Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. április

Címoldal
Községi hírek, események
Községi hírek
Csatornaépítésre költenek legtöbbet
Kihelyezett konzuli fogadónap volt Adán
Lakossági fórum Moholon
Éjszakába nyúló KKT-ülés
Barátkozás a szelektív szemétgyűjtő ürügyén
Iskolanap a moholi Novak Radonić Általános Iskolában
Otthonom a világ
Új igazgató a Sportközpontban
Sajtótájékoztató a Demokrata Pártnál
Télies tavasz
Iskola napi hangversenysorozat
Óvodások biokertje
A sport és az egészség napja
Két padot készítettek
Új munkajogi törvény
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Rendőrségi hírek
Gyremekszínjátszóink jubileuma - XXII.
Zöld levél
A jubiláló iskola
Árnyas oldal - Napos oldal
Impresszum

Дан школе "Новак Радонић"

    Традиционално сваке године 31. марта ОШ „Новак Радонић“ обележава Дан школе. То је дан када је рођен Новак Радонић, чије име носи школа. Новак Радонић је био познати сликар и књижевник. Он је био познат и по отвореним писмима које је упућивао својим пријатељима Лази Костићу, Ј.Ј. Змају  и Ђорђу Поповићу, са којима је пре свега био пријатељ. Ту своју врлину да цени пријатељство оставио је и нама као ореол за сва времена. Ова школа негује пријатељство и толеранцију, јер се пријатељство не учи у школи, али се прави пријатељи у њој стичу.
    „Језик пријатељства није реч, него значење!“ цитат је којим се ми водимо, па је и тема приредбе било пријатељство.
    На почетку програма директорица наше школе Снежана Дошић, поздравила је све присутне, а посебно се захвалила на присуству: Горану Матићу, заменику председника Општине Ада, Тобијаш Јожефу, покрајинском посланику, Бучу Атили, председнику Скупштине Општине Ада, и свим осталим члановима Локалне самоуправе, др. Риц Ђерђу, представнику Националног  савета Мађара, представницима ОШ „Калас Шули“ из Будакаласа, Драгољубу Бајићу, председнику Месне заједнице Мол, школском одбору.

    Програм су отворили ученици са химном школе, а цео програм је кроз песму и игру био посвећен пријатељству и међуљудским односима. На крају је било и два изненађења,  наставнице наше школе отпевале су песму Пријатељице од Северине, а представник из Будакаласа свирао је на хармоници. Након програма сви гости могли су да погледају Спортску халу која је у завршној фази изградње.
    У Дому културе у Молу 05.04.2013. одржано је књижевно вече у знак сећања на Новака Радонића. Били су присутни гости из Новог Сада, који су причали о животу и раду нашег сликара, Јован Танурџић, новинар и публициста, Драган Којић, директор Градске библиотеке из Новог Сада, Иван Телечки, аутор, Миодраг Петровић, првак драме СНП.
    Књижевно вече крунисано је игром КУДА „Новак Радонић“ из Мола. Књижевно вече било је веома посећено, а мештани се надају да ће основна школа ову традицију наставити и да ћемо сваке године имати прилику да уживамо у причама о Новаку Радонићу.

Наташа Радулашки

april 2013.

Naslovna strana
Васкрс на прагу
Opštinske vesti, događaji
Opštinske vesti
Дан школе "Новак Радонић"
Vesti iz policije
Karatisti iz Ade i Bačkog Petrovog Sela
Impresum


Design by VA