Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. november

Címoldal
A sikertörténetek árnyas oldalai
Községi hírek
Bokraink közt
Szóban és képekben a beruházásainkról
‘Környezetvédelem szerintem’
Beszámoló az IFIX munkájáról
Fehér Nóra nagysikerű koncertje Adán
Programsorozat a könyvtár napja alkalmából
Hidat kaptak - a kompot elajándékozták
Novemberi események
Végső búcsú plébánosunktól
Választások a II. Helyi Közösségben
Márton-napi vigadalom a Vadvirágban
Horgolás, méz és csuhé
Magyar költők és a biblia
Újabb sikereket ért el a New Ada Dance
Ősz
A terror napja Párizsban
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Szakszervezeti hírek
Sakk
Sport
Tarka oldal
Impresszum

SPORT

A fejlődés útján
Gyerekzsivajtól visszhangzik az AFK stadionja

    Terv szerint halad az adai AFK labdarúgó klub, amelyben több mint 80 igazolt játékos kergeti rendszeresen a bőrt. Az előző idényhez képest megkétszereződött azon bajnokságok száma, amelyben az adai korosztályos utánpótlás csapatok részt vesznek, hiszen az előző idénybeli kettő helyett, most négy bajnokságban szerepelnek.  
    Az adai AFK ez év márciusában tisztújító közgyűlést tartott, amelyen új elnököt és új vezetőséget választottak. A főleg egykori játékosokból kialakított vezetőség új szemlélettel állt a közgyűlés elé, miszerint: „Az AFK új vezetősége a felnőtt csapat hiányában egyelőre kizárólag az utánpótlás-neveléssel kíván foglalkozni, növelve a fiatal játékosok, az edzők és a korosztályos csapatok számát” – mondta el akkor az újonnan megválasztott elnök, Kabók Edekon. A terveket követve a nyár folyamán az edzői gárda bővült és megújult, továbbá a játékos keret is bővült. Így az egyesületben jelenleg négy edző és több mint nyolcvan játékos van. A terveknek megfelelően megalakítani kívánt kadétcsapat irányításával Rohacsek Aurél lett megbízva, aki nagy lendülettel vetette magát a feladatba. Rövid időn belül egy ütőképes gárdát hozott össze, amely a Szabadkai Körzeti Minőségi Kadett Ligában vitézkedik, és az eddig lejátszott nyolc mérkőzésen öt győzelmet aratott, e mellett egy döntetlent és két vereséget jegyzett. A pionír csapatot továbbra is Budai Zoltán vezeti, amely a Tiszamenti Pionír Ligában játszik. Új versenyző csapat a kispionír, amely Berec Csaba irányításával a Tiszamenti Kispionír Ligában szerepel, és a hét lejátszott meccsen öt győzelmet és két vereséget ért el, amivel jelenleg az élen áll. E három csapat eredményei követhetők a www.srbijasport.net honlapon. Bajnoki rendszerben zajlik még az ún. Fudbal 7 (U11), amelyben az adai klub két csapattal is szerepel, és az őszi idény végén a nyolcas mezőnyben a képzeletbeli dobogó 2. és 3. helyét foglalják el, őket szintén Berec Csaba vezeti. A klub legfiatalabb focistáival augusztustól Bognár Róbert foglalkozik, akik azóta egy tornán vettek részt, amelyen érmes helyezést értek el. Ez a csapat novembertől a 2007-es korosztályban a nagykikindai Minimaxi Ligában versenyez, továbbá ebben a versenykiírásban részt vesz még a 2004-es, és a 2005-ös korosztály is. Ez mellett tervben van még egy hazai rendezésű újévi torna is több korosztálynak, és november végén egy aradi vendégszereplés a 2005-ös korosztállyal, a pionír és a kadét csapat a bajnoki szünetben teremtornákon tud szerepelni. A hidegebb idő beköszöntével az edzések a Cseh Károly Általános Iskola tornateremében zajlanak, ahova továbbra is várják az új érdeklődőket, főleg a 2007/2008/2009-es korosztályú gyerekeket.
    A versenyzés mellett elmondható, hogy az egyesület október végén nagyszabású munkaakciót tartott, amelynek keretében átfestették a mobil futballkapukat, nagytakarítást végeztek, és rendet raktak a klub háza táján. November közepén Foci suli-bulit szerveznek, amelyre 140-en váltottak belépőt, és amelynek bevételét az utánpótlás fejlesztésére kívánják fordítani. Az anyagi lehetőségekhez mérten újult a szertár is, pl. bóják és 12 labda lett vásárolva, azonban vannak még hiányosságok, és a mezkészletet is fel kellene frissíteni.
    Leszögezhető, hogy a klubban elszánt és komoly szakmai munka folyik, de ennek is és a további fejlődésnek is anyagi feltételei vannak, ami megteremtéséhez elengedhetetlen lenne, hogy a községünk gazdasági szervezetei anyagilag úgy a futballklub, mint a többi jól működő sportegyesület, és ezáltal a község gyermekei mellé álljanak.

(Beki)


Foci suli-buli

    Az adai AFK labdarúgó klub 2015. november 14-én sikeresnek mondható Foci suli-bulit szervezett, amelyre 140 személy váltott belépőt.
    Az eseményt a buli főszervezője, Berec Csaba és a klub elnöke, Kabók Edekon nyitották meg. Üdvözölték és jó szórakozást kívántak a vendégseregnek, közöttük Ada község polgármesterének, Bilicki Zoltánnak, a Sportközpont igazgatójának, Körtvélyesi Tíciánnak, a moholi Bácska elnökének Mladen Simendićnek, a klub számos egykori játékosának, a jelenlegi játékosok szüleinek és a többi jelenlevőnek. A klubelnök beszédében köszönetet mondott a Laguna étteremnek, az est házigazdájának, valamint a felkérést elfogadó Kikindai Vándor zenekarnak, továbbá ismertette a klub idei tevékenységét, és jövőbeli terveit, amelyben kiemelte, hogy az egyesület több mint 90 regisztrált és négy korosztályos bajnokságban sikeresen versenyző utánpótláskorú játékossal rendelkezik, akikkel négy edző foglalkozik. A rövid távú tervek között szerepel a felnőtt csapat beindítása is, amely az anyagi háttér függvényében, már a jövő évi bajnokságban megvalósulhat. Az elnök az edzők kitartó és áldozatos munkáját köszönőlevéllel méltatta.
    Az est vacsorával folytatódott, ezt fergeteges táncmulatság követte. Az est fénypontja a tombolahúzás volt, amit a több mint 60 felajánlónak köszönhető 125 értékes nyeremény tett felejthetetlenné.
    A nagy érdeklődésre való tekintettel a vezetőség reményét fejezte ki, hogy a Foci suli-bulit sikerül a klub hagyományos rendezvényei közé emelni.

K. T.



Moholi birkózók

    Három ország utánpótlás birkózói küzdöttek meg a november 8-i II. Moholi Kupa nemzetközi versenyen. A moholi Partizan birkózóklub által szervezett megmérettetésen Románia, Bosznia-Hercegovina és Szerbia 16 csapatának 123 versenyzője mérte össze erejét a küzdőtéren öt korcsoportban.

    A legeredményesebb moholi versenyzők:
    2006-2007 korosztály: Oláh Gergely 34 kg  III. hely, Kelemen Balázs 50 kg III.
    2004-2005 korosztály: Juhász Szilárd III.,
    2002-2003 korosztály: Luka Beljanski  29 kg  I., Bicskei Krisztián 31 kg I., Nikola Brekić  39 kg  II., Stevica Kočić  42 kg  III., Davor Živković  45 kg II., Vladimir Đakov  45 kg III., Branko Đakov  49 kg  III.
    Kadétok: Vladan Živković  85 kg II.
    Lányok: Isidora Živković  36 kg I., Barát Szandra 56 kg I.
    A 2012 december végén alakult Klub eredményesen működik. A gyerekek érdeklődése a sportág iránt nemcsak a küzdelem miatt népszerű, hanem ezen küzdősport egykori helyi nagyjai is hozzájárulnak a birkózás népszerűsítéséhez. A sikerélmények pedig további lendületet adnak a folytatáshoz, vagyis a fejlődéshez.

Lajkó Szilvia
Fotó: Birkózóklub


Magyarország visszatért!


A győzelem után az ünneplő válogatott a magyar himnuszt énekli a közönséggel

    A labdarúgást szerető emberek, akik magyar érzelműek itt Adán is, többségük figyelemmel követi a magyar labdarúgó válogatott szereplését. Eddig azonban csak a szurkolás volt meg, az eredményes játék hiányzott. A jövő évi franciaországi EB-re való kijutásért pótselejtezőt kellett játszani Magyarországnak Norvégia válogatottjával, akivel szemben szinte esélyt sem adtak a magyar csapatnak. Utána viszont már történelem ami történt, az oszlói 0:1-et követően Budapesten is sikerült 2:1-re felülmúlniuk az északiakat, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy 44 év után újra ott lesznek az Európa bajnokságon. Világeseményen is csak az 1986-os rosszemlékű mexikói világbajnokságon szerepeltek. Hajrá magyarok!

Gecse Attila

novembar 2015.

Naslovna strana
Potpisivanje Ugovora o renoviranju Pravoslavne crkve
Opštinske vesti
U povodu otkrivanja spomen ploče Radivoj-Radiško Popović
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Mladi pišu
Šah
Impresum


Design by VA