Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. április

Címoldal
Községi hírek, események
Községi hírek
Csatornaépítésre költenek legtöbbet
Kihelyezett konzuli fogadónap volt Adán
Lakossági fórum Moholon
Éjszakába nyúló KKT-ülés
Barátkozás a szelektív szemétgyűjtő ürügyén
Iskolanap a moholi Novak Radonić Általános Iskolában
Otthonom a világ
Új igazgató a Sportközpontban
Sajtótájékoztató a Demokrata Pártnál
Télies tavasz
Iskola napi hangversenysorozat
Óvodások biokertje
A sport és az egészség napja
Két padot készítettek
Új munkajogi törvény
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Rendőrségi hírek
Gyremekszínjátszóink jubileuma - XXII.
Zöld levél
A jubiláló iskola
Árnyas oldal - Napos oldal
Impresszum

OPŠTINSKE VESTI

FINANSIRANJE KULTURE

    Opština Ada je i u ovoj godini predvidela sredstva u budžetu za sufinansiranje tekućih troškova i izdataka kulturnih organizacija i ostalih subjekata, koji vrše kulturne delatnosti, kao i za finansiranje ili sufinansiranje programa ili projekata i za troškove funkcionisanja nevladinih organizacija.
    Predsednik opštine Bilicki Zoltan, koji je ujedno predsednik Opštinskog veća, je započeo potpisivanje ugovora koje je Komisija za sprovođenje javnog konkursa odobrila.

Zita Dragin Miricki


LOBIRANJE ZA SUD

    U Srbiji je u toku izrada nove Nacionalne strategije za period 2013-2018 godine, a  koja se odnosi na reformu pravosuđa. Povodom ovoga je Predsednik opštine Ada, Zoltan Bilicki u utorak u Beogradu pregovarao sa narodnim poslanikom Petrom  Petrovićem, koji je Predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu. Tema pregovora je bila mogućnost opstanka Sudske jedinice u Adi. Molbu za ovo je inače Lokalna samouprava već u prethodnom periodu dostavila svim nadležnim organima.
    20. marta 2013. godine predsednik opštine vodio je razgovore sa direktorom Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine  o onim investicijama, koja su u toku, a finansirane su sa strane Fonda. A to su: završetak javnog osvetljenja na mostu, asfaltiranje Grobljanske ulice u Molu, završetak radova na Sportskoj hali u Molu, radovi oko internata, kao i završetak radova na bunaru u Obornjači.

Valentina Peter


RADOVI U ULICI TUCOVIĆA

    U ime Lokalne samouprave opštine Ada, predsednik opštine, Zoltan Bilicki je sa Javnim komunalnim preduzećem „Standard“, Ada, kao izvođačem 27. marta potpisao Ugovor o izgradnji sekundarne kanalizacije u ulici Dimitrije Tucovića u Adi. Od raskrsnice sa ulicom Dositeja Obradovića do ulice Vuka Karadžića na deonici od 210 metara dužine, radovi počinju u roku od 10 dana zavisno od vremenskih prilika.

Valentina Peter


U POSETI VIP-FONDU

    Predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki, i zamenik Goran Matić, su bili na sastanku u Novom Sadu u „Fondu za podršku investicija u Vojvodini”, kod savetnika za ekonomske poslove Živka Planića, i Damira Patarčića. Tema sastanka je bila, kako privući investitore u opštinu Ada, i povodom toga su predočeni potencijali  industrijske zone. Ovaj fond, koji je osnovan od strane Skupštine AP Vojvodine,  „Vojvodina Investment Promotion-VIP”,  ima za cilj da podstiče priliv stranih investicija, pomaže investitorima da se efikasno pozicioniraju u novom poslovnom okruženju i promoviše AP Vojvodinu kao značajnu tačku na investicionoj karti Evrope. Takođe, VIP Fond obezbeđuje pomoć lokalnim samoupravama u osmišljavanju i razvoju infrastrukture, obrazovanja i reformi u interesu unapređivanja regulatornog okvira i poslovne klime za strane direktne investicije.

Zita Dragin Miricki


OPET KREĆE NARODNA KUHINJA

    Lokalna samouprava opštine Ada je 2. aprila ponovo pokrenula program narodne kuhinje za decu školskog uzrasta. U okviru programa od ukupno 400.000,00 dinara, Gostiona „Laguna“ će do kraja školske 2012/13. godine svakog dana pripremati topli obrok za 100 đaka iz naše opštine. Prema našem planu nakon rebalansa budžeta program će se nastaviti i u sledećoj školskoj godini – izjavio je predsednik opštine Ada, Zoltan Bilicki.

Valentina Peter


PARE ZA ŽETEOCE

    Turistička Organizacija opštine Ada, aplicirala je za konkurs Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, za organizovanje tradicionalne manifestacije „Dani Ade –Žetelačke Svečanosti”. Za taj konkurs odob-rena su sredstva u vrednosti od 210.000 dinara. Predsednik opštine Zoltan Bilicki potpisao je ugovor sa gore pomenutim sekretarijatom o finansiranju troškova ove tradicionalne manifestacije.

Zita Dragin Miricki


POSETA GLAVNE UREDNICE

    Zamenica predsednika opštine Ada, Monika Urban je primila glavnu urednicu lista „Mađar so“, kao i direktora kancelarije u Senti, Petera Kokaija. U toku razgovora je razmotrena dosadašnja saradnja, a bilo je reči i o mogućnostima za dalju saradnju.

Valentina Peter


ПРЕДЛОЗИ ЗА ОДЛИКОВАЊА

    Органи управљања правних лица, као и грађани општине Ада, своје предлоге за јавна признања, поводом 2. јула - Дана општине Ада, могу предати до  10.05.2013. године до 12,00 часова поштом или лично на адресу:

ОДБОР  ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ПРАЗНИКА, ЈУБИЛЕЈА И ДОДЕЛУ ПРИЗНАЊА СО АДА, 24430 Ада, Трг Ослобођења 1., канцеларија бр. 5.

    На затвореној коверти назначити: ’’не отварати – предлог за јавна признања општине Ада’’. Информације: тел. 852-106 (локал 205).

april 2013.

Naslovna strana
Васкрс на прагу
Opštinske vesti, događaji
Opštinske vesti
Дан школе "Новак Радонић"
Vesti iz policije
Karatisti iz Ade i Bačkog Petrovog Sela
Impresum


Design by VA