Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. április

Címoldal
Községi hírek, események
Községi hírek
Csatornaépítésre költenek legtöbbet
Kihelyezett konzuli fogadónap volt Adán
Lakossági fórum Moholon
Éjszakába nyúló KKT-ülés
Barátkozás a szelektív szemétgyűjtő ürügyén
Iskolanap a moholi Novak Radonić Általános Iskolában
Otthonom a világ
Új igazgató a Sportközpontban
Sajtótájékoztató a Demokrata Pártnál
Télies tavasz
Iskola napi hangversenysorozat
Óvodások biokertje
A sport és az egészség napja
Két padot készítettek
Új munkajogi törvény
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Rendőrségi hírek
Gyremekszínjátszóink jubileuma - XXII.
Zöld levél
A jubiláló iskola
Árnyas oldal - Napos oldal
Impresszum

Iskola napi hangversenysorozat

    Az adai Bartók Béla Alsófokú Zeneiskola szervezésében három napig tartó hangverseny-sorozatot  tartottak március 23-án, 25-én és 26-án este (18 órai kezdettel) a színházteremben, az iskola napja alkalmából, amelyet 25-én  ünnepeltek.
    Első este a „reneszánsz” együttes hangversenyét élvezhették a nézők, hétfőn este a zeneiskola tanulóinak fellépése volt soron, majd kedden este a zenetanárok muzsikáltak.  Március 25-én a diákok fellépése előtt Rózsa Ildikó igazgatónő mondott rövid üdvözlőbeszédet: „… ma ünnepeljük zeneiskolánk 52. évfordulóját, és ez idő alatt igyekeztünk fejlődni, változni, bővülni. Fő célunk a zene megszerettetése a tanulókkal; a szépre és jóra nevelés; a különböző hangszerek iránti érdeklődésük felkeltése. E téren, úgy érzem – és támogatóink is így látják – sikeres munkát végeztünk és végzünk, …ma este tanulóink ezt hivatottak bizonyítani, amihez jó szórakozást kívánok” – mondta az igazgatónő.


Szollár Leona


Az előkészítősök kórusa Laták Zsuzsanna vezényletével  (Fotók: Vámos Attila)

    Elsőként a zeneiskola előkészítős kórusa énekelt, Laták Zsuzsanna vezetésével; őket követték a következő diákok: Szollár Leona,  Kiss Kővágó Patrik, Nagy Nikoletta és Szollár Bianka – hegedű,  Boja Lúcia, Véber Róbert, Fehér Ivon – zongora,  Virág Anna és Hényel Csenge – fuvola, Lehócki Lúcia – tambura, Fercsik Bence Máté és Dávid Máté – klarinét, Albert Éva – harmonika; a Vonós Kamaraegyüttes (Kurunczi Andor vezetésével); Gitárosok kamaraegyüttese (Szabó Zoltán vezette őket), Varga Lilla – énekszóló, és végül az iskola énekkara Bács Annamária vezetésével. A felsorolt tanulók Mozart, Bach, Monti, Händel és mások szerzeményeit játszották, felkészítő tanáraik: Nagy Árpád, Kurunczi Andor, Vámos Attila – hegedű szak; Nagypál Ilona, Milošev Marina – zongora; Erdeljan Jelena – fuvola; Pintér Olivér – klarinét; Szabó Zoltán – tambura; Siriški Jasmina – harmonika és Koncz Éva – szólóének-szak. Végül, említsük meg a tanulókat kísérő tanárokat is: Klémán Rudolf (zongora), Subotički Nadina (zongora), Pintér Olivér, Szabó Zoltán, Koncz Éva, Nagy Árpád.  A tanulók megmutatták hogy milyen ügyesen sajátították el az egy- egy hangszeren való muzsikálást, tanáraik segítségével!
    Március 26-án este a zeneiskola tanárainak koncertjét láthattuk. Fellépők: Koncz Éva (énekszóló), Nagy Árpád (hegedű), Jelena Erdeljan (fuvola), Nadina Subotički (zongora), Szabó Zoltán (gitár), Pintér Olivér (klarinét – Jelena Erdeljannal és Marina Milosevvel együtt muzsikált), Marina Milošev (zongora), Kurunczi Andor (hegedű), Kurunczi Törtelyi Mária (zongora).  A zenetanárok Bach, Dvorzak, Purcell, Leo Brouwer, … szerzeményét muzsikálták. Sajnos a sándorfalvi vendégek (Gulyás László és barátai) nem tudtak eljönni, ami valószínűleg a zord időjárási- és útviszonyoknak tudható be.
Végül hadd említsem meg, hogy a zeneiskola napja jó alkalom volt arra, hogy meggyőződjünk e rendezvény-sorozat során, a tanulók hangszerek iránti szeretetét képzett, kiváló pedagógusok segítik. Másrészt nem hagyhatjuk szó nélkül azt sem, hogy a zeneiskola tanulói minden évben sikeresen szerepelnek különböző fesztiválokon, zeneiskolák találkozóin és hoznak haza díjakat!

Bálizs Géza

april 2013.

Naslovna strana
Васкрс на прагу
Opštinske vesti, događaji
Opštinske vesti
Дан школе "Новак Радонић"
Vesti iz policije
Karatisti iz Ade i Bačkog Petrovog Sela
Impresum


Design by VA