Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. december

Címoldal
Kellemes ünnepeket
Emberek - képek - események
Fel nagy örömre!
Karácsony
Hírek
Várakozás
A pozn@nici.com megalkotója
Van remény a sertés-tenyésztőknek!
Templomfestés - mesterség vagy művészet?
A legszebb emléktábla Adán Moholy-Nagy Lászlónak
Tizenhat ragyogó szempár
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Árnyas oldal

    Már régen köztudott és közismert, hogy városunk utcái, terei rendezettek, tiszták. Hogy ez továbbra is így maradjon, az I Helyi Közösség saját területén ízléses, betonból készült hulladékgyűjtőket helyezett el azokon a helyeken, ahol több hulladék eőfordulása lehetséges (üzletek környéke, iskoláknál, játszótereken stb.). A cél megvalósult, eltűnt a hulladék az utcákról, tehát használják az emberek. Ám mégis bosszankodunk, és tehetetlenül nézzük, hogyan teszik tönkre, verik szét a vasbeton szemeteseket. Mert ezt is megtették. Ehhez pedig már nem tudok kommentárt fűzni.
    Felvételünk a Dositej Obradović és a Nikola Tesla utcák sarkán (1) és a Műszaki iskola előtt (2) elhelyezett, most már összetört szemétgyűjtőkről készült. Elmondhatom még, hogy „éltek 4 hónapot.”


    Ada legszűkebb központjában – a volt Obnova és a Dudvarski ház (ma a Szakszervezet székháza, üzlethelyiségek stb.) – közötti téren vagy mondhatnánk udvaron, egy kis hozzáértő ráfordítással és akarattal biztonságos parkolóhelyet lehetne kialakítani (ha a városrendezési terv ezt megengedi). Noha hivatalosan, azaz gyakorlatilag csak egy kis rész használható parkolónak – az autóalkatrész üzlet fala mellett, jó idő esetén az egész beltér, illetve az említett udvar parkolóvá válik. Ám amikor egy kiadós eső esik, a „parkoló” nagy része víz alá kerül, használhatatlanná válik, oda képtelenség kocsival beállni. Inkább kacsaúsztatóra emlékeztet a látvány, mintsem parkolóra.
    Gondolt-e arra az illetékes városvezetés, hogy ezen a helyen egy biztonságos parkolóhelyet építsen ki, hisz az Adán bejegyzett több mint 3500 gépkocsi helyet követel magának, nem számítva az átmenő forgalmat.

Vastag János

decembar 2009.

Naslovna strana
Ljudi - slike - događaji
Vesti
Molski dobošar
Informacija o legalizaciji objekata
Vesti iz policije
Mladi pišu
Tragom izgubljenog vremena
Sport
Impresum


Design by VA