Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. július

Címoldal
Megünnepeltük a község napját
Ada napi események
Tiszai hajókázás
Ada-napi rendezvények
Hírek
Az adai Egészségház akkreditálása
Focizz és légy boldog
Az elismerés ára a kemény munka
Az alelnök albumából
Falusi idill...
Kevés a haszon, sok a gond
Már a hagyományőrző is hagyomány
Korlátok nélkül internetezik a gyerekek 60%-a
Palacsinta
A kitüntetett gyűjtőtárs
Búcsú a padéi komptól
Tüzes évzáró
Ördöglakat és lucskos káposzta
Illetékes kerestetik!
Tánc a csűr alatt
Meseszerű aratóverseny volt Adán
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Gyermekszínjátszóink jubileuma - VII
Teológiai gondolatok
Kitettek magukért a gólyáink
Zöld levél
Vigyázat, tűzveszély!
Tíz évvel ezelőtt ezt írtuk júlisban
Sport
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela. U prošlom mesecu registrovano je 18 kriv. dela – dok u junu prošle godine broj kriv. dela je bio 31. Od ovih krivičnih dela 17 se odnosi na opšti kriminalitet, i 1 na privredu. Sa nepoznatim izvršiocem registrovano je 11 dela od čega još u toku meseca 9 je rasvetljen. Evo nekoliko slučaja: od strane četvoročlane grupe izvršena je teška krađa na Utrinama i u Sterijinom selu, u Adi je izvršena provalna krađa. U Molu je ukraden jedan putnički automobil koji je bio parkiran na ulici što je odmah prodat u Bečeju. Nakon kratkog vremena, vozilo je pronađen i vraćen vlasniku.
    Javni red i mir. U prošlom mesecu podneta je 9 prekršajna prijava, najčešće zbog nedoličnog ponašanja, vređanja i tuče na javnom mestu. U tučama, što je bilo 5 po raznim mestima u gradu, učestvovao je 9 muškaraca i jedna žena. Narušavanje javnog reda i mira većeg razmera nije bilo ni na masovnoj manifestaciji povodom Dana Ade, kada je na okupu bilo par hiljada ljudi.
    Bezbednost saobraćaja. U junu beleženo je svega 2 saobraćajne nezgode i to bez povređenih, samo sa materijalnom štetom. Uzroci nezgode su nepravilno vožnja unazad, sudar dva vozila zbog alkoholisanosti vozača. U ovom mesecu od 4 vozača je oduzeta dozvola zbog velike količine alkohola u krvi.

    U prošlom broju Panorame smo naveli samo da je dana 24. juna predat odnosno stavljen u funkciju video nadzor u Adi i Molu. Na predaji bio je prisutan Dragan Jović, Načelnik policijske uprave Kikinda, Branko Petrović načelnik saobraćajne policije Zdravko Kašai načelnik policijske stanice u Adi kao i predsednik opštine, Zoltan Bilicki. Treba napomenuti da ovaj sistem video nadzora postavljen je na inicijativu Saveta za bezbednosti opštine, a finansirala je lokalna samouprava. Vrednost sistema je 2,6 miliona dinara.
    U Adi je postavljena 4 kamera i to: tri u centru Ade, sve oko semafora i prate saobraćaj iz pravca Sente, Mola i iz ulice Moša Pijade. Četvrta kamera se nalazi kod prilaznog puta na most i prati kretanje vozila od mosta i prema mostu na samoj raskrsnici. Kamere u Molu takođe su postavljene u centru kod semafora i prate saobraćaj preko raskrsnice.

    Povodom Dana opštine organizovan je turnir u malom fudbalu na kojem je učestvovalo četiri ekipe: lokalna samouprava Ada, ekipa iz Policijske uprave Kikinda, zatim predstavnici policije iz Segedina i Temišvara. Turnir je otvorio načelnik policijske stanice Ada Zdravko Kašai, a učesnike je pozdravio predsednik opštine, Zoltan Bilicki i Načelnik policijske Uprave Kikinda, Dragan Jović.

juli 2011.

Naslovna strana
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA