Kezdőoldal - Početna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztőség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matičaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

 
2004. június

Címoldal
5 éves a Községi Körkép
Címlapunkhoz

A mezőgazdasággal foglalkozók bejegyzéséről

Pillanatképek az adai helyi közösségek munkájáról
Fergeteges évzáró műsort tartottak június 11-én a Szivárvány-óvodások
Sok a gond - kevés a pénz
Az összefogás meghozta az eredményt
A színek nyelvén
A Cseh Károly Általános Iskola végzős diákjai
Ballagások és találkozók
Régi mondák nyomában
Nyelvi figyelő
Mit vár az idei nyártól?
Hat év börtön jogerős ítélet nélkül
Olcsó-e a kínai áru?
Körképtől Körképig
Ismerjük-e községünket?
Rendőrségi hírek
Negyven éves osztálytalálkozó a Műszaki Iskolában
XLVIII. Zöld levél
Június – Szent Iván hava
A levéltetű, mint örök növényvédelmi probléma
Csinosodó Tájházunk
Tartálykocsi a szobában
Életképek községünkből
Civil katonák
Bárdos Lajos Zenei Hetek
A ballagóknak
Fiatalok írják
Felcserélték a szerepeket...
ART 2004 - ADA
Program Ada község napjára
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

A Körkép kérdése:
MIT VÁR AZ IDEI NYÁRTÓL?

Király János felvétele    Árva Adrianna, a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Középiskola másodikos tanulója:
    - Legfőbb célom az iskola második osztályának sikeres befejezése, pontosabban négyesről ötösre szeretném javítani az osztályzataimat. Ez bizony komoly tanulást és erőbefektetést igényel, de bízom benne, hogy sikerül.
    A szünidőben a fürdőmedencére szeretnék járni a barátnőimmel, a barátokkal, csak ehhez szép napos idő is kellene. Hétvégeken a zentai Bali diszkóba szeretnénk járni, mert azt már megszoktuk, és ott igen jól lehet szórakozni.
    Valójában az idei nyár lesz az utolsó igazi szabad nyaram, mert jövőre befejezem az iskolát, és készülnöm kell Szabadkára, mert ott szeretném folytatni tanulmányaimat a negyedik osztállyal. Ez plusz kötelezettségeket jelent, és bizony nehéz is lesz a tanulás, mert ott több tantárgy teljesen szerb nyelvű lesz.
    A gyakorlati munkámat jelenleg hetente kétszer, kedden és csütörtökön az adai M 7-es üzletben végzem.

Király János felvétele    Kaszás József, földműves-magángazdálkodó:
    - Első gondolatom az idei terméshez kötődik, hisz a korábbi aszályos évek, meg a rossz árpolitika teljesen kimerítette a földművesek tartalékait. Az alacsony árakkal már mindent kisajtoltak belőlünk.
    Látszólag az eddigi csapadékos időszak jót tett a növényeknek, azonban a túlzott esőzés káros is lehet. A kukoricán máris látszik, hogy hiányzik több napsütés, a több meleg. Hogy mi lesz ezután, majd meglátjuk.
    Másik nagy kívánságom, az utcabeliekkel együtt, hogy a Második Helyi Közösség, a község és a Standard támogatásával az idén végre kibetonozzuk az utcánkat, ami nagyban megkönnyítené a közlekedést.
    Már tíz évvel ezelőtt, Jolika idejében ezt megígérték nekünk, helyette azonban csak egy szép utcanevet kaptunk, így utcánknak most két neve van: Szőlősor és Bogdánfi Sándor. Reméljük, az idén sorba jövünk a betonozásra, hisz ezt mintegy száz utcabeli polgár követeli.

Király János felvétele    Tóth János, az Adica Üdülőközpont igazgatója:
    - Egész életemben olyan munkahelyeken dolgoztam, ahol rettegve vártuk, milyen lesz az időjárás. Valamikor a mezőgazdasági kombinát sorsa, jó vagy rossz gazdálkodása függött az esőtől, most meg a fürdőmedencék üzemelését nehezíti, azaz a látogatók tömegét tartja távol, már több mint három hete a „szibériai hideg”. Kezdés után húsz napon át ötven jegyet sem adtunk el, tavaly viszont ugyanebben az időszakban már kétszázezer dinártól is nagyobb volt a bevétel. Tudják mekkora gond ez? Rohanunk a veszteségbe!
    Ennyi rossz után azonban majdcsak jön a jó idő is, hisz az emberben ott él a remény, hogy a rossz után jön majd a jó. Az idén minden eddiginél alaposabb előkészületeket tettünk a megnyitóra, a gondtalan fürdőzésre, nyaralásra. Duplájára növeltük a látnivalókat, a sziklagyűjteményt, a gyermekjátékok számát. Május elsején egy becsei ember csak azért jött el Adára, megtekinteni a fürdőt, hogy lássa, igazán olyan szép-e, mint ahogy a tévé bemutatta. Nos, azt mondta, élőben még szebb, mint a tévében! Ezért most már csak a jó időt várom!

Király János felvétele    Rakottyai Tímea, a Gold Car Autósiskola adai irodájának ügyintéző-titkárnője:
    - Jó időt, sok napsütést várok, mert nagyon szeretem a meleget. Fürödni a barátnőkkel és a barátokkal majd a Tiszára járunk, mert ott nem kell fizetni. A medence drága. Esténként nagyokat sétálunk, vagy kiülünk a központban és nézgelődünk, beszélgetünk.
    Nagyon szeretem szülővárosomat, kötődöm is hozzá, de a nyári szabadság alatt az idén mégis Belgrádba utazom a nővéremhez, aki oda ment férjhez, és már huzamosabb ideje ott is él. Szeretek ott lenni náluk, minden nyaramból legalább egy hónapot velük töltök. Sokat sétálunk a nagyvárosi utcákon, és fürödni járunk Ada Ciganlijára.
    Valójában az idei lesz az utolsó szabad nyaram, mert egy legénnyel eljegyeztük egymást, és a jövő nyáron lesz az esküvő, utána pedig vár ránk a családalapítás gondja, vagy szépsége. Így számomra nemcsak az ideinek, hanem a jövő nyárnak is nagyon szépnek kell lennie!

Király János

juni 2004.

Naslovna strana
Kako smo glasali na predsedniškim izborima
Rekreacija - leto 2004.
Vesti iz policije
Lepše i bolje
Cisterna u sobi
Mladi pišu
Mladić za primer
Svečani program povodom dana Ade
Slikari naše opštine
Impresum


Design by VA