Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. július

Címoldal
Megünnepeltük a község napját
Ada napi események
Tiszai hajókázás
Ada-napi rendezvények
Hírek
Az adai Egészségház akkreditálása
Focizz és légy boldog
Az elismerés ára a kemény munka
Az alelnök albumából
Falusi idill...
Kevés a haszon, sok a gond
Már a hagyományőrző is hagyomány
Korlátok nélkül internetezik a gyerekek 60%-a
Palacsinta
A kitüntetett gyűjtőtárs
Búcsú a padéi komptól
Tüzes évzáró
Ördöglakat és lucskos káposzta
Illetékes kerestetik!
Tánc a csűr alatt
Meseszerű aratóverseny volt Adán
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Gyermekszínjátszóink jubileuma - VII
Teológiai gondolatok
Kitettek magukért a gólyáink
Zöld levél
Vigyázat, tűzveszély!
Tíz évvel ezelőtt ezt írtuk júlisban
Sport
Tarka oldal
Impresszum

SPORT

VII. Böködi Zoltán-kupa 2011
Nemzetközi labdarúgó emléktorna a fiatal generációk részére

    A hétvégén fejeződött be Adán az a háromnapos labdarúgó-utánpótlástorna, amelyen három korosztályból harminc csapat vett részt különböző vajdasági klubokból és focisulikból.
    Az AFK adai labdarúgó klub hetedik alkalommal rendezte meg az emléktornát, amelyen a 2000-esek szombaton mérkőztek meg egymással a rekkenő hőségben, a 2002-es és a 2001-es korosztályhoz tartozó focicsapatok pedig egy héttel korábban, szombaton és vasárnap léptek pályára.
    A csapatok a kapussal együtt hét játékost küldhettek pályára a tizenkét fős keretből. A mérkőzéseket két 60×40 méteres pályán játszották le a csapatok liga-, illetve tornarendszer szerint.
    Az emléktorna fő szervezője Manojlović Erzsébet.  Az adai labdarúgó klub fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést. Az adai játékosoknak a tornán lehetőségük nyílt arra, hogy a Szabadkai Ligában szereplő csapatokon kívül más együttesekkel is megmérkőzzenek.
    Az emléktorna emellett a gyerekek és a szakvezetés számára is kitűnő lehetőség, hogy felmérjék, milyen színvonalon állnak.
    A szakemberek elégedettek az adai korosztályos csapatok szereplésével, a két idősebb gárda kiváló eredményt ért el a második és a harmadik hely megszerzésével.


Úszóiskola

    A tartományi sport és ifjúsági titkárhelyettes, Alexandra Ristić, és Bilicki Zoltán, Ada község elnöke az Adica Üdülőközpontban lévő medencéknél jártak, hogy megtekintsék az úszóiskolát.
    Ada Község Iskolai Sportszövetsége és Testnevelő Pedagógusok Egyesülete július 4-étől ingyenes úszásoktatást szervezett, a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság, valamint a Helyi Önkormányzat pénzbeli támogatásával. Az oktatáson a községbeli általános iskolák II. osztályt fejezett tanulói vehettek részt (kb. 150 gyerek). Szervezett autóbusz indult a Törökfaluról, Valkaisorról, Völgypartról és Moholról utazó gyerekek számára. A buszt és a fürdőbe szóló belépőket is a Helyi Önkormányzat biztosította, ez Bilicki Zoltán polgármester külön közbenjárásának köszönhető. A Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárságtól a gyerekek és az oktatók rövid ujjú pólókat és a tanfolyamhoz szükséges úszódeszkákat kaptak, valamint a titkárság az oktatók tiszteletdíját is fedezte. A 20 órából álló oktatás végén vizsgázniuk kell a kezdőknek, majd diplomát kapnak az elért eredményért. Az úszóvizsga tervezett időpontja 2011. július 22-e, péntek. A program alapelképzelése az, hogy az úszóiskolát minden évben megszervezzék, így egy bizonyos idő elteltével a község teljes ifjúsága tud majd úszni.

Dragin Mricki  Zita

juli 2011.

Naslovna strana
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA