Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. december

Címoldal
Kellemes ünnepeket
Emberek - képek - események
Fel nagy örömre!
Karácsony
Hírek
Várakozás
A pozn@nici.com megalkotója
Van remény a sertés-tenyésztőknek!
Templomfestés - mesterség vagy művészet?
A legszebb emléktábla Adán Moholy-Nagy Lászlónak
Tizenhat ragyogó szempár
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Tizenhat ragyogó szempár

    Mint minden évben, az idén is megünnepelték a Mikulás-napot a Cseh Károly Általános Iskola segédtagozatos tanulói. Jó alkalom ez arra, hogy egy évben legalább egyszer találkozzanak támogatóikkal, akik önzetlenül az egész iskolaév alatt adományokkal látják el a csoportot, megkönnyítve így mindennapjaikat, biztosítva a meleg ételt, tanszereket stb. Ünnep ez a gyerekek számára is, mert nagy izgalommal és bizonyításvággyal készítik elő azt a kis műsorukat, amellyel igyekeznek megköszönni a segítséget.

    Betegség miatt nem volt teljes a létszám, de az a tizenhat gyerek, aki legalább egy órát eltölthetett azokkal, akikre máskor is számíthatnak, boldog és vidám volt. Örültek, hogy sikerült az előadásuk és hálásak voltak a megértő tapsért, amit a szép számban megjelent támogatóiktól kaptak. Csillogó szemükben látszott a köszönet, a hála, hogy őket is megértik az emberek. Mindezt ki is mutatták, mert a műsor végén, maguk készítette ajándékkal kedveskedtek minden jelenlevőnek, és szinte mindegyik gyerek talált magának egy nénit, akihez odaült és elbeszélgettek.
    Természetesen most sem maradhatott el Mikulás tortája, amit Szauer Miklós – Miki atya szeletelt fel, és osztott szét, ugyanakkor minden gyerek megkapta a saját Mikulás-csomagját, szintén Miki atyától.

    A tanuláson kívül ezeket a gyerekeket munkára is nevelik a tanítóik. Ők azok, akik már évek óta a levélhullás után feltakarítják a központi parkokat, nagy szorgalommal összegyűjtik az avart, felgereblyézik a talajt, szép rendet tesznek a parkokban. Valóban dicséretes a munkájuk, a munkára való szoktatás pedig tanítóikat dicséri.

Szöveg és képek: Vastag János

decembar 2009.

Naslovna strana
Ljudi - slike - događaji
Vesti
Molski dobošar
Informacija o legalizaciji objekata
Vesti iz policije
Mladi pišu
Tragom izgubljenog vremena
Sport
Impresum


Design by VA