Kezdőoldal - Početna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztőség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matičaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

 
2004. június

Címoldal
5 éves a Községi Körkép
Címlapunkhoz

A mezőgazdasággal foglalkozók bejegyzéséről

Pillanatképek az adai helyi közösségek munkájáról
Fergeteges évzáró műsort tartottak június 11-én a Szivárvány-óvodások
Sok a gond - kevés a pénz
Az összefogás meghozta az eredményt
A színek nyelvén
A Cseh Károly Általános Iskola végzős diákjai
Ballagások és találkozók
Régi mondák nyomában
Nyelvi figyelő
Mit vár az idei nyártól?
Hat év börtön jogerős ítélet nélkül
Olcsó-e a kínai áru?
Körképtől Körképig
Ismerjük-e községünket?
Rendőrségi hírek
Negyven éves osztálytalálkozó a Műszaki Iskolában
XLVIII. Zöld levél
Június – Szent Iván hava
A levéltetű, mint örök növényvédelmi probléma
Csinosodó Tájházunk
Tartálykocsi a szobában
Életképek községünkből
Civil katonák
Bárdos Lajos Zenei Hetek
A ballagóknak
Fiatalok írják
Felcserélték a szerepeket...
ART 2004 - ADA
Program Ada község napjára
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

KAKO SMO GLASALI NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA

    Odziv građana opštine Ada na izbore za Predsednika Republike Srbije, bio je približno na nivou Vojvodine. Najbolji odziv je ostvaren na biračkom mestu br. 2. – Prva MZ Ada (59,67%). Nastavljen je trend iz proteklih izbora za poslanike Skupštine Srbije. U predizbornoj kampanji težište nije bilo na Ťnacionalnoj ugroženostiť, i drugim pitanjima koja veoma malo ili nimalo ne utiču na materijalnu proizvodnju. Težište pažnje se sve više usmerava na egzistencijalna pitanja, a to je ekonomija. Socijalna sigurnost građana je još uvek zanemarena (dečija i zdravstvena zaštita, status radnika a posebno u privatizovanim preduzećima, itd.).
    Sadržaj kampanje predsedničkih kandidata je uticao na slabiji odziv birača na glasanje. U opštini Ada ostvareni su sledeći rezultati:
    Od ukupno 16639 upisanih birača u opštini Ada, izašlo je na glasanje 7775 što iznosi 46,72%. Po obradi podataka u našoj opštini postignut je sledeći rezultat: od izašlih birača 5546 (71,3%) je glasalo za Borisa Tadića, a 779 (10,3%) za Tomislava Nikolića. Ostali kandidati su dobili znatno manji broj glasova.

    Na osnovu preliminarnih rezultata za izbor Predsednika Srbije, za drugi krug su se plasirali Tomislav Nikolić iz SRS i Boris Tadić iz DS.
    Drugi krug će se održati 27.06.2004. godine. Tada MORAMO IZAĆI NA IZBORE i to SVI. Ne smemo dozvoliti da drugi umesto nas bira ko će da nam bude na čelu Republike. Sada se ne bira ni član Saveta MZ, niti odbornik SO (što su takođe važne društvene funkcije). Sada biramo PREDSEDNIKA REPUBLIKE. Biramo ličnost, koja će da nas zastupa u svetu. Kako u inostranstvu, tako i kod kuće. To mora biti ličnost koja je poštovana i uvažena u svetu. Ličnost, koja respektuje prošlost ali hrabro grabi NAPRED. Onog koji je spreman i željan da se uključi u međunarodne tokove, da preuzme i prenosi u naš svakidašnji život sva pozitivna dostignuća čovečanstva u oblasti materijalne proizvodnje i drugim delatnostima.
    A mi smo mnogo zaostali. Godinama smo sa svetom bili u zavadi dokazivali da smo u pravu. Svet je napredovao a mi tapkali u mestu sujetni, oholi i opterećeni svojom prošlošću. Nezadovoljstvo prema politici, zbog koje su nam deca otišla u inostranstvo i sada smo ih željni, i nezadovoljstvo zbog društvene i materijalne oronulosti, nemojmo ispoljavati time što nećemo izaći na biračka mesta da glasamo za promene. Svojim neizlaskom stvaramo prostora da se u vođenje politike opet ubace oni koji su nas unazadili i u svetu ponizili.
    Zato svi koji želimo da brže idemo NAPRED u osvajanju i primeni produktivnije i racionalnije materijalne proizvodnje, kao osnove za bogatiji i udobniji život, svi koji želimo da se bez obzira na postojeće različitosti brže integrišemo u međunarodne pozitivne tokove, izađimo na glasanje u drugom krugu (nedelja, 27. juni).
    Žitelji ovog podneblja znaćemo da prepoznamo za kojeg od dva kandidata treba glasati. Koji je u svetu i pred svetom više cenjen i uživa poverenje, ko će u našoj državi uspešnije integrisati sve pojednice i organizacije, koje su okrenute ka budućnosti. Da biramo Predsednika koji neće da razgrađuje, već da unapređuje postojeće i gradi novo.

Dimitrije Aksin

juni 2004.

Naslovna strana
Kako smo glasali na predsedniškim izborima
Rekreacija - leto 2004.
Vesti iz policije
Lepše i bolje
Cisterna u sobi
Mladi pišu
Mladić za primer
Svečani program povodom dana Ade
Slikari naše opštine
Impresum
ďťż

Design by VA