Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. augusztus

Címoldal
István király színe előtt
Községi események
Felújul Mohol központja
Önkormányzati hírek
Szemeteskanna-osztás
Visszanyerni a régi hírnevet
Sikeres színdarabok rendezője
Július az ünnepségek jegyében
Kürtős kalács, muzsikaszó és agyagcsodák
Áldd meg urunk mindazokat,
Nagykorúság
Munkában és szórakozásban formálni a zenét
Ikrek és nagycsaládosok
Aranylakodalomra készülődve:
A tehetség is fontos,
Ünnepi teríték Ibi néni teraszán
Baráti motorozás moholi kezdeményezéssel
Tánciskola 2011
Nyári kézilabda-edzőtábor
Tízéves a moholi karateegyesület
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Vigyázat tűzveszély
Az alenök albumából
Gyermekszínjátszóink jubileuma - VIII.
Zöld levél
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

A tehetség is fontos,
de a munka teremti az eredményt

Jubilált az adai Delfin Úszó- és Vízilabda klub

    Augusztus 6-án zajlott Adán a tizenötödik Delfin-kupa, s ugyanennyi idő, 15 év telt el azóta, hogy maga a Delfin Úszó- és Vízilabdaklub is megalakult. A legutóbbi eseményekről, az úszónövendékekről és a tervekről Radovan Tešićtyel, az úszóklub edzőjével beszélgettünk.
    – A tizenötödik évfordulónkat ünnepeltük az idén, és nagy örömmel tölt el bennünket mint szervezőket, hogy évről évre egyre komolyabb versenyt sikerül szerveznünk, komolyabb futamokkal, jobb eredményekkel, egyre több résztvevővel, akik elégedettek azzal, ami Adán történik. Az idei Delfin-kupával már nem nemzetek közötti, hanem kontinensek közötti versenyt tudhatunk magunk mögött, három földrészről érkeztek úszók, hét ország 38 úszóklubja összesen 460 versenyzőt küldött a szombati kupára.
    • Mi a véleménye, melyik eredményére lehet a legbüszkébb az úszóklub?
    – Mi egy olyan úszóklub vagyunk, amelyik szezonjelleggel működik, júniustól augusztusig. Ha ezek mellett a feltételek mellett meg tudunk mutatkozni úgy, hogy az év nagy részében főként teremben edzünk, és csak havi két alkalommal megyünk az óbecsei fedett medencébe, az elért eredmények a lehető legjobbak. 80 úszónövendékünk van, nyaranta megszervezzük az úszóiskolát is, idén két teljes csoportot tudtunk indítani, ami 60 gyereket jelent. Ezek után a tanfolyamok után, aki szeretné, kiváló edzőkkel folytathatja az edzéseket, úgymint Jelena Vlanikolin, Tamara Tešić, Bálizs Brigitta és Deli Emina. A Delfin-kupán és az úszóiskolán kívül minden évben megszervezzük a tiszai maratont is, az idei július 23-án zajlott, és a hetedik volt.
    • Mi a mozgatórugója mindennek, mire törekednek?
    – Azt szeretnénk elérni, az úszóklub és én személyesen is, hogy ilyen helyekre mozgósítsuk a fiatokat, hogy a fölös energiáikat a medencében vezessék le, ne az utcán, a parkban. Szeretnénk őket itt tartani, együtt, szem előtt, de úgy gondolom, hogy ezt mások is így gondolják. Ahhoz, hogy valaki jó úszó legyen, a tehetség is fontos, de a munka teremti az eredményt. A kitartó, kemény munka. Én magam is sportoló voltam, futballoztam. Az eredmény is csak az egyik dolog, a másik, amikor sportol, sportolóként él az ember. De a becsületes, kitartó munka meghozza a gyümölcsét.
    • Melyek a legjelentősebb terveik?
    – A legnagyobb tervünk, hogy kiépítsünk egy fedett medencét. Tizenötödik éve létezünk, azóta keresünk, érdeklődünk, de tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy nagy beruházás, ehhez egy erős alap kell, anyagi értelemben is. Mi mégis abban reménykedünk, hogy valaki elhatározza magát, és Ada fölépít egy fedett medencét, a melléképületeivel. Akkor az eredményeink is biztosan mások lennének, reményeink szerint sokkal jobbak. Ami bennünket illet, a hétvégén indulunk a Szent István-kupáért, azután Szlovákiában lesz versenyünk, majd Temesvárra, Romániába megyünk. Az év 52 hétvégéjéből 43–47-en versenyezünk.
    • Napvilágot látott egy kiadvány is. Miért tartották fontosnak, hogy mindezeket az adatokat összegyűjtsék?
    – Könyvet adtunk ki a klub fennállásának 15. évfordulójára. Ezzel azt szerettük volna elérni, hogy ne felejtsük el az előző időszak szép pillanatait. Hogy azok a gyerekek, akik megfordultak a klubunkban, legyen szó úszóiskolásról vagy versenyzőről, ne merüljenek feledésbe, megmaradjanak nekik is és másoknak is az emlékek, képek, az eredmények. Ezúton is szeretném megköszönni a támogatást az igazgatóbizottságnak, a gyerekeimnek, és nem utolsósorban az úszó gyerekeknek.

Pál Zsófia (Magyar Szó)

avgust 2011.

Naslovna strana
Podela kanti za smeće
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA