Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. december

Címoldal
Kellemes ünnepeket
Emberek - képek - események
Fel nagy örömre!
Karácsony
Hírek
Várakozás
A pozn@nici.com megalkotója
Van remény a sertés-tenyésztőknek!
Templomfestés - mesterség vagy művészet?
A legszebb emléktábla Adán Moholy-Nagy Lászlónak
Tizenhat ragyogó szempár
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 VESTI IZ POLICIJE 92

    Krivična dela. U prošlom mesecu registrovano je ukupno 16 krivičnih dela. Sa poznatim izvršiocem evidentirano je 7, a sa nepoznatim 9, od čega još u toku meseca rasvetljeno je 4  kriv.dela. Izvršena kriv.dela odnose se na krađu motocikla (šteta je 17.500 din.), na krađu mobilnih telefona, nasilje u porodici (dva dela), otmice, nasilničko ponašanje, izazivanje opšte opasnosti i dr.
    Evo nekoliko ozbiljnijih dela:
    – Istražni sudija Opštinskog suda u Adi odredio je pritvor u trajanju od 30 dana Danijelu L (1985) iz Bečeja, zbog osnovane sumnje da je u saizvršilaštvu sa Manuelom F. (1979), Tomasom S. (1981) i Miletom G (1985) iz Bečeja, počinio krivično delo otmice na štetu L.J. (1980) iz Mola.
    Zajedničkim akcijom policije iz Ade i Bečeja u kući osumnjičenog Danijela L. u Bečeju pronađen je oštećeni, a izvršioci, koji su 16. novembra došli u kuću oštećenog u Molu zbog ranije neraščišćenih računa, kada su pretnjom i upotrebom snage prisilili oštećenog da uđe u putničko vozilo i pođe sa njima. U putničkom vozilu na putu do Bečeja oštećenog su pretukli tako da nakon pronalaska isti je upućen u dom zdravlja u Bečeju radi pregleda i utvrđivanja stepena povreda.
    – Podneta je kriv. prijava protiv Darka (1990) i Daniela B. (1989) iz Mola, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje  na štetu Bojana V. (1984) iz Mola i maloletne devojke rođene 1994 iz Ade. Isti su naću 14. novembra u Adi ispred ugostiteljskog objekta napali oštećene i naneli im lake telesne povrede.
    – Vandalizam i dalje divlja u Adi. Nepoznati izvršioci dana 28. novembra u noću zapalili su unutrašnjost putničkog vozila Z-101 koje je bilo parkirano na ulici i time je pričinjena materijalna šteta od oko 20.000 dinara. Pored toga ponovo su počeli neshvatljivu akciju zapaljivanja komarnika na prozorima na raznim punktovima u gradu. Policija radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovih događaja i pronalaska izvršioca za kojeg se osnovano sumnja da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.
    Javni red i mir. U novembru podneta je svega dve prekršajne prijave zbog vređanja i zlostavljanja drugoga.
    Bezbednost saobraćaja. U prošlom mesecu reistrovano je 5 saobraćajnih nezgoda, svi na području Ade. U ovim nezgodama povređenih nije bilo, samo materijalna šteta, što se ceni na oko 230.000 dinara. Uzroci nezgode su: sudaranje, sletanje sa puta, neispravnost vozila, i sl.

    Prema dobijenim podacima u ovoj godini do sada policiji je prijavljeno ukupno 134 javnih skupova. Na tim skupovima prisustvovalo je preko 23.500 lica, znači više nego ukupno stanovništvo opštine. Najmasovniji su bili: motosusret, takmičenje u kuvanju gulaša, obaranje Ginisov rekord u kuvanju paprikaša u preko 100 kotlića. U novembru prijavljeno je 15 javnih skupova sa preko 1700 posetilaca.

Kradljivci automobila

    Policijski službenici u Adi podneli su krivičnu prijavu protv Zorana P. (1983) iz Ade, zbog osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih dela teške krađe. Isti je u noći 30. nov./ 1.dec ove godine, koristeći fizičku snagu i podesan alat, provalio u 6 putničkih vozila u Adi iz kojih je odneo radioaparate, kazetofone i lična dokumenta.

    Takođe je podneta krivična prijava protiv Robrta A. (1983) iz Ade, zbog osnovane sumnje da je izvršio kriv.delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i više krtivičnih dela teške krađe. Naime, u noći 27/28 novembra ove godine neovlašćeno je koristio tuđe vozilo iz kojeg je nakon vožnje odneo CD plejer. Osumnjičeni je u drugoj polovini novembra koristeći podesan alat provalio u 8 vozila iz kojih je odneo radio i kasetofone.

decembar 2009.

Naslovna strana
Ljudi - slike - događaji
Vesti
Molski dobošar
Informacija o legalizaciji objekata
Vesti iz policije
Mladi pišu
Tragom izgubljenog vremena
Sport
Impresum


Design by VA