Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. április

Címoldal
Községi hírek, események
Községi hírek
Csatornaépítésre költenek legtöbbet
Kihelyezett konzuli fogadónap volt Adán
Lakossági fórum Moholon
Éjszakába nyúló KKT-ülés
Barátkozás a szelektív szemétgyűjtő ürügyén
Iskolanap a moholi Novak Radonić Általános Iskolában
Otthonom a világ
Új igazgató a Sportközpontban
Sajtótájékoztató a Demokrata Pártnál
Télies tavasz
Iskola napi hangversenysorozat
Óvodások biokertje
A sport és az egészség napja
Két padot készítettek
Új munkajogi törvény
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Rendőrségi hírek
Gyremekszínjátszóink jubileuma - XXII.
Zöld levél
A jubiláló iskola
Árnyas oldal - Napos oldal
Impresszum

KÖZSÉGI HÍREK

A KULTÚRA FINANSZÍROZÁSA

    Ada község ebben az évben is előirányzott pénzeszközöket a költségvetésből a művelődési intézmények és a kulturális tevékenységet folytató egyéb alanyok folyó költségeinek és kiadásainak társfinanszírozására, valamint civil szervezetek programjainak vagy projektumainak a pénzelésére vagy tárfinanszírozására, valamint működési költségeik fedezésére.
    Bilicki Zoltán, Ada község elnöke, aki egyben a Községi Tanács elnöke is, aláírta a nyilvános pályázatot lefolytató bizottság által jóváhagyott szerződéseket.

Dragin Miricki Zita


LOBBIZÁS A BÍRÓSÁGÉRT

    Szerbiában folyamatban van az új, igazságügyi reformra vonatkozó nemzeti stratégia kidolgozása a 2013-2018-ig terjedő időszakra. Ennek kapcsán Bilicki Zoltán, Ada község elnöke Belgrádban tárgyalt Petar Petrović köztársasági parlamenti képviselővel, aki a Szerbiai Képviselőház Igazságügyi, Közigazgatási és Helyi Önkormányzati Ügyekkel Foglalkozó Bizottságának elnöke. A megbeszélés tárgya az adai bírósági egység megmaradásának lehetősége volt. Az erre vonatkozó kérelmet egyébként az Önkormányzat már ezt megelőzően eljuttatta minden illetékes szervhez.
    2013. március 20-án a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatójával folytatott megbeszélést a községi elnök azokról a községünkben folyamatban lévő beruházásokról, melyeket az Alap pénzel. Ezek pedig a közvilágítás befejezése a hídon, a moholi Temető utca kiaszfaltozása, a moholi Sportcsarnok befejezése, a kollégiumnál folyó munkálatok, valamint a völgyparti kút befejezése.

Péter Valentina


KANÁLIS A TUCOVIĆ UTCÁBAN

    Ada község önkormányzatának nevében Bilicki Zoltán községi elnök március 27-én szerződést írt alá a Standard Kommunális Közvállalattal, mint kivitelezővel, a szekundáris kanalizáció építéséről a Dimitrije Tucović utcában Adán. A Dositej Obradović utcával való kereszteződéstől a Vuk Karadžić utcáig terjedő 210 méter hosszú szakaszon a munkálatok az időjárás függvényében 10 napon belül megkezdődnek.

Péter Valentina


LÁTOGATÁS A VIP-ALAPNÁL

    Ada község elnöke és elnökhelyettese, Bilicki Zoltán és Goran Matić, látogatást tettek Živko Planić és Damir Patarčić uraknál, az újvidéki székhelyű Vajdasági Befektetéseket Támogató Alap gazdasági tanácsadóinál. Megbeszélésük tárgyát a befektetők Ada községbe való vonzása képezte, minek során községünk képviselői ismertették az ipari zóna lehetőségeit. Ezt az alapot Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőháza ′Vojvodina Investment Promotion-VIP′ néven alapította, azzal a céllal, hogy elősegítse a külföldi befektetések beáramlását, segítse a befektetőket, hogy minél jobban feltalálják magukat az új üzleti környezetben és Vajdaságot, mint az Európa befektetési térképén elhelyezkedő jelentős pontot tüntesse fel. Úgyszintén, a VIP Alap biztosítja a segítséget, hogy az önkormányzatok megtervezzék és fejlesszék infrastruktúrájukat és a reformokat, amelyekkel a külföldi befektetések számára elősegítik a jogi keretek és az üzleti klíma fejlesztését.

Dragin Miricki Zita


ÚJRA INDUL A NÉPKONYHA

    Ada község önkormányzata április 2-ától újraindította a népkonyha programot az iskolás gyermekek étkeztetésére. A 440.000 dinár összértékű program keretein belül községünkben naponta 100 iskolás gyermek részére készít főtt ételt a Laguna vendéglő a 2012/13-as tanév végéig. Terveink szerint a községi költségvetés felülvizsgálata után folytatódhat a program a következő iskolaévben is – nyilatkozta Ada község elnöke, Bilicki Zoltán.

Péter Valentina


PÉNZ AZ ARATÓÜNNEPRE

    Ada község Turisztikai Szervezete sikeresen pályázott a Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárságnál a hagyományos Ada-napi rendezvénysorozat és Aratóünnepség megszervezésének finanszírozására. Erre a pályázatra a titkárság 210.000 dinárt hagyott jóvá. Az erről szóló szerződést Bilicki Zoltán községi elnök írta alá.

Dragin Miricki Zita


A FŐSZERKESZTŐ LÁTOGATÁSA

    Urbán Mónika, Ada község elnökhelyettese fogadta Varjú Mártát, a Magyar Szó főszerkesztőjét, és Kókai Pétert a Magyar Szó zentai irodájának igazgatóját. A megbeszélés során mérlegelték az eddigi együttműködést, valamint szó volt a további együttműködési lehetőségekről.

Péter Valentina


MUNKÁLATOK MOHOLON

    Bilicki Zoltán községi elnök látogatást tett Moholon és a központban megtekintette a felújítási munkálatokat, valamint a kátyúzási munkákat a Svetozar Miletić utcának a Tito Marsall és a Novak Radonić utca közötti szakaszán, a Vukašin Stokić utcának a JNH utcától a szállások felé eső részén, valamint az R122-es úton, Péterréve határától a központ felé. Emellett a Svetozar Miletić utcában a kanalizációs munkálatok is folytatódnak.

Péter Valentina


KÖZLEKEDÉSI VERSENY

    Urbán Mónika községi elnökhelyettes nyitotta meg az Ada község önkormányzatának védnökségével az április 19-én megrendezésre kerülő, hagyományos, immár 44. Mit tudsz a közlekedésről? elnevezésű községi közlekedési versenyt, amit községünk általános iskolái és a Zeleni Signal autóiskola szerveznek meg minden évben. Az idei megmérettetés helyszínéül a moholi Novak Radonić Általános Iskola udvarában lévő poligon szolgált. A versenyen 32 tanuló mérte össze tudását és ügyességét.

Péter Valentina


MEGBESZÉLÉS AZ ISKOLÁRÓL

    Urbán Mónika, Ada község elnökhelyettese megbeszélést folytatott Sziráki Mihállyal, a Cseh Károly Általános Iskola igazgatójával. A beszélgetés során szó volt a folyamatban lévő pályázatokról, valamint az önkormányzat és az iskola további együttműködésének összehangolásáról.

Péter Valentina


KITÜNTETÉSI JAVASLATOK

    Értesítjük a jogi személyek igazgatási szerveit, valamint Ada község polgárait, hogy az Ada község napja – július 2-a alkalmából kiosztásra kerülő nyilvános elismerésekre vonatkozó ajánlataikat 2013.05.10-ig, 12 óráig postázhatják, vagy adhatják át személyesen a következő cím alatt:

AZ ADAI KKT ÜNNEPEKRŐL ÉS ÉVFORDULÓKRÓL VALÓ MEGEMLÉKEZÉSSEL, VALAMINT ELISMERÉSEK ODAÍTÉLÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁGA
Ada 24430, Felszabadulás tér 1., 5-ös számú iroda.

    A lezárt borítékon fel kell tüntetni: ‘’Ne bontsd fel – javaslat a nyilvános elismerésre’’.
    Tájékoztatást a 852-106 telefonszámon kaphatnak (205-ös mellék).

april 2013.

Naslovna strana
Васкрс на прагу
Opštinske vesti, događaji
Opštinske vesti
Дан школе "Новак Радонић"
Vesti iz policije
Karatisti iz Ade i Bačkog Petrovog Sela
Impresum


Design by VA