Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. október

Címoldal
Az adai I. Helyi Közösség
Mindenszentekre és halottak napjára
Községi hírek
Tisztújítás a VMSZ adai, moholi és törökfalusi helyi szervezetében
Lezajlott a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának tisztújító közgyűlése
Az aradi vértanúkra emlékeztünk
Tűzoltós mozgolódások Törökfaluban
Nem lehet vagy-vagyban gondolkodni
A nyelv határai
Dutka Ákos: Ember és magyar
Régi bánat
Napos és csapadékos őszi hangulat
Tökéletes tökételek
Október nyugdíjas módra
Mi lesz veled, kápolna?
15. Délvidéki Napok
Bartók Bélára emlékeztek
Zöldülőben
Hírek
Zöld levél
A szakszervezet tevékenységéből
Megemlékezés
Sakk
Nem lesz baj az utánpótlással
Aero Klub Ada - országos bajnok
Tarka-barka
Impresszum

Vesti iz policije

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Adi rasvetlili su pet provalnih krađa koje su počinjene početkom septembra ove godine, u Molu.
    Podnete su krivične prijave, protiv dvadesetpetogodišnjeg muškarca iz okoline Ade, za kojeg se sumnja da je dva puta provalio u prostorije Zdravstvene stanice u Molu iz kojih je odneo lekove (trodon i bensedin), blok sa receptima i manju količinu novca od naplaćene participacije.
    Takođe, podnete su i krivične prijave protiv dvoje maloletnika, za koja se sumnja da su provalili u prodavnicu i dva puta u ugostiteljski objekat u Molu iz kojih su odneli prehrambene proizvode i posuđe i vlasnicima pričinili materijalnu štetu od oko 175 hiljada dinara.

     Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Adi podneli su krivičnu prijavu protiv dvojice maloletnika iz Mola, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili razbojništvo.
    Oni se terete da su početkom oktobra, na ulici u Molu, lakše povredili starijeg muškarca i uzeli mu mobilni telefon i tri hiljade dinara.

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Adi podneli su krivičnu prijavu protiv muškarca iz Ade, zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo nezakonit lov.
On se tereti da je u ađanskom ataru lovio fazane, bez odgovarajuće dozvole za lov. Od njega su uz potvrdu privremeno oduzete čeriri lovačke puške.

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Adi rasvetlili su devet krađa i provalnih krađa i podneli krivične prijave protiv osumnjiéenog lica.
    Postoji osnovana sumnja da je B. P. (17) iz Mola, odgovoran za devet provalnih krađa iz privatnih kuća, mesare, prodavnice i poslastičarnice iz koje je ukrao nekoliko kilograma torti i kolača
    Poduži je spisak objekata u Molu, koju su se našli na meti maloletnog, a već u krađama ogrezlog lica.
    On se tereti da je u poslednjih mesec dana, provalio u nekoliko privatnih kuća, kinesku prodavnicu, mesaru i trafiku. Nije zaobišao ni seosku poslastičarnicu.
    Na zaprepašćenje vlasnika, frižider poslastičarnice je ispraznio, tako što je ukrao nekoliko kilograma kolača i torti. Iz poslastičarnice je ukrao i ruter. To je, ispostavilo se, za policiju bila srećna okolnosti, jer su pronašli njegovu imejl adresu. Kada su pokucali na vrata i ušli u kuću B. P., zatekli su veći deo ukradenih stvari, ali ne i kolače i torte: „Maloletnik je iz obijenih kuća i kineske prodavnice ukrao garderobu, alat, motor, 12 litara rakije, kosačicu, bakarnu prskalicu. Cigarete je odneo iz trafike, a meso iz mesare. Ukradene stvari vraćene su vlasnicima“ – kaže za Kurir izvor blizak istrazi.
    Protiv maloletnika sklonog krađama, dosad je podneto dvadesetak krivičnih prijava. Otkako se sa porodicom pre tri godine iz Srpskog Krstura doselio u Mol, ne prestaje da pravi probleme.

oktobar 2015.

Naslovna strana
50-to godišnji jubilej osnivanja Prve Mesne zajednice u Adi
Otkrivanje spomen ploče Radivoju Popoviću
KUD amatera "Novak Radonić" iz Mola u kolu za Ginisa
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šah
Dve medalje za Jovanu Borđoški
Impresum


Design by VA