Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. április

Címoldal
Az áhított béke
Községi hírek
Vadvirág Tavaszi Fesztivál Adán
Példátlan vandalizmus a község területén
A természet és a bio-termesztés megszerettetése
Rólad szól! – Párbeszéd a fiatalokkal
Újabb IFIX-es program
Nehéz helyzetben a Pongó
Anita, a kiváló táncos
Ha valaki lennék
Sok érdeklődő - kevesebb munkaadó
Tavasz, tavasz, tavasz!
Udovički, Lazar
Eredmények a MIRK-ről
Moholiak Vrnjačka Banján
A moholi nyugdíjas-egyesület húsvétja
101-szeres véradó
VII Adai Tavaszi Sportnap
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
"A rút varangyot véresen megöltük"
Zöld levél
Zöldterület-fenntartás
Sakk
Sport
50 éves osztálytalálkozó
Tarka oldal
Impresszum

Vest iz opštine
Sednica Saveta za bezbednost

    9. aprila je održana 6. redovna sednica Saveta za bezbednost opštine Ada. Kako je to predsednik opštine, a ujedno i Saveta, Zoltan Bilicki rekao, od onih tema koje su se našle na današnjoj sednici najvažnija je sprečavanje vandalizma, koje u zadnje vreme uzima sve veće srazmere. Načelnik Policijske stanice Ada je izvestio članove Saveta, da je jednu grupu mladih vandala policija privela. Oni su napravili štetu na tribini fudbalskog igrališta. Trenutno se predmet nalazi kod tužilaštva. Ukoliko se donese osuđujuća presuda, Lokalna samouprava će moći naplatiti štetu od počinilaca, i pošto se radi o maloletnim delikventima i Centar za socijalni rad bi mogao preduzeti odgovarajuće korake. Međutim, ako se povuče tužba protiv njih, onda ni Lokalna samouprava, a ni Centar za socijalni rad ne mogu preduzeti mere povodom tog slučaja.
    Pored toga oštećenje imovine je konstantno i na dečjim igralištima. Radi sprečavanja te pojave Savet je doneo odluku u vezi toga, da se izradi jedna mini mapa za teritoriju Ade i Mola, na kojoj će se obeležiti mesto okupljanja ovih grupacija. Kao prilog toga izradiće se i kalkulacija za određivanje marerijalnih troškova za postavljanje video nadzora na tim mestima.
    Pored toga donešena je odluka, da predsednik opštine, načelnik PS, i direktorica Centra za socijalni rad usaglase termin za sastanak sa nadležnima višeg tužilaštva, radi toga, da mladi, koji prave nerede u svim opravdanim slučajevima dobiju osuđujuću presudu, da bi zatim Lokalna samouprava i Centar za socijalni rad mogli implementirati zakonom predviđene mogućnosti prema počiniocima.
    Doneta je odluka i o tome, da Lokalna samouprava i Centar za socijalni rad u drugom delu aprila u školama  održe niz predavanja vaspitnog karaktera, gde bi prikazali jedan kratak film, a pedagozi bi popričali sa decom o značaju očuvanja javne imovine.
    Od druge polovine aprila oživela bi i jedna direktna telefonska linija, na koju bi građani Lokalnoj samoupravi danonoćno mogli prijaviti slučaje oštećenja imovine. To je važno i zato, jer bi se tako moglo pratiti, u kojim slučajevima policija preuzima korake povodom prijava, a kada ne.
    Centar za socijalni rad će u vezi ove problematike objaviti apel roditeljima, da ukoliko primete ili posumnjaju, da im se dete uplelo u ovakav slučaj i ne mogu sami pronaći adekvatno rešenje, onda mogu zatražiti pomoć psihologa, da bi se ta deca što pre vratila na pravilan put.
    Donešena je odluka i o tome, da se do 1. septembra postavi jedan semafor ispred „Barapart škole”, radi toga, da se može garantovati bezbedni prelazak dece preko puta, Za ovaj projekat Lokalna samouprava želi koristiti konkursna sredstva, ali ako ne uspe finansiraće ovu investiciju iz sopstvenih sredstava.
    I na kraju Savet je doneo odluku i o tome, da se na Korzou u Adi u potpunosti zabrani saobraćaj motornih vozila. Pravo ulaza će dobiti samo vlasnici lokala, ali samo za vreme dostavljanja robe u svoje radnje.

april 2015.

Naslovna strana
Opštinske vesti
XIII Prolećni festival "Vadvirag"
Poseta porodice Udovički
Uspešan nastup Molaca na sajmu u Vrnjačkoj Banji
Aktivnosti sindikata
Sednica Saveta za bezbednost
Šah
Sport
Šarena strana
Impresum


Design by VA