Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. február

Címoldal
Új év, új remények, tervek
Községi képes krónika
Jól haladnak az előkészületek
A nagyberuházások és a munkahelyteremtés éve
Önkormányzati eseménynapló
Szent Száva ünnepe
Örülök, de a gondok még maradnak
Januári események a törökfalusi helyi közösségben
A megelőzés a legfontosabb
15 éve Adán
Ajándékcsomag az év első újszülötteinek
Sólymok birodalma
A sólyommadár az eredetmondáinkban
Jótékonysági hangverseny
A jókedvet nem mosta el az eső
Egy érdekes kiállítás
Dal a honvágyról
Fiatalok írják
Kishírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Zöld levél
Tevékeny méhészek
Zöldségfélék korai vetése
A verhetetlen 340158/02-es
Szokások, hit, jóslás vagy babona
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal - Napos oldal
Tarka oldal
Impresszum

Örülök, de a gondok még maradnak
Felújítás alatt a színház épülete

    Nincs, aki ne vette volna észre napokban a színház épülete mellett álló hatalmas kosaras emelőt, amint a tetőzet fölé emelkedve, amiben az emberek serényen dolgoznak, cserélik a cserepet, újítják a lécezetet. Ezt megelőzően a bejárati helyiségeket tatarozták, felújították a toalettet, majd a falak elszigetelése következik.     Mit mond erről a Szarvas Gábor Könyvtár igazgatója, Barna Kolozsi Valéria, ahova a színház is tartozik.


Látványos felújítási munkálatok a színháznál

    - Mondhatnám, hogy egyik szemem sír, a másik meg nevet. Örülök ugyanis annak, hogy végre sikerült eszközöket találni a színház épületének felújítására, amire évtizedek óta szinte semmit sem fordítottak. A múlt évben a könyvtár az önkormányzat segítségével megnyert egy pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Tervnél, amivel teljes mértékben felújíthatjuk a tetőszerkezetet, elszigetelhetjük a falakat, korszerűsíthetjük a vizesblokkot, kicserélhetjük a ma már hasznavehetetlen ablakokat, ajtókat. Nem kis dolog továbbá, hogy a fűtést is felújíthatjuk, tehát központi fűtést szerelünk be, ugyanakkor elvégezzük az épület teljes átfestését. Hatalmas munka ez, tagadhatatlan, mert ezzel egy megújult épületet kapunk, amely teljesen megfelel a követelményeknek, ezenkívül pedig nem kell tovább szégyenkeznünk a központban lévő épület kinézetét illetően.

    Ami pedig a másik szememet illeti, amelyik sír, el kell mondanom, hogy ez a felújítás még nem teljes. Ugyanis, a belső berendezés, amin a színpad átrendezését, az ülőhelyek, székek, a függöny cseréjét, a fények, az öltözők korszerűsítését kell érteni, ma még nem látom, hogyan lehet ezt megoldani. Ezekre a belső felújításokra még nincs pénz, így egy kicsit szkeptikus vagyok, mert az épület ugyan funkcionális lesz, de egy elavult, tönkrement, és korszerűsítésre váró belső berendezéssel. Most azon kell dolgozni, hogy mielőbb találjunk eszközöket mindezek megoldására. Ugyanúgy a belső átrendezést is fontosnak tartom, annál is inkább, mert mi már úgy gondolkodunk, hogy a színháztermet többfunkciós helyiséggé alakítanánk át, a nézők számához megfelelően. Ezt egy mozgó választófallal lehetne megoldani, amivel megfelelő befogadó képességű termet kapnánk bármely pillanatban. Ugyanakkor a mozit is áthoznánk ide, így megteremtenénk azt, hogy egy helyen lenne a művelődés, a szórakozás – fejezte be az igazgatónő.

Vastag J.

februar 2007.

Naslovna strana
Dnevnik aktivnosti lokalne samouprave
Nagrade uspešnima
Proslava školske slave u Molu
Za 160 dinara osiguran je svaki član domaćinstva
Zakon o radu
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Ne igraj sa vatrom!
Impresum


Design by VA