Kezdőoldal - Početna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztőség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matičaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

 
2004. június

Címoldal
5 éves a Községi Körkép
Címlapunkhoz

A mezőgazdasággal foglalkozók bejegyzéséről

Pillanatképek az adai helyi közösségek munkájáról
Fergeteges évzáró műsort tartottak június 11-én a Szivárvány-óvodások
Sok a gond - kevés a pénz
Az összefogás meghozta az eredményt
A színek nyelvén
A Cseh Károly Általános Iskola végzős diákjai
Ballagások és találkozók
Régi mondák nyomában
Nyelvi figyelő
Mit vár az idei nyártól?
Hat év börtön jogerős ítélet nélkül
Olcsó-e a kínai áru?
Körképtől Körképig
Ismerjük-e községünket?
Rendőrségi hírek
Negyven éves osztálytalálkozó a Műszaki Iskolában
XLVIII. Zöld levél
Június – Szent Iván hava
A levéltetű, mint örök növényvédelmi probléma
Csinosodó Tájházunk
Tartálykocsi a szobában
Életképek községünkből
Civil katonák
Bárdos Lajos Zenei Hetek
A ballagóknak
Fiatalok írják
Felcserélték a szerepeket...
ART 2004 - ADA
Program Ada község napjára
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

KÖRKÉPTŐL KÖRKÉPIG

Ballagási hangverseny
Elbúcsúztak a végzős növendékek

    Az adai Bartók Béla zeneiskola végzős diákjai ballagási hangversenyt tartottak június 3-án, a városháza zsúfolásig megtelt dísztermében. A vendégeket és a diákokat Laták Zsuzsanna igazgatónő üdvözölte, és egyben búcsúztatta is a növendékeket, akik hat évig foglalkoztak a zene szeretetével. Megható beszédében elmondta, hogy egyszerre öröm és bánat ül a szívükben, mert egy nagyszerű generáció hagyja el az intézmányt, de akiktől most fájó szívvel kell búcsút venni. A zeneiskolát 34 növendék fejezte be sikeresen különféle hangszereken: - zongora, hegedű, fuvola, klarinét, harmonika - közülük nyolc kitűnő eredménnyel. A belgrádi hangversenyen főleg azok a diákok léptek fel, akik zenei tudásukat már korábban is megcsillogtatták, különböző vajdasági, szerbiai szintű versenyeken.
    A hangversenyt a zeneiskola énekkara nyitotta meg, majd ezt követően a felkészítő tanárok átadták tanítványaiknak a bizonyítványt.

Bálizs Géza


EZÜSTCSENGŐ

    Számos jubileum, megemlékezés történik községünkben. Egyik ilyen jubileum az egyházi gyermek- és ifjúsági kórusok Ezüstcsengő nevet viselő szemléje, amely most ünnepli megalakulásának tizedik évfordulóját. A központi ünnepséget ezúttal Moholon tartják június 20-án, ott, ahonnan tíz évvel ezelőtt útjára indult ez a rendezvény.


„ÖRVENDJ NÉPEM!”
III. VAJDASÁGI KERESZTÉNY FESZTIVÁL

    Az EMMÁNUEL Katolikus Közösség és az Evangélikus Pünkösdi Közösség közös szervezésében idén május 15-én immár harmadszor tartották meg az „ÖRVENDJ NÉPEM” elnevezésű Vajdasági Keresztény Fesztivált, a Cseh Károly Általános Iskola sportcsarnokának tőszomszédságában. Ezt a rendezvényt először 2002. június 14-én szervezték meg. Az idei némileg hasonlított a budapesti „Ez az a nap” elnevezésű rendezvényhez, koncertek és igehirdetések váltogatták egymást.
    A közönséget LEHÓCZKI GÁBOR és HOLLÓ ATTILA köszöntötte a társszervezők nevében. A délutáni programban a következő témák következtek: Merj álmodni (Balogh Ádám – Budapest), Erősítsük meg a házasságunkat (Holló Beáta – Ada), Gyereket nevelni, de hogyan, - Miért változtat meg mindent a kegyelem (Holló Attila – Ada), Az Ige (Szabó Viktor – Szabadka), Az okkultizmus veszélyei (Süveges Imre – Budapest, Frontvonal Alapítvány), A dicsőítés mint életforma (Csiszér László – Budapest, Új Jeruzsálem Közösség), Stop! A drog veszélyei! Utána változatos műsor következett. Igehirdetés és a zenei együttesek váltották egymást. Együtt imádkoztak a jobb életért, városunkért. Kiemelhető Csiszér László koncertje, aki Jézusról és Istenről szóló szövegű dalokat énekelt zenekara kíséretében.
    A rendezvény este 10 óra után fejeződött be.

Bálizs Géza


MOHOLON JÁRTAK AZ ORSZÁG KUTYÁSAI

    - Kis kiállítás, de szép kiállítás – mondta dr. Mahmud Al Dagistani, Szerbia--Montenegró Ebtenyésztő Szövetségének főtitkára, a 2004. május 15-én tartott, XI. moholi Szövetségi Fajkutya-kiállítás küldött-ellenőre. – Azonban nemcsak szép, hanem fölöttébb értékes is, hisz az itt bemutatott kutyák minősége kimagasló. Említsem csak a német juhászokat, a rottweilereket, vagy akár a retrivereket? Nagy kiállítások is megirigyelhetnék ezt a minőséget!
Moholon így, több intézmény, magánszemély, vállalat és magánvállalkozó támogatásával, igen kellemes, napos időben lezajlott az idei kutyakiállítás. Színes kavalkád, kiránduló tömeg, szakértők és nézelődők, ifjak és gyerekek érdeklődése mellett nemzetközi rendezvényt láthattunk, hisz a finálé győztese a szófiai Antoaneta Popantonova, de Magyarországról és Csehországból is nagy számú kiállító jött
    A szervezők a hazaiak részvételével sem panaszkodhatnak, hisz Adáról, Moholról több kiállító is bemutatta kedvenc kutyáit, sőt a legtöbben díjat, mi több, hízelgő címeket is (CAC, RES CAC) nyertek. A kiállítás győztese a szófiai Antoaneta Popantonova Anubis for Angels Staff nevű, amerikai Staffordshire terrier kutyája lett, a második díjat egy rottweiler, a harmadikat pedig egy fekete Labrador retriver kapta.
    A moholi Tisza Ebtenyésztő Egyesületben már a jövőre gondolnak, és úgy tervezik, a jövő évi kiállításuk még nagyobb és még szebb fog lenni.

Király János

juni 2004.

Naslovna strana
Kako smo glasali na predsedniškim izborima
Rekreacija - leto 2004.
Vesti iz policije
Lepše i bolje
Cisterna u sobi
Mladi pišu
Mladić za primer
Svečani program povodom dana Ade
Slikari naše opštine
Impresum


Design by VA