Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. október

Címoldal
Új melléklet
Községi hírek
"Hiszem a test föltámadását,
Halottak napja
Tartományi küldöttség járt Adán
Gondolkodva tanulni – értelmesen felelni!
...Zűrzavar!
A nyelvek és a nylevjárások jövője
60 éve először az iskolapadban
Épülnek a ravatalozók
Az adai Önkéntes Tűzoltó Testület 125 éve
Rumba..., Szamba..., Cha-cha-cha...
Emberi zene
A Musica Humana jubileumi hangversenye
Tankok a Tisza parton
Döcögő környezetvédelem
A moholi törpevár története
Két éves az adai New Ada Dance táncklub
Formációs táncfesztivál Moholon
Kukoricatörő-verseny
Fridrik Tamás életműve nyomában
A Napsugaras ősz rendezvényei
Az adai templomtornyon...
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Hamis pénzutalványokkal szerzett másfél millió dinárt
Zöld levél
Az adai Termometal és a kanizsai Keramika sporttalálkozója
Címeres nemeslevelek - VI
Árnyas oldal
Tarka oldal
Politikai krónika
Impresszum

Tartományi küldöttség járt Adán

    A Tisza-híd és a felvezető utak befejezése volt a központi témája annak a találkozónak, amelyre  szeptember 19-én Adára érkezett   Bojan Pајtić, a Tartományi Végrehajtó Tanács elnöke,  Predrag Živanović, a Vajdasági  Nagyberuházási Alap igazgatójának segédje, valamint mgr. Jovica Đukić tartományi pénzügyi titkár.
    Az adai önkormányzat képviselőivel, Bilicki Zoltán polgármesterrel, Világos Tibor alpolgármesterrel, Tóth Tamás köztársasági, Tóbiás József tartományi képviselővel, Jovan Šević elnöki tanácsadóval valamint Csonka Áronnal, a képviselő-testület elnökével folytatott megbeszélés során a küldöttség hallhatott arról, hogy a csatornahálózat fővezetékének kiépítése második fázisához érkezett, és hamarosan megkezdődhet a III. fázis, amelyet majd a szennyvíztisztító kiépítése követ.


Bojan Pajtićot Kelemen József kalauzolja

    Szó esett arról is, hogy a Tisza-híd munkálatai a bánáti oldalon folytatódnak, míg a bácskai oldalon befejeződik a parcellák felvásárlása a felvezető út kiépítéséhez. A műszaki tervek elkészítése folyamatban van, az utak ötlettervét már kidolgozták, és az Nagyberuházási Alap határozatot is hozott arról, hogy 100 millió dinárral támogatja a hídra vezető utak kiépítését.
    A látogatás során a vendégek megtekintették az Agromerkur vállalat épülő csarnokait, és a csatornahálózat munkálatait, majd ellátogattak a Tisza-hídhoz, ahol dr. Bojan Pajtić, a Tartományi Végrehajtó Tanács elnöke elmondta, hogy a Tartományi Nagyberuházási Alap az infrastruktúra kiépítésének támogatásával a gazdaság és a mezőgazdaság fejlődéshez szükséges alapfeltételeket igyekszik megteremteni Vajdaságban. Adán a nagyberuházásokat és az infrastruktúra kiépítését az elmúlt és az idei évben 660 millió dinárral támogatta a Tartomány.
    - A vajdasági emberek számára szeretnénk megteremteni a feltételeket az európai színvonalú élethez. - hangsúlyozta a Végrehajtó Tanács elnöke, majd hozzátette, hogy a Tisza-híd a nagyberuházások egyik legfontosabb projektuma, amelybe már 275 millió dinárt fektettek, de a befejezésig még 800 millió dinárt biztosítanak a Nagyberuházási Alap révén. A híd nemcsak Ada, Csóka, Nagykikinda és Törökbecse számára fontos, hanem egész Észak- Bánát és Észak-Bácska, azaz az egész Vajdaság számára jelentős, hiszen  a befektetők számára vonzóvá válik a terület és a bácskai és bánáti embereket is közelebb hozza egymáshoz. - magyarázta dr. Bojan Pajtić
    A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy ha az időjárás nem szól közbe, az év végére befejeződnek a munkálatok az adai Tisza-hídon.

Józó Mónika

oktobar 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Obuka na savremen način
Tenkovi na obali Tise
Vesti iz policije
Molski dobošar
Mladi pišu
Poseta predsednika opštine u kampu
Politička hronika
Impresum


Design by VA