Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. március

Címoldal
Az együttműködést nem szavakkal, tettekkel építik
Emberek, képek események
Ünnep
Milyen is lenne az ember élete ünnepek nélkül?
Éltető elemünk a víz
Az új főkonzul bemutatkozása
Koszorúzás Moholon és Adán
Van mit bepótolnunk
Nehéz, és mégis sikeres évet zártunk
Az Ifix tevékenységéről
Megkaptuk a törvényt – itt az idő az akcióra!
Dolgoztassak, vagy fizessek (havi 700 eurót)?
A multikulturális Kanada
„Minő a tőke, olyan a bora”
Újra működik a mezőőrszolgálat
Az idén jubilál a moholi ÖTT
Jubileumi 40. MIRK és IV. hobbis világfesztivál
Hideg vízre se való
Ünnepi polgári védelmi ülés
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Hírek
Hírek a Vöröskeresztből
Rendőrségi hírek
Erőszakos halál
Csalánnak a tavaszi fáradtság ellen
Zöld levél
Kávézzunk együtt
Mi a véleménye az új adai illemhelyről?
Az adai pravoszláv egyházközség története - I.
Új könyvek
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    U toku februara otkriveno je ukupno 21 kriv.delo, što je za 40% više nego u istom periodu u prošloj godini. Od broja rergistrovanih krivičnih dela 12 je sa nepoznatim izvršiocem, 8 dela je rasvetljeno još u toku meseci.
    Najizrazitija dela su krađe, i to: krađa putničkog vozila ispred kuće u Molu, zatim krađa raznih predmeta iz podruma u Adi, M.Pijade 1, krađa razne robe na štetu Zem.zadruge i jedne privatne firme na Utrinama, teška krađa izvršena u Molu na štetu STR Peking,  Merkator i jedne privatne prodavnice.Ukupna materijalna šteta iznosi preko 530.000 dinara. Policija je tokom meseca rasvetlila jednu tešku krađu koja je izvršena na štetu Mambo u Adi, a uhvatila je učinioce u krađi peršuna u Molu.
    Pored toga podneta je kriv.prijava protiv Zorana P. i Karolja P.N. iz Ade, zbog osnovane sumnje da su počinili kriv.dela neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga. Zoran P. je u drugoj polovini prošle godine za svoje potrebe kupovao herion u Subotici, prepakivao je i prodavao u Adi, Molu i u Senti, a pored toga u svojoj kući omogućavao drugim licima uživanje opojnih droga. Karolj P.N. uzgajao je indijsku konoplju čijim je sušenjem dobio marihuanu koju je koristio za svoje poterebe i menjao i sa Zoranom za heroin.
    Policija je podnela kriv.prijavu protiv Alić Bojana (1975) iz Mola, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nasilja u porodici na štetu ćerki rođ. 1998 i 2001 godine.
    Izrevoltirani otac je dana 19. februara oko 12,30 časova na ulici u Molu, kanapom vezao ćerke za drvo zato što devojčice nisu otišle u školu, ali nakon pola sata ih je odvezao. Dva dana kasnije Alić je zbog nerasčišćenih porodičnih odnosa sa suprugom, dva puta je ošamario stariju ćerku.
    Javni red i mir. U februaru podneta svega jedna prekršajna prijava zbog nepristojnog i drskog ponašanja na javnom mestu.
    Bezbednost saobraćaja. U toku prošlog meseca dogodilo se 5 saobraćajnih nesreća, sva sa materijalnom štetom čija se visina ceni na oko 450.000 dinara. Razlozi nesreće: neoprezna vožnja, sletanje sa puta usled dejstva alkohola, brzina i sl.

    Samo za vreme jednog vikenda (od 19 do 22 febr), saobraćajna policija na području Severobanatskopg okruga odredila je osmorici vozača zadržavanje u trajanju od 12 časova koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola sa preko 1,2 promila u krvi. U opštini Kikinda 3, u Adi 2, u Senti, Kanjiži i Čoki po 1 vozaču je određeno zadržavanje.
    Od početka godine do danas, u Adi petorici vozača je izrečena ova mera.

mart 2010.

Naslovna strana
Ljudi, slike, događaji
Bez vode nema života
Imamo zakon - vreme je za akciju!
Ponovo je proradila poljočuvarska služba
Molski dobošar
Mladi pišu
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA