu policija je podnela svega jednu prekršajnu prijavu i to zbog tuče na javnom mestu. Ovde treba napomenuti da 31. maja prilikom pokušaja obaranja Ginisovog rekorda u kuvanju gulaš-čorbe, nije se desilo nijedan prekršaj, nered i sl. mada se na toj manifestaciji okupilo nekoliko hiljada ljudi iz mesta i šire okoline.

S a o p š t e n j e
    U cilju uspostavljanja što bezbednijih uslova za učešće bicikla sa motorom i motocikala u saobraćaju, u periodu od 25 maja do 31 oktobra 2008 godine sprovesti kampanju "Kaciga čuva glavu". U prvom delu kampanje, tj od 25 maja do 1. juna policija je samo upozorila učesnika u saobraćaju koji su vozili bez kacige, a od 1. juna vozačima bez kacige izriče mandatnu kaznu čija je visina 3.000 dinara.
    Ciljevi kampanje su: promena ponašanja vozača bicikala sa motorom i motocikala koji ne poštuju pravila saobraćaja, proširenje znanja o ponašanju u saobraćaju i opasnoti koji mogu nastati nebezbednim upravljanjem ovom vozilima.
    Poruka kampanje upućena je vozačima bicikala sa motorom i motocikala, da su i oni učesnici u saobraćaju, da u interesu sopstvene bezbednosti poštuju pravila i obaveze, voze pažljivo i budu oprezni.

jun 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Molski dobošar
Vesti iz policije
Sport
Oproštaj osmaka
Impresum


Design by VA