Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. április

Címoldal
Községi hírek, események
Községi hírek
Csatornaépítésre költenek legtöbbet
Kihelyezett konzuli fogadónap volt Adán
Lakossági fórum Moholon
Éjszakába nyúló KKT-ülés
Barátkozás a szelektív szemétgyűjtő ürügyén
Iskolanap a moholi Novak Radonić Általános Iskolában
Otthonom a világ
Új igazgató a Sportközpontban
Sajtótájékoztató a Demokrata Pártnál
Télies tavasz
Iskola napi hangversenysorozat
Óvodások biokertje
A sport és az egészség napja
Két padot készítettek
Új munkajogi törvény
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Rendőrségi hírek
Gyremekszínjátszóink jubileuma - XXII.
Zöld levél
A jubiláló iskola
Árnyas oldal - Napos oldal
Impresszum

Új igazgató a Sportközpontban
  • Körtvélyesi Tícián Ada község Sport és Testnevelési Központja új igazgatójának beszámolója a sportközpont céljairól, terveiről

    A sportközpont újonnan megválasztott igazgatója, Körtvélyesi Tícián nyilatkozott lapunknak a sportközpont programjáról, tervezett céljairól. Amikor a pályázat ki lett írva, a törvényes feltételek mellett fontos volt a sporttapasztalat és a program beadása. Sporttapasztalatként felmutatható, hogy 25 évig volt aktív asztalitenisz játékos, 9 évig pedig edzőként is dolgozott, valamint részt vett az elnökség munkájában is, melynek eredményeként az adai csapat az I. ligában szerepel. Aktív játékos évei alatt többek között tagja volt a zentai asztalitenisz klubnak, amelyik az egyik legsikeresebb, legszervezettebb az országban, így hasznos tapasztalatokat szerzett, miként működik egy sikeres klub, hogyan kell eredményesen és sikeresen foglalkozni a fiatalokkal. A sportközpont működésén belül fontosnak tartja egy községi sportstratégia kidolgozását, a sportegyesületek könyvelésének segítését, képzések szervezését, valamint, hogy jogi tanácsadással is foglalkozzanak a sportklubok felé. Fontos lenne kidolgozni egy a sportcsarnokra vonatkozó szabályzatot, időrendbeosztást, hogy a sportolni vágyók információhoz juthassanak azzal kapcsolatban, hogy mikor tudják kibérelni a sportcsarnokot. Időszerű lenne létrehozni a Facebook közösségi oldalon egy napi szintű online sportújságot, ahol a klubok beszámolhatnának működésükről, illetve megjelenni az Adica honlapján, ahol egymás szolgáltatásait, lehetőségeit kölcsönösen tudnák reklámozni.


Körtvélyesi Tícián   (Fotó Király)

    Tervben van a klubok finanszírozásának átalakítása, melynek értelmében kategorizálásra kerülne sor különböző pontok alapján, meg lenne határozva egy adott pont mennyi dinárnak felel meg, és így a klubokat objektív módon finanszíroz­hatnák. A versenysporton belül célként tűzték ki, hogy szakemberek foglalkozzanak a fiatalokkal, minél több tábort szervezzenek, a klubokkal napi szintű legyen a kommunikáció, illetve, hogy minél több nézőt vonzzanak a sporteseményekre. Fontos, hogy segítsék a klubok pályázatírását, hogy egy-egy pályázat megnyerésével minél nagyobb összegű pénzhez juthassanak.
    Az iskolák közötti versenyre továbbra is szükség van, és a diákokon kívül a tornatanárok is összemérhetik erejüket. Kialakítható egy községi szintű kispályás labdarúgóliga, amelyben nemcsak az aktív, professzionális játékosok vehetnének részt, hanem minden focizni szerető amatőr játékos is, tehát a hangsúly egy élvezetes, izgalmas, egyenlő erőbeosztású bajnokság létrehozása. Fontos a sporttalálkozók megszervezése a testvérvárosokkal, és a sport mellett a települések sportolói megismerkedhetnek, és tapasztalataikat megoszthatják egymással. Kiemelte, hogy a különböző sportok szervezett versenyein belül a folyamatosság elvének kell érvényesülnie, hogy minden év egy maghatározott időpontján megszervezzék, és hagyományossá váljon. Elmondta, a sportturizmusban az előző igazgató, Dragan Mrđanov kiváló eredményeket ért el, sok sportoló megfordult községünkben, ezt a későbbi munkája során ő is szeretné folytatni.

Gecse Attila

april 2013.

Naslovna strana
Васкрс на прагу
Opštinske vesti, događaji
Opštinske vesti
Дан школе "Новак Радонић"
Vesti iz policije
Karatisti iz Ade i Bačkog Petrovog Sela
Impresum


Design by VA