Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. október

Címoldal
Az adai I. Helyi Közösség
Mindenszentekre és halottak napjára
Községi hírek
Tisztújítás a VMSZ adai, moholi és törökfalusi helyi szervezetében
Lezajlott a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának tisztújító közgyűlése
Az aradi vértanúkra emlékeztünk
Tűzoltós mozgolódások Törökfaluban
Nem lehet vagy-vagyban gondolkodni
A nyelv határai
Dutka Ákos: Ember és magyar
Régi bánat
Napos és csapadékos őszi hangulat
Tökéletes tökételek
Október nyugdíjas módra
Mi lesz veled, kápolna?
15. Délvidéki Napok
Bartók Bélára emlékeztek
Zöldülőben
Hírek
Zöld levél
A szakszervezet tevékenységéből
Megemlékezés
Sakk
Nem lesz baj az utánpótlással
Aero Klub Ada - országos bajnok
Tarka-barka
Impresszum

Október nyugdíjas módra

    A moholi Nyugdíjas egyesület által szervezett idei kukoricatörő versenyen 9 csapat gyűlt össze Kis Kővágó István és Gizella kukorica-parcellájánál, hogy megküzdjenek egymással a hagyományos kézi kukoricaszedésben. Az Adáról, Valkai sorról, Törökfaluból, Felsőhegyről, Szenttamásról és Moholról benevezett csapatok közé az Idősek otthonának lakóiból álló kukoricaszedők csapata is beállt az október 3-án megrendezett eseményen. Az öttagú csapatok munkáját a Faragó Zoltán, id. Lakatos István és Živko Maletaški összetételű bírálóbizottság pontozta. Az V. kukoricatörő versenyen minden résztvevő csapat egyenrangú helyen végzett. A terület megfelelő volt, és a gazda is biztosított minden tőle telhetőt. 
    A verseny mellett kísérő, játékos programokról is gondoskodtak a szervezők, amelyekben gyerekek és felnőttek egyaránt élvezettel vettek részt. A verseny és vetélkedősorozat után a résztvevőket  az egyesület székházában ebéddel vendégelte meg a szervező. Az idei rendezvény iránt is nagy volt az érdeklődés, ugyanis közel 150 ember fordult meg a moholi nyugdíjasok hagyományosan mókás októberi rendezvényén. A kukoricatörő versenyt az önkormányzat, a moholi helyi közösség, valamint magánszemélyek támogatták.


Ötletes vendégváró

    A falusi nők nemzetközi napja alkalmából október 10-én Palánkán megrendezett kiállításon vettek részt a moholi Nyugdíjas egyesület kézimunkázói, ahol  a vajdasági falusi nők alkotásai árasztották el a város központját a hagyományos rendezvényen. A kiállításon több, mint 180 falusi nőegylet mutatta be a kézimunkáit és konyhaművészeti termékeit a nemzeti sokféleség szépségét hirdetve. A moholi egyesületet Zsótér Ida, Bózsó Erzsébet, Fekete Rózsa, Puszenyik Erzsébet és Fehér Gizella képviselte  horgolt és hímzett munkákkal. A moholi nyugdíjasokat az önkormányzat segítette abban, hogy részesei lehettek ennek az eseménynek.


A felsőhegyi népzenei találkozón

    Az október 24-i felsőhegyi népzenei találkozón az egyesület énekkara  nagy sikerrel szerepelt. Zsótér Ida, a csoport tagja így nyilatkozott az eseményről: „ Ez volt a VII. népzenei találkozó. Második alkalommal hívott meg minket a találkozóra Kopasz Etelka, a Népdalbarátok Klubjának elnöke. Szép élményben volt részünk, és nagyon sok lelkünket érintő népdalt hallhattunk. A mi énekcsoportunk vezetője Nišić Kornélia nyugdíjas zenetanárnő és örülünk, hogy a személyében egy hozzáértő foglalkozik a nyugdíjas egyesületünk énekeseivel. Örömmel fogadtuk el a felsőhegyi meghívást és a jöbőben is igyekszünk eleget tenni hasonló felkéréseknek!”

Lajkó Szilvia

oktobar 2015.

Naslovna strana
50-to godišnji jubilej osnivanja Prve Mesne zajednice u Adi
Otkrivanje spomen ploče Radivoju Popoviću
KUD amatera "Novak Radonić" iz Mola u kolu za Ginisa
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šah
Dve medalje za Jovanu Borđoški
Impresum


Design by VA